Super League 1

SKODA Ξάνθη – Άρης 2-0

1027818Με γκολ σε κάθε ημίχρονο η Ξάνθη απάντησε στα δύο δοκάρια του Άρη και πήρε το τρίποντο της νίκης στα Πηγάδια (2-0). Μάνταλος και Σολάρι άφησαν τους Θεσσαλονικείς στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ένα βαθμό.

Ο Νίκος Κεχαγιάς έδωσε εντολή στους Παΐτο και Δήμο Μπαξεβανίδη να μένουν ψηλά, ενώ δεν τοποθέτησε σε ευθεία τους Σερζ Ντιέ και Τζούλιαν ντε Γκούζμαν (ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού βρισκόταν λίγο πιο πίσω). Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, από την πλευρά του, έριξε το βάρος στη δεξιά πτέρυγα, ωστόσο η τεράστια ευκαιρία του 1ου λεπτού προήλθε από τα αριστερά.

Ο Άρης δεν κατάφερε να σκοράρει με το καλημέρα και λίγα λεπτά αργότερα, η Ξάνθη άρχισε να επιβάλλει το ρυθμό της και να κερδίζει μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Στο 12ο λεπτό, μάλιστα, ο Εστεμπάν Σολάρι λειτούργησε σαν “δεκάρι”, αφού έκανε μία ωραία κάθετη μπαλιά στον Ντε Γκούζμαν, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ντιν Μπουζάνη.

Από τη στιγμή που οι “κίτρινοι” δυσκολεύονταν να περάσουν το κέντρο και ο Ηλίας Σταυρόπουλος είχε σιγήσει (και) εξαιτίας ενός χτυπήματος στο γόνατο, το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Πράγματι, με τη συμπλήρωση 23 λεπτών παιχνιδιού, ο Κάρλος Κάλβο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Πέτρος Μάνταλος άνοιξε το σκορ με προβολή.

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν τα ηνία και στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καταιγιστικοί. Και άτυχοι… Ο Ροκ Έλσνερ και ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος σημάδεψαν με δυνατά σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ ο Τζον Ίμπε νικήθηκε δύο φορές από τον Μακεδόνα γκολκίπερ. Στο 32ο λεπτό, εξάλλου, ο Ανδρέας Τάτος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Δημήτρη Γούτα, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι. Υπήρχε επαφή και η απόφαση του Στέφανου Μαντάκη, ο οποίος δεν είχε τη… στήριξη του βοηθού, ήταν λανθασμένη…

Τελικά η ομάδα που έμελλε να (ξανα)σκοράρει ήταν η Ξάνθη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μάνταλος ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με μία υπέροχη κάθετη μπαλιά, ο Καρίμ Σολτάνι συνδύασε με ασίστ την επιστροφή του στη δράση μετά από δύο μήνες και ο Σολάρι συνδύασε με γκολ την πολύ καλή του εμφάνιση.

Ξάνθη : Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρίν (60′ Φλίσκας), Κάλβο (46′ Σολτάνι), Σολάρι (88′ Ράνος).

Άρης : Μπουζάνης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Ηρακλής, Τσουμάνης, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος, Ίμπε, Τάτος (65′ Σουνάς), Σταυρόπουλος (46′ Αγγελούδης), Ουντότζι (76′ Μανιάς).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected