Γ Εθνική / Τοπικά

Γ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Ο “μαραθώνιος” προ των πυλών!

DSCN5815H…αρχή έγινε με το Κύπελλο, ήρθε η σειρά του…κυρίως γεύματος! Την Κυριακή 22/9 κάνει πρεμιέρα και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μίας νέας καινοτομίας της ΕΠΟ, που περιλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Ο 3ος όμιλος κάνει πρεμιέρα με την διεξαγωγή 7 αγώνων, οι οποίοι παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η πρώτη εικόνα από την προηγούμενη Κυριακή, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής φανέρωσε πως ο όμιλος κρύβει εκπλήξεις σε όσους τον υποτιμήσουν αλλά και αδιαφιλονίκητα φαβορί κυρίως λόγω ονόματος και οικονομικής επιφάνειας.

Οι ομάδες της Ημαθίας ρίχνονται στη “μάχη” της Γ’ Εθνικής, καθώς Μακροχώρι και ΦΑΣ Νάουσα ταξιδεύουν στη Θεσσαλία ενώ τα Λευκάδια αγωνίζονται εντός με αντίπαλο τον ΑΟ Κύμης.

Η ομάδα του Νίκου Παπανώτα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο των Λευκαδίων, μετά την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα αλλά και συστήματος αυτόματου ποτίσματος. Αντίπαλος ο ΑΟ Κύμης, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι καθώς στο Κύπελλο προκρίθηκε χωρίς αγώνα. Η ομάδα της Εύβοιας ταξίδεψε για την Ημαθία έχοντας όλα της τα “όπλα” διαθέσιμα και ο Βαγγέλης Ντόβολης…τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ενόψει του αγώνα της Κυριακής (22/9). Ο Νίκος Παπανώτας αντιμετωπίζει την απουσία του Χρήστου Πίτου, ο οποίος “κουβαλά” ποινή από την περσινή χρονιά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του. Να σημειώσουμε πως πριν τον αγώνα θα τιμηθεί η μνήμη του παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας και συνεργάτη του Imathia Sports News Γιάννη Ορδουλίδη, με την κράτηση ενός λεπτού σιγή πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης κ. Λυμπούδη από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας.

Το Μακροχώρι ταξιδεύει στην βόρεια πλευρά του νομού Λάρισας και στον όμορφο Πυργετό, όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Ο τεχνικός της Ένωσης Λεωνίδας Μπίλης “κατέστρωσε” τα πλάνα του με μοναδική απουσία του Γιώργου Τζεϊρανίδη (δεύτερη αγωνιστική τιμωρίας από την περσινή χρονιά) και με την παρουσία του Γιάννη Πιέτρα στα χαφ (εκδόθηκε το δελτίο του) θα αντιμετωπίσει τη νεανική ομάδα του Νίκου Αργυρούλη με μοναδικό στόχο τη νίκη και το ιδανικό ξεκίνημα. Ο έμπειρος τεχνικός των γηπεδούχων αντιμετωπίζει μόνο την απουσία του τιμωρημένου Άλκη Σάββα και προετοιμάστηκε με τον καλύτερο τρόπο για την πρεμιέρα, όπου θα επιδιώξει τη νίκη για να…σβήσει τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τα Τρίκαλα την προηγούμενη Κυριακή.

Τέλος ο ΦΑΣ Νάουσα μεταβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλία, όπου μετά τον Μαχητή Τερψιθέας για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Τρικάλων στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Βασίλης Αργυρίου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Γιώργο Γασπαράτο (υποβλήθηκε με επιτυχία σε αρθροσκόπηση) και Μίμη Μπενίσκο (αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς) ενώ κανονικά θα είναι στη διάθεση του οι Λάμπρος Μπαϊράμης και Αδάμ Βλαχοδήμος που είναι απόλυτα έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Τρικάλων απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να παρευρεθεί στο γήπεδο για τον αυριανό αγώνα, κάτι που δεν έγινε στο παιχνίδι με τον Πυργετό και απογοήτευσε τους ιθύνοντες της ομάδας.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με τη Λαμία, στη “ρεβάνς” του αγώνα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, όπου η ομάδα της Πιερίας κόντρα στα προγνωστικά προκρίθηκε με το “διπλό” από την Φθιώτιδα. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται και στο Βελεστίνο, όπου ο Ρήγας Φεραίος υποδέχεται τον ΑΟ Καρδίτσας, σε μία ακόμη “ρεβάνς” του πρώτου γύρου του Κυπέλλου, με τον σύλλογο της Μαγνησίας να παίρνει την πρόκριση στην παράταση. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής και τους διαιτητές που ορίστηκαν από την ΚΕΔ (κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 16.30) :

ΑΟ Τρίκαλα – ΦΑΣ Νάουσα
Τσέτσιλας, Ρίγκος, Στεφούλης (Γρεβενών) Κύρκος (Ηπείρου)

Μαχητής Τερψιθέας – ΑΟ Χαλκίς
Τζοφώλης, Μανάσης, Τζάνης (Τρικάλων) Κουζάκης (Θεσσαλίας)

Αχιλλέας Δομοκού – Δωτιέας Αγιάς
Γκάμαρης, Τσιλιπάνος, Μπατζιόπουλος (Αθηνών), Διαμαντής (Εύβοιας)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Λαμία
Βρέσκας (Ημαθίας), Πάτρας, Κατσικογιάννης (Μακεδονίας) Παπαδόπουλος (Κοζάνης)

Πυργετός – Μακροχώρι
Παπαργυρίου, Γιαμούζης, Θεοδώρου (Πιερίας) Σκούρας (Καρδίτσας)

Ρήγας Φεραίος – ΑΟ Καρδίτσας
Ψύχουλας, Μητρολιός, Φίλος (Εύβοιας) Κλειτσάκης (Φθιώτιδας)

Λευκάδια – ΑΟ Κύμης
Λυμπούδης, Χαζήμογλου, Νικολαΐδης (Μακεδονίας) Γκυρίνης (Σερρών)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected