Κατηγορίες
Football League

Νίκη Βόλου – “Μπλεξίματα” με την Εφορία

νικη βολου φαση1Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η Νίκη Βόλου έχει περιπέτειες με την εφορία καθώς τέσσερις υπάλληλοί της έχουν καταγγείλει ένα διευθυντικό στέλεχος κι έναν μεγαλομέτοχο για συγκάλυψη οικονομικών ατασθαλιών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τέσσερις εφοριακοί έστειλαν ανώνυμη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέναδρο Ρακιτζή. Από την επιστολή αυτή φέρεται να έχει προκύψει έλεγχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας από τον οποίο προέκυψε ότι έχει γίνει μεγάλη σε έκταση φοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή και άλλα οικονομικά παραστρατήματα από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Νίκη Βόλου τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Νίκη Βόλου έχει δεχθεί πρόστιμο ύψους 1043 ευρώ για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, 12.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη ακαι 258.000 ευρώ, από αναστολή είσπραξης και προσφυγές στα δικαστήρια.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως στην επιστολή τους οι εφοριακοί αναγράφουν μεταξύ άλλων ότι: «Κάναμε πριν από τρεις μήνες καταγγελία στο ΣΔΟΕ Αθήνας για μια ποδοσφαιρική ομάδα, την ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού είμαστε εφοριακοί υπάλληλοι, ότι η συγκεκριμένη ΠΑΕ δεν έχει πληρώσει ποτέ ΦΠΑ μεταγραφών τα τελευταία 12 χρόνια και είχαν την κάλυψη του εφοριακού (αναφέρεται το όνομα και η θέση του στη ΔΟY Βόλου) και του μεγαλομετόχου της ομάδας (επίσης αναφέρεται το όνομά του)…

Έχουν κάψει 2 φορές τα βιβλία, έχουν δηλώσει 1 φορά κλοπή και έχουν προβεί σε αλλαγή ΑΦΜ. Γνωρίζουμε ότι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ σε ΦΠΑ μόνο πρέπει να είναι 1-1,15 εκατ. ευρώ… Καθήκον των υπηρεσιών είναι να εισπραχθεί άμεσα αυτό το ποσό, αφού κάνετε βέβαια τους δικούς σας ελέγχους.

Δυστυχώς, εδώ και τρεις μήνες δεν έχει γίνει τίποτα για τη συγκεκριμένη ΠΑΕ, η οποία μετέχει κανονικά σε πρωτάθλημα, έχει προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών και λειτουργεί κανονικά. Με την καταγγελία μας θέλουμε κι εμείς να βοηθήσουμε στην πάταξη της διαφθοράς και να εισπραχθούν τα ποσά ώστε κάποια στιγμή η χώρα να ανασάνει».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΔΟΥ Βόλου έχει δώσει πλέον εντολή για τακτικό έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε απόδοση ευθυνών και αποκάλυψη των ονομάτων που συγκάλυψαν τις οικονομικές ατασθαλίες στη Νίκη Βόλου τα τελευταία χρόνια.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected