Κατηγορίες
Football League

Football League – Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν…

football league συνεδριασηΗ ανησυχία για την οποία έγραφε το SoccerPlus στις 4/7 ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Football League δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει την απόφαση αναδιάρθρωσης της ΕΠΟ και να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων, κοντεύει να γίνει πλέον βεβαιότητα.

Στο Δ.Σ της 18ης Ιουλίου στο οποίο παρέστησαν μόλις 16 από τις 27 ΠΑΕ- ενώ απουσίαζε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ- διαπιστώθηκε το χάσμα της μη συγκρότησης πρωταθλήματος με δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Ήδη η ΑΕΚ με έγγραφο που έχει στείλει στην Football League έχει ενημερώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν δηλώσουν συμμετοχή η Λάρισα και η Κέρκυρα, ενώ συζητείται ότι το ίδιο μπορεί να ισχύσει και δύο ή τρεις ο ομάδες, η μία μάλιστα  εξ αυτών είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που έπαιξαν στο πρωτάθλημα της Football league.

Το πρόβλημα με το μετοχικό κεφάλαιο

 Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυσχερής με το θέμα του μετοχικού κεφαλαίου που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Την Τετάρτη έγινε συνάντηση ανάμεσα στους κυρίους Καλογιάννη και Σαλευρή από την Football League, με τη νέα πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού.

Η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά της Football League ήταν να κατατεθεί τροπολογία που να προβλέπει την καταβολή χρημάτων του μετοχικού κεφαλαίου σε δύο δόσεις.

Οι πρώτη δόση 250.000 ευρώ να κατατεθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και η δεύτερη, σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ήταν θετική.

Με βάσει αυτά τα δεδομένα, την επιθυμία της ΕΠΟ να κατατεθούν δηλώσεις συμμετοχής έως τις 25/7, αλλά και τα παραβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες που έχουν ανέβει από την Γ΄ Εθνική το πιθανότερο σενάριο είναι η Football League να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 12 ομάδων και στη συνέχεια να γίνουν αγώνες πλέι οφ με τις έξι καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο.

http://www.soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected