Super League 1 - Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Πανιώνιος 1-6

DSCN3265Η σεζόν 2013-2014 “άνοιξε” πριν λίγες ώρες με τη διεξαγωγή του πρώτου φιλικού προετοιμασίας ομάδας του Νομού μας. Το Imathia Sports News δεν θα μπορούσε να λείψει από το…ραντεβού, δίνοντας το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει τη φετινή χρονιά. Στο ειδυλλιακό Βέρμιο ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που συγκεντρώθηκε μόνο για τη φιλική αναμέτρηση καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η προετοιμασία(!) ηττήθηκε φυσιολογικά από τον Πανιώνιο, ο οποίος προετοιμάζεται για την έναρξη της Super League στις 17/8.

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, έχοντας όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα στην 23μελή αποστολή που αναχώρησε από την Αλεξάνδρεια με λεοφωρείο, στάθηκε κάτι παραπάνω από καλά απέναντι στον κατά τέσσερις κατηγορίες ανώτερο αντίπαλο του και παρόλο που δεν έχουν κάνει ούτε μία προπόνηση έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Παρόντες στη Νάουσα σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας αλλά και 70 περίπου φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο που διεξήχθη το ματς.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Παντέλη φάνηκε αρκετά “σφιγμένη” από την προετοιμασία, έδειξε όμως εξαιρετικά στοιχεία κατά διαστήματα και ειδικά στο δεύτερο μέρος όταν και οι “ασπρόμαυροι” κουράστηκαν σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού…έκρυψαν τη μπάλα. Με τους “κυανέρυθρους” αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του ο έμπειρος προπονητής ενώ με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος ο υπό δοκιμή τερματοφύλακας των Νεοσμυρνιωτών Φίλιππος Σαχσανίδης.

Οι “ασπρόμαυροι” ξεκίνησαν πολύ δυνατά και όντας “φρέσκοι” κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, δίνοντας το σύνθημα στους φιλάθλους να το πανηγυρίσουν με την ψυχή τους. Ο Λευτέρης Κίτσας του Δημητρίου έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Δημήτρης Κίτσας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 1-0. Μέχρι το 30′ οι παίκτες του Σάκη Παγγούρα διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όταν ο πολύ καλός Ντούνης, με περίτεχνη ενέργεια από τον άξονα σούταρε δυνατά σημαδεύοντας τη γωνία του ανίκητου μέχρι εκείνο το σημείο Θεοδώρου.

Στο 40′ έγινε το 2-1 για τον Πανιώνιο όταν ο Μητρόπουλος πέρασε κάθετη πάσα στον Ντούλη και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Θεοδώρου θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, αποτέλεσμα που θα είναι και του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Σάκης Παγγούρας συνέχισε τις αλλαγές…μπάσκετ έτσι ώστε να αποφύγει τυχόν τραυματισμό των παικτών, γεγονός που αποσυντόνισε αρκετά τους παίκτες και μοιραία ήρθαν και τα επόμενα γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες. Στο 53′ ο Καμπάνταης με σουτ από τον άξονα θα νικήσει τον Σαχσανίδη και στο 78′ ο Λαμπρόπουλος με εντυπωσιακό βολ πλανέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 4-1. Στο 83′ ο Πάνος με πλασέ θα κάνει το 5-1 και ο Σταυροθανασόπουλος με τη λήξη του αγώνα θα διαμορφώσει το τελικό 6-1.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας χάρηκαν με την…ψυχή τους το συγκεκριμένο φιλικό και αποκόμισαν εμπειρίες απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Από το πρώτο παιχνίδι έδειξαν πως φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής και η προσθήκη των 8 νέων παικτών (δείτε αργότερα τα νέα πρόσωπα) φανερώνει την διαφορά ποιότητας σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Με τους “ασπρόμαυρους” αγωνίστηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες που είχε στη διάθεση του ο Σάκης Παγγούρας (εκτός του Πασχάλη Τσάκα καθώς αγωνίστηκε ο Σαχσανίδης κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων), ξεκινώντας το παιχνίδι με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε πέρσι στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Αυτοί ήταν οι Θεοδώρου, Μπουκλάς Α., Κίτσας Λ.Π., Μπουκλάς Γ., Κίτσας Θ., Κίτσας Δ., Κίτσας Λ.Δ., Τζέπης, Λαδάς, Κίτσας Γ., Πατατούκας. Αγωνίστηκαν και οι Μαρτσέλος Π., Τόλιος, Θεοδώρου Κ., Στεργιόπουλος, Μαρτσέλος Α., αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Δημοσθένους, Δαλήγκαρος, Ταραπόσος, Ζωγράφος, Μπρέγκου, Κίτσας Κ., Κίτσας Π.

Η σύνθεση του Πανιωνίου : Ανέστης, Κούρντι, Παντίδος, Κουλουχέρης, Ποζίδης (30′ Κωτσαλάς), Γκέζος (30′ Ζυγογιάννης), Μητρόπουλος, Ντούνης, Σπανός (30′ Σμυρλής), Μπούζας, Μαρουκάκης. Αγωνίστηκαν και οι Πάνος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κορκόντζελος, Σταυροθανασόπουλος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης, Μπεγλεκτσής, Σμυρλής, Βλάχος, Μενδρινός, Καμπάνταης.

*Η προετοιμασία της ομάδας ξεκινά την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

**Ο γιατρός του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας, που βρίσκεται με την αποστολή στα Τρία-Πέντε Πηγάδια είδε τη μαγνητική στο γόνατο του Λευτέρη Κίτσα και διέγνωσε πως πάσχει από ρήξη πρόσθιου χιαστού και ίσως “πειράχτηκε” ο μηνίσκος. Ο διάσημος ορθοπεδικός μίλησε με τον Σάκη Παγγούρα και του ζήτησε να τον επισκεφτούν στο Ιατρικό Κέντρο στο οποίο είναι διευθυντής και θα προχωρήσει στην εγχείριση χωρίς να ζητήσει χρήματα!

***Την ευγνωμοσύνη τους μέσω του Imathia Sports News θέλησαν να εκφράσουν ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στους χορηγούς της ομάδας για την ευγενική προσφορά τους. Αυτοί είναι οι Σάκης Δεδίνης (ασφαλιστικό γραφείο) και Γιώργος Δημόπουλος (Ηλεκτροτεχνείο).

****Ιδιαίτερα φιλικοί προς όλους ήταν οι άνθρωποι του Πανιωνίου και το τεχνικό τιμ είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Σάκη Παγγούρα, καθώς τόσο ο Νίκος Παντέλης όσο και ο Ηλίας Μανίκας έχουν τεθεί αντιμέτωποι με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected