Κατηγορίες
Super League 1

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 3-0

πανιωνιος πανοραμικηΜεγάλη εμφάνιση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης που έκανε περίπατο κόντρα στον «χλωμό» Παναθηναϊκό, νίκησε με 3-0 και με το… καλησπέρα φανέρωσε το αμυντικό πρόβλημα των πράσινων που έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Δεν κράτησε για πολύ η χαρά για το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρότι είχε την υπεροχή σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έφυγε ηττημένη από την «Πλατεία» πληρώνοντας την επιθετική της αδυναμία και την έλλειψη πάθους κόντρα στους «ψυχωμένους» παίκτες του Ιστορικού.

Ο Πανιώνιος είχε σαφές πλάνο και σχέδιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό μακριά από την περιοχή του Γιαννακόπουλου ενώ όποτε χρειάστηκε ο νεαρός πορτιέρο ήταν εκεί για να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα και να διασφαλίσει έτσι τη νίκη της ομάδας του. Κορυφαίος των νικητών ο Δημήτρης Κολοβός που μετά το μισάωρο ήταν το «Α και το Ω» για τους «κυανέρυθρους», κρατώντας μπάλα, κερδίζοντας φάουλ και πολύτιμο χρόνο και πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο γκολ που «σφράγισε» το τρίποντο για τους γηπεδούχους, με τον Χρήστο Αραβίδη να έχει ανοίξει το σκορ λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» είχαν να επιδείξουν μια σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο μέρος, αλλά αδυναμία να εκδηλώσουν σωστά τελική επιθετική προσπάθεια. Ο Μέντες ήταν… σε άλλο γήπεδο, ο Μπαϊράμι ήταν εκτός κλίματος αγώνα, ο Καρέλης είχε διάθεση αλλά περιορίστηκε από τα στόπερ του Πανιώνιου και έμειναν οι Ζέκα και Ντίνας να προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καλό. Με την είσοδο του Μπεργκ στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε δυο-τρεις καθαρές φάσεις, αλλά είτε τα σώματα των αμυντικών είτε ο Γιαννακόπουλος, δεν του επέτρεψαν να σκοράρει.

Σαν να μην έφτανε στον Παναθηναϊκό το γκολ του Κολοβού, ήρθαν και δυο ανόητα φάουλ του Μέντες που τον οδήγησαν με κόκκινη κάρτα στα αποδυτήρια. Ο Πανιώνιος βρήκε χώρους και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, με αυτογκόλ του Μαρινάκη τρία λεπτά πριν από το φινάλε, κάνοντας ακόμα πιο οδυνηρή την ήττα του «τριφυλλιού»…

Με Αραβίδη οι γηπεδούχοι, με «Σίφο»-Ζέκα ο Παναθηναϊκός

Ο Νίκος Παντέλης παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός του Πανιωνίου επέλεξε τον Νίκο Γιαννακόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Κούρο, Παντίδο, Αυλωνίτη και Κούρντι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή καθαρά ανασταλτικό ρόλο είχε ο Μητρόπουλος, με τους Μενδρινό και Παναγιωτούδη να κινούνται σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Ο Λάσνικ με τον Κολοβό εναλλάσσονταν στις πτέρυγες, με τον Χρήστο Αραβίδη να είναι κανονικά στη θέση του, στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου είχε εν τέλει στη διάθεσή του τους Σίλντενφελντ και Ζέκα, τους οποίους έριξε στη «μάχη» από την αρχή. Οι «πράσινοι» είχαν τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Μαρινάκη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Θέση ανασταλτικού χαφ πήρε ο Μέντες με τους Ζέκα και Λαγό να κινούνται μπροστά του, ενώ ο Ντίνας ήταν στο αριστερό άκρο, ο Μπαϊράμι στο δεξί κι ο Καρέλης στην κορυφή της επίθεσης.

«Πράσινη» κυριαρχία, «κυανέρυθρη»… κανονιά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο να κινούνται περισσότερο αναγνωριστικά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να είναι πιο ορεξάτοι, όμως, σταδιακά ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Με τον Ζέκα και τον Μπαϊράμι να συνδυάζονται αρκετά καλά σε κάποιες περιπτώσεις και τον κινητικό Καρέλη να βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας, το «τριφύλλι» προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Γιαννακόπουλου, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Πλην μιας πολύ ωραίας ατομικής ενέργειας του Καρέλη, ενός σουτ του ίδιου κι ενός καλού φάουλ από τον Ντίνα, δεν υπήρξε άλλη «πράσινη» απειλή. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος, έδειχνε να περιμένει πολλά από το ταλέντο του Κολοβού αλλά και την ταχύτητα του Χρήστου Αραβίδη. Ο Ιστορικός δεν έκανε ευκαιρίες αλλά ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και από το 30’ και μετά οι παίκτες του πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και στη μοναδική φάση που έφτιαξαν να προηγηθούν. Στο 40’ του ματς, ο Αραβίδης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, άφησε πίσω τον Κουτρουμπή και με αριστερή «οβίδα» νίκησε τον Καπίνο για το 1-0, που ήταν κι αποτέλεσμα ημιχρόνου στη Νέα Σμύρνη.

Ένας Κολοβός… αρκούσε

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αναστασίου έριξε στο παιχνίδι τον Μάρκους Μπεργκ κι απέσυρε τον Τάσο Λαγό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει «πρασινη» παρουσία στα καρέ του Πανιωνίου, όμως, στις δυο «καθαρες» φάσεις που είχε ο Σουηδός, στην πρώτη έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια και στη δεύτερη βρήκε απέναντί του τον Γιαννακόπουλο. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά έδειχνε να τα περιμένει όλα από τον Ντίνα και τον Ζέκα, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να απειλήσει.

Την ίδια ώρα, ο Πανιώνιος είχε στο πρόσωπο του Δημήτρη Κολοβού έναν πραγματικό… μαέστρο. Ο νεαρός μέσος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, πρόσφερε θεαματικές φάσεις σε διαστήματα του παιχνιδιού και στο 71’ έκανε το 2-0 με πανέμορφο κοντρόλ, ωραία περιστροφή κι εξαιρετικό σουτ! Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο, με τον… απαράδεκτο Μέντες να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85’ και το «τριφύλλι» να χάνει κάθε ελπίδα επιστροφής στο ματς.

Τα χειρότερα, ήρθαν στο 87’ όταν σε μια εξαιρετική αντεπίθεση του Πανιώνιου, ο Κούρντι έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Μαρινάκης προσπάθησε να διώξει και έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο για να «γράψει» το 3-0 και να δώσει το έναυσμα για ατελείωτο «γλέντι» στη Νέα Σμύρνη…

Πανιώνιος : Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Παναγιωτούδης (58′ Ντούνης), Κολοβός (81′ Πάνος), Λάσνικ (66′ Καλτσάς), Αραβίδης

Παναθηναϊκός  : Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (46′ Μπεργκ), Μπαϊράμι (85′ Αμπεΐντ), Ζέκα, Ντίνας, Καρέλης (66′ Μουζακίτης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected