Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μιχάλης Τζανόπουλος : “Μπορεί να χωριστεί σε δύο ομίλους η Κρήτη!”

τζανοπουλοςΑνοιχτό το ενδεχόμενο να μην βρεθούν όλες οι κρητικές ομάδες σε έναν όμιλο στην νέα Γ’ Εθνική, άφησε ο πρόεδρος της επιτροπής Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος.

Με δηλώσεις του στο prismasport.gr, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής δεν δεσμεύτηκε για τη συνεισφορά της ΕΠΟ στις μετακινήσεις των ομάδων, ενώ επισήμανε πως η προκήρυξη για την νέα Γ’ Εθνική θα δοθεί στην δημοσιότητα μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Μάιου.

«Εμείς οφείλουμε να προετοιμάσουμε την νέα τάξη πραγμάτων που θα λάβει χώρα στην νέα Γ’ Εθνική. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Μάιου θα έχει δοθεί στην δημοσιότητα η νέα προκήρυξη για να μπορούν να κάνουν το προγραμματισμό τους οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Η προκήρυξη αυτή θα περάσει από τα αρμόδια όργανα για έγκριση αμέσως μετά», ανέφερε αρχικά.

Για τον καταρτισμό των ομίλων τόνισε ότι: «Όποιος πει ότι έχει εικόνα η μπορεί να πάρει αποφάσεις για τον καταρτισμό των ομίλων είναι τουλάχιστον αφελής η εκτός του χώρου. Δεν είναι καθόλου σίγουρο το αντίθετο μπορώ, να πω ότι όλες οι κρητικές ομάδες θα είναι στον ίδιο όμιλο. Είναι δύσκολο για ομάδες της Αττικής η άλλων περιοχών να κατεβαίνουν 7η και 8 φορές στην Κρήτη αλλά και το αντίθετο. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τόσο των περιφερειακών όσο και της Football League και Football League 2 όπου θα έχουμε και σαφή εικόνα θα αρχίσουμε τον καταρτισμό των ομίλων με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν να είναι 16.

Ο καταρτισμός θα ξεκινήσει από τον Έβρο από οπού θα είναι η αρχή των καταρτισμών ομίλων των 16 ομάδων. Το πιο σημαντικό πρόβλημα για αυτό το εγχείρημα είναι το πως θα παντρέψουμε τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Μέλημα μας είναι να βρεθούν όλες οι συνισταμένες να μην ανεβούν όλες οι Κρητικές ομάδες Αθήνα η όπου αλλού κληρωθούν και να είναι ένας θεμιτός ανταγωνισμός.

Οι όμιλοι των ενώσεων με μεγάλο αριθμό ομάδων θα χωρίσουν. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει κατ’ επιλογή αλλά με κλήρωση γα να μην εξαντλήσουμε οικονομικά τις ομάδες. Είναι μια μεταβατική περίοδο και είμαι δύστυχος σίγουρος ότι κάποιες ομάδες θα ευνοηθούν και κάποιες άλλες θα αδικηθούν. Δεν μπορεί μια ομάδα της Αθήνας να κατεβαίνει δέκα φορές Κρήτη η στα νησιά. Θα είναι καταστροφικό. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό και την πιο αναίμακτη λύση».

Όσον αφορά το θέμα των μεταφορικών ο πρόεδρος της επιτροπής της Δ’ Εθνικής τόνισε: «Σε αυτήν την εποχή που οι συνάνθρωποι μας τρώνε από τους κάδους και δεν έχουμε τα απαραίτητα το να μιλάμε για μεταφορικά ομάδα θεωρώ ότι είναι άτοπο. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο πάνω στο κομμάτι αυτό. Οι επιχορηγήσεις του κράτους προς της ΕΠΟ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο με αποτέλεσμα το εγχείρημα της πληρωμής των μεταφορικών να είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να δώσω μια συμβουλή προς όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτή είναι να ανοίγουν το βήμα τους μέχρι εκεί που μπορούν να πατήσουν. Όποιες ομάδες δεν αντέχουν την νέα τάξη πραγμάτων μπορούν να αγωνιστούν και στο τοπικό πρωτάθλημα».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected