Κατηγορίες
Super League - Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο

UEFA – Αποκλείστηκε η Μέταλιστ, περιμένει ο ΠΑΟΚ!

uefaΗ UEFA αποφάσισε τον αποκλεισμό της Μέταλιστ από όλες τις διοργανώσεις της, αφήνοντας ωστόσο το περιθώριο έφεσης στους Ουκρανούς, με το μέλλον του ΠΑΟΚ να καθορίζεται στην απογευματινή σύσκεψη των στελεχών της.

Ο αποκλεισμός της Μέταλιστ είναι γεγονός και πλέον στον ΠΑΟΚ έχουν κάτι παραπάνω από βάσιμες ελπίδες για συμμετοχή της ομάδας στα play off του Champions League. Η UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει τους Ουκρανούς για τον αγώνα με την Καρπάτι, αφήνοντας ωστόσο το περιθώριο έφεσης στο CAS, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει την οριστική ετυμηγορία για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της ομάδας από το Χάρκοβο στα play off του Champions League.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Μετά την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στη Μέταλιστ Χάρκιβ για παράβαση των άρθρων2.04, 2.05 και 2.10 των κανονισμών της UEFA για το Champions League 2013-2014, που αφορούν τα κριτήρια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA αποφάσισε την απόφασή της σχετικά με τον ουκρανικό σύλλογο.

Η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA ανέλυσε προσεκτικά τα έγγραφα και τις θέσεις που προσκόμισε ο σύλλογος, όπως και τα έγγραφα και τις θέσεις που προσκόμισε ο Πειθαρχικός Επιθεωρητής της UEFA, και πήρε ττηςκάτωθι αποφάσεις:

Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για την περίοδο 2013-2014

Ο σύλλογος έχει την δυνατότητα να κάνει έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA στο Ανώτατο Διαιτητική Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)

Παράλληλα, έκτακτη επιτροπή της UEFA – η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA – θα έχει συνεδρίαση αργότερα σήμερα για να αποφασίσει για τις συνέπειες της απόφασης στη διοργάνωση».

*onsports.gr

error: Protected