Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports – Αμπελωνιακός

Η Λάρισα έχει την τιμητική της στον 3ο όμιλο, με την παρουσία τεσσάρων ομάδων του νομού. Μεταξύ αυτών και ο Αμπελωνιακός που είναι ο επόμενος σύλλογος του αποκλειστικού αφιερώματος του Imathia Sports News στο γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες του Νομού Ημαθίας.

Η έδρα

Ο ΑΟ Αμπελωνιακός εδρεύει στην ομώνυμη κωμόπολη του βορειοκεντρικού τμήματος του νομού, πρωτεύουσα της επαρχίας του Αμπελώνα με συνολικό πληθυσμό 8.000 περίπου κατοίκους. Έδρα της ομάδας το πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο της περιοχής στο οποίο τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας, νέο συστημα άρδευσης, ενώ δόθηκαν όλες οι απαραίτητες τεχνικές κλίσεις και προδιαγραφές. Η χωριτικότητα του γηπέδου ανέρχεται στους 1200 με 1500 θεατές.

Πρόεδρος – προπονητής

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ιδιοκτήτης πολύ γνωστής αλυσίδας καφέ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ο οποίος λειτουργεί την ομάδα σε επαγγελματικά πλαίσια (εντυπωσιακή η παρουσίαση του νέου προπονητή όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες). Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Γκαμπέτας, με θητεία σε Όλυμπο Κέρκυρας, Τηλυκράτη Λευκάδας, ΑΟ Τρικάλων και Κόρινθο, ο οποίος έχει φέρει μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα, με τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν πως ο Αμπελωνιακός φέτος θα αποτελέσει…σκληρό καρύδι.

Η περίοδος 2012-2013

Την περσινή χρονιά οι “πράσινοι” τερμάτισαν στην 7η θέση του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής και κατάφερε έστω και στο τέλος να κερδίσει την άνοδο του στη Γ’ Εθνική. Μία χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα, η οποία εκτός του αίσιου τέλους όσον αφορά την κατηγορία, έφερε και την παρθενική κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας, επικρατώντας στον τελικό της Δόξας Αργυρούπολης.

Οι μεταγραφές

Το ρόστερ της ομάδας εκ πρώτης όψεως αποδυκνείει τον πολύ καλό προγραμματισμό που έγινε από τους ιθύνοντες στην ομάδα, σε συνεργασία με τον νέο προπονητή. Η αποχώρηση τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών από την περσινή χρονιά καλύφθηκε με το παραπάνω από την προσθήκη έμπειρων αλλά και ταλαντούχων νεαρών παικτών. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων οι Χρήστος Φλέγγας από τον Τύρναβο, Γιάννης Κόκκινος από Κασσιόπη, Τόλης Πολύζος από Τύρναβο, Βάιος Στούμπος από Ακαδημία Πλαταμώνα, Τόλης Γκαμπέτας από τον Πυργετό, Βασίλης Τανάγιας από Πυργετό και Γιώργος Κακαβίτσης από Τύρναβο.

Στα σπουδαιότερα φιλικά προετοιμασίας ο Αμπελωνιακός έφερε τα εξής αποτελέσματα : με Ρήγα Φεραίο (2-2), με Τύρναβο (1-1), με Οικονόμο Τσαριτσάνης (0-2) και Αλμυρό (1-0).

Δείτε στο παρακάτω link τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ με αντίπαλο τη Δόξα Αργυρόπουλης

http://www.youtube.com/watch?v=_hmo4MHoj84

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος με την πολύτιμη βοήθεια του group της ομάδας στο facebook

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected