Super League 1

Καλλονή – Ολυμπιακός 0-1

μανιατηςΜε γκολ του αρχηγού του στο 61’, ο Ολυμπιακός κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Καλλονής στο ΟΑΚΑ και να αρχίσει νικηφόρα τη σεζόν στο ματς που έκλεισε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μπορεί να ήταν ανώτερος και να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι, όμως, ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε κόντρα στους «νεοφώτιστους» της Καλλονής και κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 61’ ο Γιάννης Μανιάτης. Οι νησιώτες παρουσιάστηκαν αρκετά σφριγηλοί στην άμυνα, περιόρισαν τα ατού του Ολυμπιακού και δεν τον άφησαν να απειλήσει ουσιαστικά την περιοχή τους, παρά την καθολική υπεροχή που είχε σε όλο το παιχνίδι. Η ομάδα του Μίτσελ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλονής του Γιάννη Μαντζουράκη και χρειάστηκε μια στημένη φάση για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ το οποιο διατήρησε ως το τέλος.

Από την πλευρά της η Καλλονή κατάφερε σε όλο το ματς να μην απειληθεί ιδιαίτερα, είχε τη δική της ευκαιρία δυο λεπτά μετά το γκολ του Ολυμπιακού για να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ «φωνάζει» για ένα χέρι του Χολέμπας μέσα στη μεγάλη περιοχή στο 71’ του αγώνα…

Με επτά νέους ο Ολυμπιακός

Ένα νέο πρόσωπο θέλει να παρουσιάσει ο Μίτσελ φέτος στον Ολυμπιακό και στον αγώνα της πρεμιέρας με την Καλλονή είχε στην ενδεκάδα επτά ποδοσφαιριστές που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα. Αρχής γενομένης από τον τερματοφύλακα Ρομπέρτο, τον δεξιό μπακ Σαλίνο και τον στόπερ Μετζανί, τους οποίους πλαισίωσαν στην άμυνα οι Σιόβας και Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή ήταν σε ρόλο αμυντικού μέσου ο Φέισα, με τον Μανιάτη και τον Τσόρι Ντομίνγκες μπροστά του. Στα άκρα κινήθηκαν οι Κάμπελ και Βάις, με τον Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ματζουράκης είχε παρατάξει την ομάδα του με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σιδεράκη και τους Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδη και Χωριανόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Φαρία και Μαρσέλο, με τον Λεοζίνιο σε ρόλο οργανωτή και τους Μανούσο και Γιονάν στα άκρα, με τον Καζάκη μοναδικό προωθημένο.

Υπεροχή και… γιούχα

Με το ξεκίνημα του αγώνα, μπροστά σε περίπου 11.000 φιλάθλους οι περισσότεροι εκ των οποίων του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Καλλονής ωστόσο δεν τα κατάφερναν. Οι παίκτες του Ματζουράκη είχαν καταφέρει να κλείσουν σωστά τους διαδρόμους, δεν άφηναν περιθώρια στον Ολυμπιακό να μπει στα καρέ του Σιδεράκη ενώ κι ο πορτιέρο της Καλλονής όποτε χρειάστηκε ήταν σωστά στη θέση στου για να κάνει καίριες επεμβάσεις.

Το θέαμα που προσέφερε ο Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίχρονο, φαίνεται πως δεν ικανοποίησε τον κόσμο του και για αυτό με τη λήξη του ημίχρονου ακούστηκαν αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ από την πλευρά των φίλων των Πειραιωτών.

«Καθάρισε» ο αρχηγός, «φωνάζει» η Καλλονή

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε τον Φετφατζίδη στη θέση του μέτριου Βάις. Ο νεαρός μέσος προσπάθησε να κάνει κάποιες ατομικές ενέργειες και να δημιουργήσει καταστάσεις, ενώ κι η είσοδος του Μήτρογλου αντί του ανέτοιμου Σαβιόλα στο 60’, έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο αμέσως επόμενο λεπτό με το ωραίο πλασέ στην κίνηση του Μανιάτη και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Ως… υπεύθυνος για αυτό μπορεί να θεωρηθεί κι ο Λεοζίνιο, ο οποίος στο 63’ έφυγε μόνος με τον Ρομπέρτο και προσπάθησε να τον «κρεμάσει», χάνοντας την ευκαιρία της αναμέτρησης. Η επιθετική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού άρχισε να μειώνεται από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με εξαίρεσε κάποιες καλές προσπάθειες του Φετφατζίδη και του Μήτρογλου οι οποίες σταμάτησαν στον Σιδεράκη. Παράλληλα, η Καλλονή διαμαρτύρεται για ένα χέρι του Χολέμπας μέσα στην περιοχή στο 71’ του αγώνα, με το τέλος του ματς να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή, αλλά χωρίς να έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (88’ Μπουρούς), Μανούσος, Γκαρσία (83’ Γιουκαρής), Καζάκης (83’ Γάλας).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Τσόρι (81’ Φουστέρ), Βάις (46’ Φετφατζίδης), Κάμπελ, Σαβιόλα (59’ Μήτρογλου).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected