Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Καλλιθέα – ΟΦΗ 0-1

 

edccb8508afb2ae4d30e58a575e35456_LΜε ένα γκολ του Μάρκο Ζορό στο 94ο της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ έφυγε νικητής από την Καλλιθέα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου.

Σ’ ένα ματς που οι Κρητικοί δεν έδειξαν να το έχουν πάρει τόσο σοβαρά, με την Καλλιθέα να δείχνει πολύ καλά δείγματα γραφής ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League, η ομάδα του Δερμιτζάκη «λύγισε» αυτή του Βαζέχα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη στην κεφαλιά του Μάρκο Ζορό.

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως, η Καλλιθέα είχε για μια ακόμα φορά σε καλή κατάσταση τον γκολκίπερ Σάκη Κατσούλη, ο οποίος αποσόβησε και τις πέντε προσπάθειες των Κρητικών που πήγαν προς την εστία του, έχοντας ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις στο διάστημα της υπεροχής των Κρητικών. Από το 65’ και μετά η Καλλιθέα ισορρόπησε την κατάσταση, αφού είδε και την τύχη να της χαμογελά στο 58’ με την κεφαλιά του Κουσιανικούλη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, και δημιούργησε με τη σειρά της αρκετές ευκαιρίες.

Ο Φερνάντεζ ωστόσο… συναγωνίστηκε στις εντυπωσιακές επεμβάσεις τον Κατσούλη, κρατώντας κι αυτός με τη σειρά του το «μηδέν» για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έδειχνα πως θα «κολλήσουν» στο «μηδέν» με τους Καλλιθεάτες, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισαν κόρνερ, ο Φραγκουλάκης το εκτέλεσε κι ο Ζορό ψηλότερα απ’ όλους κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κατσούλη που έδειχνε… ανίκητος ως εκείνη τη στιγμή.

Το φινάλε του ματς βρήκε τον γκολκίπερ της Καλλιθέας… σκασμένο από το πώς ήρθε το γκολ του ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να παίρνουν έστω και δύσκολα σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Το μόνο άλλωστε που μπορεί να κρατήσει ο Παύλος Δερμιτζάκης από αυτό το ματς, είναι η νίκη και το εκτός έδρας γκολ που δίνει μεγάλο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Γεντί Κουλέ». Από την πλευρά της, η Καλλιθέα έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Football League, που τη φέρνει αντιμέτωπη με τον Φωκικό στην Άμφισσα τη Δευτέρα.

Καλλιθέα : Κατσούλης, Μουσταφίδης, Παγώνης, Καλαμιώτης, Φερέιρα, Φαγιέ (54′ λ.τ Σταύρου), Κατσικογιάννης, Φαμπρίς, Ατματζίδης, Πούλγκα (73′ Καραλής), Γκαλάν (46′ Χαϊκάλης).

ΟΦΗ : Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζορό, Μονιάκης, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Φραγκουλάκης, Όγιος (50′ Κουτσιανικούλης), Στάθης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected