Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Το πρώτο σφύριγμα και οι ευχές

27Τα κεφάλια μέσα λοιπόν! Απέμειναν λιγότερες από 24 ώρες πριν την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων των ερασιτεχνικών ομάδων της Ημαθίας και το Imathia Sports News, μαζί με την σέντρα του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, εγκαινιάζει τη νέα εποχή στην ενημέρωση, με τις νέες καινοτομίες που θα πάρουν σάρκα και οστά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το αυριανό πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιλαμβάνει 8 αναμετρήσεις, με το πιο ενδιαφέρον ματς να διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας ανάμεσα στον τοπικό ΠΑΟΚ (που φέτος μετακομίζει εκεί από το Βρυσάκι) και στον Ατρόμητο Διαβατού, σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες και πιο σημαντική την παρουσία του Σάκη Παγγούρα στον πάγκο των “ασπρόμαυρων” κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του.

“Check in” στις 8 αναμετρήσεις

Φίλιππος Μέσης – Αστέρας Αλεξάνδρειας : Ο Παύλος Ζερδαλής επιστρέφει στο γήπεδο της Μέσης έπειτα από 3 μήνες, όταν και αποφάσισε να “κρεμάσει” τα παπούτσια του και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα. Δίπλα του ο Τάσος Χουρσουζίδης, που παίρνει την σκυτάλη από τον πατέρα του Πόλυ, ο οποίος είναι πλέον γενικός αρχηγός στην ομάδα της Βέροιας. Οι γηπεδούχοι, με νέο διοικητικό σχήμα (πρόεδρος πλέον ο μέχρι πρότινος παίκτης της ομάδας Σωτήρης Αρβανιτίδης), νέο προπονητή (ο Μπάμπης Πετρίδης, με ξεχωριστή ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αντικατέστησε τον Μάκη Γιαννόπουλο) και κατά 90% νέο ρόστερ, υποδέχεται την κατά μία κατηγορία υποδεέστερη ομάδα του Αστέρα, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος με 3-3 σε φιλικό αγώνα πριν λίγες μέρες. Το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι μεν γηπεδούχοι θα επιδιώξουν το αυτονόητο οι δε φιλοξενούμενοι για την έκπληξη απέναντι στους “βυσσινί”.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Ακόμη μία αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες από διαφορετική κατηγορία. Οι γηπεδούχοι, που φέτος θα αγωνίζονται στην Α1 Ερασιτεχνική, φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση αν και στο Κύπελλο πάντα παραμονεύουν οι εκπλήξεις. Και στο ζευγάρι αυτό, αμφότερες οι ομάδες παρουσιάζουν αρκετές διαφορές με την περσινή χρονιά, καθώς στους “κιτρινόμαυρους” προπονητής είναι ο Γιάννης Νούσιος, ο οποίος κλήθηκε από τη διοίκηση να αναλάβει έπειτα από την αποχώρηση του Δημήτρη Γιουρόπουλου, ενώ στους φιλοξενούμενους την θέση απελθόντα Χρήστο Μποζίνη ανέλαβε ο Σάκης Γλώσσης, που την περίοδο 2011-2012 ήταν προπονητής του Αχιλλέα Νάουσας. Αρκετές επίσης οι προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ των δύο αντιπάλων και από τα μέχρι στιγμής φιλικά φαίνεται πως βαδίζουν σε καλό δρόμο ενόψει και της έναρξης των πρωταθλημάτων.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ατρόμητος Διαβατού : Ότι και να πει κανείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι λίγο… Δύο από τις πλέον αξιόπιστες και ποιοτικές ομάδες, ένας ίσως πρόωρος τελικός για τον θεσμό. Οι γηπεδούχοι, με νέο προπονητή τον Σάκη Παγγούρα και πολύ εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, υποδέχονται στο Δημοτικό Στάδιο της Αλεξάνδρειας τον μεταμορφωμένο φέτος Ατρόμητο Διαβατού, δευτεραθλητής πέρσι στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής. Την θέση του έμπειρου προπονητή στην άκρη του πάγκου των “κυανολεύκων” ανέλαβε ο επί μία 7ετία τεχνικός του Απόλλων Αγίου Γεωργίου, Γιώργος Σπυριδωνίδης ενώ αρκετοί ήταν οι παίκτες που αποχώρησαν αλλά και προστέθηκαν στο ρόστερ. Το παιχνίδι μοιάζει αμφίρροπο, τόσο του πρόωρου…συναπαντήματος όσο και της ποιότητας των δύο ομάδων, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας αλλά και του της αήττητης πορείας στις φιλικές αναμετρήσεις στο διάστημα της προετοιμασίας.

ΑΕΚ Καμποχωρίου – Δόξα Νάουσας : Ένα από τα πολλά ντέρμπι που ανέδειξε η κληρωτίδα. Η νεοφώτιστη ΑΕΚ του Αργύρη Παναγιωτόπουλου (προπονητής του Άρη Παλαιοχωρίου πέρσι) θα επιδιώξει να ξεκινήσει με το…δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις της απέναντι στην…παλιά καραβάνα της Α2 Ερασιτεχνικής, Δόξα Νάουσας. Οι “ασπρόμαυροι” θα πορευτούν και φέτος με την ίδια πολιτική και τον Βαγγέλη Μίσκο να παραμένει στο πόστο του και τη νέα χρονιά. Πολύ αμφίρροπο το παιχνίδι, σίγουρα ανέτοιμες και οι δύο ομάδες, αναμέτρηση που φαίνεται πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ελπίδα Μονοσπίτων – Μακεδόνας Βέροιας : Συνέχεια στα ματς της ίδιας κατηγορίας, με τους “πράσινους” των Μονοσπίτων να υποδέχονται τον Μακεδόνα Βέροιας, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στα πρώτα…βήματα της προετοιμασίας τους. Χαρακτηριστικό είναι πως μετρούν μόλις μία εβδομάδα από την πρώτη συγκέντρωση ενώ πραγματοποίησαν ένα μόλις φιλικό (3-1 επί της Δόξας Νάουσας). Οι φιλοξενούμενοι του Θωμά Παπαδόπουλου προέρχονται από μεγαλύτερης διάρκειας προετοιμασία και μάλιστα συμμετείχαν στο τουρνουά “Γιάννης Μπαλόγλου”, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας. Ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς πρόβλεψη και θεωρείται σίγουρο πως όποιος βρεθεί σε καλή μέρα θα πάρει και την πρόκριση για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου.

ΑΣ Ειρηνούπολης – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι μετά την αναμέτρηση της Αλεξάνδρειας. Οι γηπεδούχοι, που τη φετινή χρονιά έχουν κάνει…στροφή 360 μοιρών σε όλους τους τομείς, υποδέχονται τον ιστορικό Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, που φέτος θα αγωνιστεί στην Α2 Ερασιτεχνική. Ένα παιχνίδι-στοίχημα για τις δύο ομάδες καθώς αμφότερες παρουσίασαν σκαμπανεβάσματα στα φιλικά που έδωσαν μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι διεξάγεται στο μερικώς ανακαινισμένο φέτος γήπεδο του Αγγελοχωρίου, όπου ο νέος πρόεδρος του ΑΣ, Θεόδωρος Καρυπίδης έχει βαλθεί να…τρελάνει κόσμο καθώς εκτός της πρόσληψης καταξιωμένου και ικανότατου προπονητή (Γιώργος Τυριακίδης) έφερε στην Ειρηνούπολη παίκτες από το…πάνω ράφι (Σαμψωνίδης, Μπάκανος, Κορυτσαίος, Καραμεταξάς, Ινεμπολίδης κ.α.) βάζοντας τον πήχη ψηλά και με ξεκάθαρο στόχο την διάκριση σε όλους τους τομείς. Από την άλλη πλευρά, ο Σάββας Αβετίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Μιχάλη Αλεξιάδη, εμπιστεύεται φέτος νεαρούς κυρίως παίκτες, που σε συνδυασμό με την παραμονή έμπειρων παικτών, δημιουργεί ένα ικανό ρόστερ με στόχο την επιστροφή του Αγροτικού στα μεγάλα…σαλόνια.

Απόλλων Λυκογιάννης – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δύο αντίπαλοι…ερωτηματικά για τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν! Οι γηπεδούχοι του Νίκου Ανάστου, που πέρσι κατόρθωσαν να παραμείνουν στην Α2 Ερασιτεχνική την τελευταία αγωνιστική, ξεκίνησαν φέτος την προετοιμασία τους πριν λίγες μέρες και χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δώσει δείγματα γραφής μέσω κάποιας φιλικής αναμέτρησης. Το ίδιο ισχύει και για τον πρωταθλητή της Α1 Ερασιτεχνικής και κάτοχο του τροπαίου Αχιλλέα Νεοκάστρου (φωτ. από τον περινό τελικό), του οποίου η…επιβίωση αποτέλεσε καλοκαιρινό σίριαλ και που τελικά φαίνεται πως έχει αίσιο τέλος έστω και στο παρά πέντε. Η παρουσία του Τόλη Τερζή στον πάγκο των “ασπρόμαυρων” εγγυάται αν μη τι άλλο την ηρεμία και την επιμονή στη δουλειά, ενώ σημαντικές και ουσιαστικές ήταν οι κινήσεις των διοικούντων για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς. Η ποιότητα των φιλοξενούμενων δεδομένη και παρά τα προβλήματα και την ισχνή προετοιμασία, φαντάζει το ακλόνητο φαβορί για την αυριανή αναμέτρηση.

Ολυμπιακός Νάουσας – Φίλιππος Μελίκης : Δύο…ερυθρόλευκοι συγκρούονται αύριο στο γήπεδο της Παναγιωπούλας, τη νέα έδρα του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά (πέρσι αγωνιζόταν στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου). Η ομάδα του Κώστα Δασκαλάκη, που αποτελεί υπόδειγμα οργάνωσης και λειτουργίας σε όλους τους τομείς, υποδέχεται το συγκρότημα του Κώστα Παυλόπουλου, που αντικαθιστά φέτος Γιώργο Ντάμτσιο, τεχνικός πλέον του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων. Ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί, τόσο για την δεδομένη ποιότητα των φιλοξενούμενων (σημαντικό η παραμονή του περσινού κορμού και οι προσθήκες πολλών ευγνωσμένης αξίας παικτών) όσο και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων.

σ.σ.: Οι συνεργάτες του Imathia Sports News ευχόμαστε σε όλους, ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες υγεία, υπομονή και καλή διάθεση για να απολαύσουμε αυτό που αγαπάμε όλοι…το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Καλή χρονιά!

*Η ώρα έναρξης των αγώνων ορίστηκε για τις 17.00μμ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected