Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Αστέρας Αλεξάνδρειας 2-0

dscn51421Ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά…σενάρια ανά ημίχρονο παρακολουθήσαμε σήμερα στο γήπεδο της Μέσης, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Η αναμέτρηση, που διεξήχθη κάτω από έντονη ζέστη (τουλάχιστον άστοχη επιλογή η έναρξη των αγώνων στις 17.00…) ήταν εκ προοιμίου αρκετά ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω της παρθενικής εμφάνισης των δύο ομάδων σε επίσημο παιχνίδι αλλά και εξαιτίας των…αποκαλυπτηρίων της κατά 90% νέας ομάδας του Μπάμπη Πετρίδη.

Στο γήπεδο της Μέσης δεν βρέθηκαν παρά ελάχιστοι φίλαθλοι, οι οποίοι παρακολούθησαν τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή (όπως και σε όλα τα σημερινά ματς) για τον χαμό του παλαίμαχου παίκτη της Βέροιας, Κώστα Κεφαλίδη.

Κλειστοί διάδρομοι, μέτριο παιχνίδι

Από το πρώτο λεπτό της συνάντησης φάνηκαν ξεκάθαρα οι στόχοι των δύο προπονητών. Ο μεν Μπάμπης Πετρίδης, με ενισχυμένο κέντρο και με βοήθειες από τα άκρα θα προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της ομάδας του Παύλου Ζερδαλή (επέστρεψε ως αντίπαλος έπειτα από 3 μήνες), η οποία στο πρώτο 45λεπτο “αναχαίτησε” κάθε επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων και κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν. Εκτός των άλλων, οι αντεπιθέσεις των “κυανοκίτρινων” ήταν αρκετά επικίνδυνες και το αμυντικό δίδυμο των Μουρατίδη, Γκαντζίδη είχε αρκετή…δουλειά στο διάστημα αυτό.

Διαφορετική εικόνα

Το δεύτερος μέρος θα έκρινε τελικά την εξέλιξη του αγώνα. Ο Μπάμπης Πετρίδης έδωσε εντολή στους Βοργιατζίδη και Γατόπουλο να ανέβουν στο κέντρο (μετατρέποντας το σύστημα σε 3-5-2), περνώντας στο κέντρο τον Παππά, μία επιλογή που επηρέασε σημαντικά την επιθετικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να δημιουργούν καταστάσεις μπροστά στην εστία του Τάκου. Η πίεση ψηλά άρχισε να αποδίδει καρπούς καθώς οι παίκτες του Φιλίππου πέτυχαν να έχουν την πλήρη κατοχή και να επιζητούν το γκολ σε κάθε περίπτωση. Στο 62′ η πίεση αυτή θα φέρει το πρώτο γκολ της χρονιάς για τους “βυσσινί” με τον Γατόπουλο να παίρνει το…ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Βοργιατζίδη και με πλασέ να κάνει το 1-0,  “ξεκλειδώνοντας” την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οκτώ λεπτά αργότερα θα έρθει και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Τζιβάρα αυτή τη φορά, ο οποίος θα εκμεταλλευτεί την αδράνεια της άμυνας και με πλασέ θα κάνει το 2-0, δίνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους κ.κ, Ασβεστάρα και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Τζιβάρας, Αμοιρίδης, Μουρατίδης, Γκαντζίδης, Παππάς, Βοργιατζίδης (85′ Μπαλτζής Δ.), Γιάννου, Ντόγος (75′ Καρασαββίδης) Δημούλτσης, Γατόπουλος (90+1′ Μπαλτζής Α.)

Αστέρας Αλεξάνδρειας : Τάκος (58′ Κωνσταντινόπουλος), Τζέπης, Δάρλας, Κούκλης Γ., Κούκλης Π., Κούκλης Α., Βρεττός, Αναστάσης Γ., Αλμπανίδης (52′ Μυγδάνης), Κρουστάλλης, Μυλωνάς (79′ Βαρσαμόπουλος).

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected