Κατηγορίες
Αθλήματα

Διομήδης Άργους VS ΑΕΚ – Η αναμέτρηση των Ημαθιωτών

bfe72140dc6cd30489055f6a907a2ed3_LΠέρσι διεκδίκησαν μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλητή, ο οποίος κρίθηκε στον 3ο και κρισιμότερο τελικό της Α1 Ανδρών, ενώ ήταν πρωταγωνιστές στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων (EHF Cup).

Την προηγούμενη σεζόν (2011-2012) πάλι ήταν οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου, ενώ και στο Κύπελλο έχουν καταγραφεί αγώνες με μεγάλο σασπένς. Οι μεταξύ τους «μονομαχίες» έχουν πάντα κάτι το ξεχωριστό τα τελευταία χρόνια, όπως θα συμβεί και αύριο. Μόλις στην 3η αγωνιστική της Α1 Ανδρών Διομήδης Άργους και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στην Αργολίδα (19:00, ΟΤΕ TV). Μάλιστα η μεταξύ τους συνάντηση στο κλειστό της Αγίας Τριάδας θα ανοίξει την αυλαία της αγωνιστικής, λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Διομήδη το Σαββάτο κόντρα στην Κροατική Νέξε (2ος γύρος EHF).

Κλειστά παιχνίδια που κρίνονται στο γκολ

Τα νούμερα στην προκειμένη περίπτωση λένε πολλά, μιας και όταν συναντιούνται οι δύο ομάδες, όχι μόνο τα παιχνίδια είναι πολύ κλειστά (σχεδόν στο 70%), αφού δεν σημειώνονται πάνω από 50 γκολ, αλλά κρίνονται συνήθως στο 1-2 γκολ. Αξιοσημείωτη είναι η περσινή σεζόν που από τις 9 φορές (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) που συναντήθηκαν οι έξι κρίθηκαν στο… νήμα, ενώ στις εγχώριες αναμετρήσεις καμία ομάδα δεν έφτασε τα 30 γκολ!

«Δεν θα κριθεί τίποτα με ένα ματς»

Ο Ημαθιώτης εξτρέμ του Διομήδη Νίκος Σαμαράς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουμε πολύ. Είναι για μας που πρέπει να το κερδίσουμε γιατί έχουμε τους ίδιους στόχους με την ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρωτάθλημα έχει φυσικά πολύ δρόμο. Εμείς σίγουρα θα έχουμε πάθος και δεν μας φοβίζει η ΑΕΚ, λόγω των μεταγραφών που έχει κάνει. Αν είναι καλύτερη από εμάς ας κερδίσει, αλλά αν είμαστε εμείς καλύτεροι, θα έχουμε δικαίωμα στο καλό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» Δημήτρης Καφφάτος, επεσήμανε: «Σίγουρα οι ομάδες θα είναι αλλαγμένες σε σχέση με αυτό που παρουσίασαν στα φιλικά. Όντως δεν υπάρχουν φαβορί. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει την πολυτέλεια, την ποιότητα και την εμπειρία, αλλά για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί και στα 60 λεπτά. Εύχομαι να είναι ένα παιχνίδι- διαφήμιση για το άθλημα και να δείξει ότι έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω, κάτι που το χρειάζεται. Θέλουμε να βγάλουμε την ενέργεια που έχουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό το ματς δεν έχει το χαρακτήρα τελικού. Δεν τελειώνει το πρωτάθλημα ούτε μια μία νίκη, ούτε με μία ήττα στην 3η αγωνιστική. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό για εμάς. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected