Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Δεύτερη στροφή με υπόσχεση για θέαμα!

DSCN5369Συνεχίζεται αύριο (14/9) το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής, με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής της περιόδου 2013-2014. Τα πρώτα δείγματα γραφής των 15 “μονομάχων” ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά από πλευράς θεάματος καθώς στις 7 αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής, σημειώθηκαν 25 γκολ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολύ εντυπωσιακά. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων παρά τις μεγάλες σε έκταση νίκες των ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και Αχιλλέα Νεοκάστρου το προηγούμενο Σάββατο.

To αρνητικό της αυριανής μέρας είναι η διεξαγωγή του αγώνα της Super League ανάμεσα στη Βέροια και τον ΠΑΟΚ στο Γήπεδο της “Βασίλισσας” (18.15), που θα προσελκύσει εκ των πραγμάτων αρκετό κόσμο της περιοχής και θεωρείται σίγουρο πως θα επηρεάσει σημαντικά την προσέλευση θεατών στα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σημειώνουμε πως οι 7 αναμετρήσεις της αυριανής 2ης αγωνιστικής έχουν ώρα έναρξης στις 16.30μμ. Ας δούμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα (η σειρά με βαθμολογικό κριτήριο) :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας επιστρέφει ο ΠΑΟΚ, δύο χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση του για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα υποδέχεται τη νεοφώτιστη Νέα Γενεά Νικομήδειας, με στόχο τους 3 βαθμούς ώστε να διπλασιάσει τις νίκες έπειτα και από την ευρεία επικράτηση επί του Απόλλων Αγίου Γεωργίου την πρώτη αγωνιστική (7-0). Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Κωνσταντάκου θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκτός έδρας, μετά την ήττα στις λεπτομέρειες από τον Φίλιππο Μέσης. Αναμένεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας, κυρίως λόγω της επιστροφής των “ασπρόμαυρων” στο ΔΑΚ αλλά και εξαιτίας του ενθουσιασμού από την εντυπωσιακή εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής.

Αχιλλέας Νάουσας – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Γιαννακοχώρι. Οι “κυανόλευκοι” θα αγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, καθώς την πρώτη αγωνιστική πήραν “ξεκούραστα” τους 3 βαθμούς με την ΑΕ Αλεξάνδρειας, που δεν δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και μηδενίστηκε. Ο Βασίλης Κουρογεωργάκης έχει προετοιμάσει την ομάδα του με τον καλύτερο τρόπο, μετρώντας όμως τις δύο σημαντικές απώλειες της τελευταίας στιγμής καθώς Σάκης Παπατάνος και Αδάμ Βλαχοδήμος αποχώρησαν για λογαριασμό του ΦΑΣ Νάουσα. Στην αντίπερα όχθη ο έτερος Αχιλλέας του Τόλη Τερζή, μετά και το ευρύ 4-0 επί του Εθνικού Κλειδιού το περασμένο Σάββατο, μεταβαίνει στο Γιαννακοχώρι με στόχο τη νίκη, που θα τον επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ θα καταφέρει να πάρει τους 3 βαθμούς σε μία από τις πλέον δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας : Το τοπικό ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι, μετά την εντυπωσιακή επικράτηση επί του Ατρόμητου Διαβατού με το ευρύ 4-2, καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πάντα υπολογίσιμης και έμπειρης ομάδας της ΑΕΧ, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με το…δεξί τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα. Ο Κώστας Κατσώνης είναι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο προηγούμενο παιχνίδι, αποτέλεσμα που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ενόψει του αυριανού παιχνιδιού. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά θα επιδιώξει το “δύο στα δύο” έπειτα από την επικράτηση επί του Νηρέα αλλά και για να κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Φίλιππος Μελίκης – Φίλιππος Μέσης : Το ντέρμπι των δύο…Φίλιππων στην αυριανή 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που η μοίρα τους έφερε να ξαναδίνουν ραντεβού για την Τετάρτη 18/9, για νοκ-άουτ παιχνίδι αυτή τη φορά στην 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου προέρχεται από μέτρια εμφάνιση αλλά θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και θα επιδιώξει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό του. Οι “βυσσινί” από την άλλη πλευρά καλούνται να αγωνιστούν για το θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Μελίκης και να συνεχίσουν τη συγκομιδή βαθμών, έπειτα και από τη νικηφόρο πρεμιέρα με αντίπαλο τη Νέα Γενεά Νικομήδειας. Στα αξιοσημείωτα της αυριανής αναμέτρησης, η παρουσία του Σωτήρη Ιωακειμίδη στα γκολπόστ των γηπεδούχων, που πέρσι αγωνιζόταν με τα βυσσινί χρώματα.

Εθνικός Κλειδιού – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Το ντέρμπι του Ρουμλουκιού που πάντα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο γηπεδούχος Εθνικός, ο οποίος δεν άντεξε από τις πολλές απουσίες στο ματς του Νεοκάστρου και ηττήθηκε φυσιολογικά, υποδέχεται την ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στο ματς με τον Φίλιππο Μελίκης αλλά δεν κατάφερε να επικρατήσει επί του φιλόδοξου αντιπάλου. Αναμένεται ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τους “κυανόλευκους” του Θοδωρή Τέγου να μετράνε πλέον επιστροφές, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχονται στο Κλειδί αυτή τη φορά τον Αχιλλέα Νεοκάστρου για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Το πρώτο παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” στην Α1 Ερασιτεχνική μετά από 16 χρόνια! Ένα ξεχωριστό γεγονός για την ομάδα του Γιάννη Νούσιου, που επιστρέφει στα μεγάλα…σαλόνια με σκοπό να παραμείνει για καιρό. Στο αυριανό παιχνίδι στοχεύει μόνο στη νίκη με αντίπαλο τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που προέρχεται από την βαριά εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που…ταρακούνησε τους πράσινους και προκάλεσε την αναγκαιότητα ανασύνταξης ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕ Καψόχωρας : Πολύ ενδιαφέρον ματς και στον Διαβατό, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν το “ροζ φύλλο” αγώνα για να…σβήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι, με τον Μάκη Γιαννόπουλο πλέον στον πάγκο τους μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Σπυριδωνίδη αμέσως μετά το παιχνίδι στο Ζερβοχώρι, επιζητούν πάση-θυσία τη νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους μετά το αρνητικό ξεκίνημα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, η ενισχυμένη ομάδα του Χρήστου Τερζίδη δεν τα κατάφερε απέναντι στον ψυχωμένο Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και θα επιδιώξει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο του Διαβατού.

*Το παιχνίδι Νηρέας Βέροιας – ΑΕ Αλεξάνδειας αναβάλλεται και κατοχυρώνεται στους γηπεδούχους λόγω μηδενισμού των φιλοξενούμενων.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες και τους σκόρερς
.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected