Super League 1

Εργοτέλης – Η αποστολή για τη Νάουσα

εργοτελης αναχωρησηΑναχώρησε για τον Άγιο Παύλο Νάουσας ο Εργοτέλης το απόγευμα της Κυριακής, με προπονητή και παίκτες να είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο.

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» αναχώρησε την Κυριακή το απόγευμα αεροπορικώς από το Ηράκλειο για τη Θεσσαλονίκη και από κει θα μεταβεί οδικώς στη Νάουσα. Ο Γιάννης Πετράκης και οι ποδοσφαιριστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι ενόψει της νέας σεζόν.

Γιάννης Πετράκης: «Όλα επιδέχονται βελτίωσης»

-Τι να περιμένουμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας;

«Να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δυο εβδομάδες με την ίδια όρεξη και διάθεση που έχουν τα παιδιά στο διάστημα που είμαστε μαζί. Είναι η περίοδος που ξεκινάμε τα φιλικά και μέσα από τη σκληρή δουλειά, προσδοκούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι πολύ ανταγωνιστική και στο μυαλό μας είναι να κάνουμε όσο γίνεται πιο σπουδαία πράγματα. Τέτοια εποχή δε θα βρείτε κάποιον να λέει ότι δεν είναι ευχαριστημένος! Εγώ όντως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα προετοιμασία. Υπάρχει ταλέντο στον Εργοτέλη και πολλή όρεξη για δουλειά, με ικανοποιεί αυτό και προσπαθούμε στην καθημερινότητα να βελτιώνουμε και να χτίζουμε πράγματα για να τα κερδίζουμε την επόμενη μέρα».

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις: «Θα κάνουμε τρεις – τέσσερις επιλεκτικές προσθήκες ακόμη στην ομάδα ώστε οι παίκτες που θα έρθουν να βοηθήσουν τα υπάρχοντα παιδιά που έχουν ποιότητα και ταλέντο, για να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Όλα επιδέχονται βελτίωση και το μυαλό μας είναι να βελτιωνόμαστε σε οτιδήποτε μπορούμε να βελτιωθούμε. Είναι μια προσπάθεια που έχει γίνει από πέρυσι και να αναβαθμίσουμε όσο γίνεται την ομάδα».

Σταύρος Λαμπράκης: «Δεδομένο το ταλέντο»

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη διάθεση που δείχνουν ως τώρα οι παίκτες μας, έχει γίνει καλή δουλειά. Περνάμε τώρα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας όπου θα αρχίσει να μοντάρεται η ομάδα. Χρειαζόμαστε βέβαια και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε το ρόστερ και θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Με πολλή δουλειά, διάθεση και το ταλέντο που δεδομένα υπάρχει θα φτιάξουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Για αντικειμενικούς λόγους δε μπόρεσαν να προχωρήσουν ορισμένα πράγματα πιο γρήγορα, αλλά υπάρχει χρόνος, δε θέλουμε να κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Θέλουμε να κάνουμε σωστές επιλογές και πιστεύω ότι έχουμε το χρόνο μπροστά μας να τις ολοκληρώσουμε.

Έχουν εντοπιστεί κάποιοι παίκτες, για κάποιες θέσεις ψάχνουμε ακόμη για το καλύτερο αλλά σε ορισμένες θέσεις έχουν εντοπιστεί οι στόχοι. Κάποιοι έχουν εμπειρία από την Ελλάδα και κάποιοι όχι. Από τον Εργοτέλη πρέπει να περιμένουμε μια ομάδα που θα έχει φλόγα, υψηλό κίνητρο και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και μέσα από το καλό παιγνίδι που θα το ευχαριστιόμαστε όλοι όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα, να το ευχαριστιέται κι ο κόσμος που θα έρθει ώστε να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι σε άμεση συνάρτηση με την αδειοδότηση αλλά ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάρουμε άδεια».

Άγγελος Χαντί: «Το κίνητρο μεγαλώνει»

«Υπάρχει ο κορμός από πέρυσι, από αυτή τη χρονιά που κάναμε. Ο Εργοτέλης έχει κάνει πολύ καλές και σημαντικές -κατά τη γνώμη μου- προσθήκες. Θα ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα και θα φτιάξουμε ένα πολύ αξιόλογο σύνολο. Είναι πολύ διαφορετική η A’ εθνική από τη Β’ αλλά το κίνητρο μεγαλώνει όπως και να γίνει, ειδικά για τα νέα παιδιά που θέλουν να αποδείξουν τις δυνάμεις τους και στη μεγάλη κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σχετικά με το αν είναι η μεγάλη του ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στη μεγάλη κατηγορία: Οι συνθήκες είναι σίγουρα πολύ διαφορετικές, έχει έρθει νέος προπονητής, νέα πρόσωπα, είμαι πιο ώριμος και θα κάνω τα πάντα για την ομάδα μου».

Οράσιο Καρντόσο: «Είμαι πιο έμπειρος»

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στον Εργοτέλη, ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή προετοιμασία και εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα. Είναι ένα μακρύ και δύσκολο πρωτάθλημα αλλά ξέρουμε ότι έχουμε καλούς παίκτες και χρειαζόμαστε να ενισχυθούμε και με άλλους για να διαμορφωθούν οι καλύτερες συνθήκες για την ομάδα. Με τις κινήσεις που θα κάνει η ομάδα πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Εγώ έχω δυο χρόνια που δεν αγωνιζόμουν στην Ελλάδα, αλλά είμαι ο ίδιος ποδοσφαιριστής απλώς με περισσότερη εμπειρία. Με τη σειρά μου θα τα δώσω όλα για την ομάδα».

Γρηγόρης Αθανασίου: «Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!»

«Ο κόσμος μπορεί να περιμένει μόνο καλά πράγματα από τό φετινό Εργοτέλη. Οι μέχρι τώρα ημέρες προετοιμασίας εδώ στο Ηράκλειο πήγαν πολύ καλά, δουλεύουμε πολύ. Πηγαίνουμε στα Τρία Πέντε Πηγάδια για το “μοντάρισμα” της ομάδας, θα ακολουθήσει μια σειρά φιλικών όπου θα αποκτήσουμε χημεία και με τους νέους παίκτες. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει έναν ανταγωνιστικό Εργοτέλη και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να πανηγυρίζουμε και νίκες. Εγώ ήδη νιώθω πολύ καλά και μετά από μια γεμάτη χρονιά για εμένα νιώθω έτοιμος να βοηθήσω κι εγώ από τη μεριά μου στην προσπάθεια της ομάδας μου».

Για την κλήρωση: «Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, παίζουμε τα τρία εκτός έδρας. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός μας, αλλά εγώ θα πάω με μια άλλη ρήση που λέει ότι “στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”! Νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει τόσο άγχος και πίεση όσο τα προηγούμενα χρόνια, να είμαστε πιο απελευθερωμένοι στον τρόπο παιγνιδιού μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected