Κατηγορίες
K20 - K17 - K15

Βέροια Κ17 – SKODA Ξάνθη Κ17 2-1

6c04e2131d620d7121529eaf6d69bb9c_LΔεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα η…ανακαινισμένη φέτος Κ17 της Βέροιας. Η ομάδα του Δημήτρη Χριστοφορίδη επικράτησε της πολύ δυνατής SKODA Ξάνθη με 2-1 στο Ενωσιακό Γήπεδο Παλατιτσίων και ξεκίνησε με το…δεξί τον φετινό “μαραθώνιο” στο πρωτάθλημα της Super League Κ17. Η εξ ολοκλήρου καινούρια ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος, με 16 νέους ποδοσφαιριστές στη σύνθεση της είχε αξιόλογη παρουσία και κοίταξε…κατάματα τον αντίπαλο της.

Στην εξέδρα του Ενωσιακού γηπέδου βρέθηκε αρκετός κόσμος, που παρακολούθησε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με τις περισσότερες…συγκινήσεις να προέρχονται από το δεύτερο ημίχρονο, όταν και σημειώθηκαν όλα τα τέρματα της συνάντησης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και έδειξαν από το πρώτο λεπτό την ανωτερότητα τους, επιβεβαιώνοντας πως και φέτος θα είναι από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν. Θυμίζουμε πως την περσινή χρονιά η ομάδα της ακριτικής πόλης έφτασε στο final four του πρωταθλήματος.

Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο ήταν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στους παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι δημιούργησαν πολλές καταστάσεις στην εστία του Μαρκούση, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική μέρα και…κατέβασε τα ρολά σε τρία τετ-α-τετ των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες της “Βασίλισσας” απείλησαν ελάχιστα επιθετικά, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που τα λάθη στη μεσαία γραμμή δημιούγησαν περισσότερη πίεση στα μετόπεισθεν. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Τέα, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα σε πέναλτι που κέρδισε ο Καψάλης, με τους φιλοξενούμενους να αμφισβητούν έντονα την πατάβαση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και ανέβασαν τις γραμμές, με τον Μαρκούση να λέει “όχι” σε δύο καλές περιπτώσεις των Ξανθιωτών. Στο 68′ οι γηπεδούχοι θα δώσουν τη χαριστική βολή στη SKODA Ξάνθη, όταν ο Δερμιτζάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα νικήσει τον Νομικό, πετυχαίνοντας το 2-0 στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι, που εκ της ροής του αγώνα άξιζαν κάτι παραπάνω, κατάφεραν να σκοράρουν στο 85′ με τον Ψεμματά, ενώ λίγο πριν είχε ακυρωθεί γκολ του Μαγγίζη για off-sife.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Βαλκάνο.

Συνθέσεις

Βέροια Κ20 : Μαρκούσης, Σιμόνι (80′ Πιστόλας), Παπακωνσταντίνου, Δερμιτζάκης, Ράδης, Μαγγίζης, Στράντζαλης (87′ Δημητριάδης), Χαραλαμπίδης (75′ Τσιούχας), Καψάλης, Τέας (60′ Κουτρουλιάς), Μπουρδάνος (70′ Παναγιωτίδης)

Skoda Ξάνθη Κ20: Νομικός, Ζώτος, Βαφειάδης (70′ Καψιμάλης), Σπανός, Θεοδωρίδης Χ. (75′ Μπουναρτζής), Παπαδόπουλος, Χαμδή (65′ Θεοδωρίδης Κ.), Τουματζίδης, Μελισσόπουλος, Μπουνταγκίδης, Χατζής (35′ Ψεμματάς).

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected