Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 6ης αγωνιστικής

DSCN6713Φτάσαμε αισίως στην 6η αγωνιστική του φετινού “μαραθωνίου” της Α1 Ερασιτεχνικής και οι 15 “μονομάχοι” συνεχίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους. Οι πέντε μέχρι στιγμής αγωνιστικές φανέρωσαν τα πρώτα στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν το φετινό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βγουν σαφή συμπεράσματα για την κατάσταση αλλά και τη γενικότερη εικόνα των ομάδων. Τα μοναδικά δεδομένα που καταγράφονται μέχρι στιγμής είναι κατά κύριο λόγο η εξαιρετική κατάσταση του φετινού ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που δείχνει ικανός να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ ταυτόχρονα είναι ακλόνητο φαβορί και για το Κύπελλο, από τη στιγμή που φέτος δεν συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Ένα ακόμη στοιχείο που μπορούμε να παραθέσουμε είναι η μεγάλη…ποικιλία αποτελεσμάτων αλλά και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (χαρακτηριστικό είναι πως σε κάθε αγώνα φέτος σημειώνονται περίπου 3.5 γκολ κατά μέσο όρο!) που δίνουν τον χαρακτήρα του αμφίρροπου όσον αφορά την τελική κατάταξη αλλά και το ποιες ομάδες θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία. Ωστόσο, το τελευταίο αποτελεί ερωτηματικό, καθώς το υπάρχον σύστημα δεν επιτρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς το πόσες θα είναι αυτές που θα υποβιβαστούν αλλά μόνο κατόπιν προϋποθέσεων (άνοδος ή όχι του πρωταθλητή, πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική κτλ).

Όλα αυτά βέβαια είναι αρκετά…μακρινά, καθώς αύριο θα διεξαχθεί μόλις η 6η αγωνιστική της Α1. Μία αγωνιστική που για ακόμη μία φορά αναμένεται συναρπαστική, με τα φώτα να…πέφτουν στο Ζερβοχώρι, όπου ο εξαιρετικός φέτος Άτλας υποδέχεται τον Φίλιππο Μελίκης. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των αυριανών αγώνων, χρησιμοποιώντας όπως πάντα τη βαθμολογική σειρά των αγώνων :

Νηρέας Βέροιας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Στη Μέση μεταβαίνει ο εντυπωσιακός φέτος ΠΑΟΚ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νεοφώτιστο Νηρέα. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, μετά το 12-0 επί του ΠΑΟΚ Κουλούρας για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, θα επιδιώξει το “8 στα 8” φέτος απέναντι στην πολύ ποιοτική ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα. Το παιχνίδι φαινομενικά έχει κλασικό φαβορί, αλλά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη αναμέτρηση κυρίως λόγω του ποιοτικού και τεχνικού στιλ παιχνιδιού αμφότερων των αντιπάλων.

Άτλας Ζερβοχωρίου – Φίλιππος Μελίκης : Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η ομάδα του Κώστα Κατσώνη έχει μόλις μία ήττα στο ενεργητικό της τη φετινή χρονιά και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο, που ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και καταφέρνει να παίρνει με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα μέχρι στιγμής το καλύτερο από όλους τους παίκτες. Από την άλλη πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” θα επιδιώξουν να “σπάσουν” το σερί των γηπεδούχων και ταυτόχρονα να συνεχίζουν τις θετικές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων, στους οποίους φανερώνουν σταδιακά πως βρίσκουν την αγωνιστική τους ταυτότητα.

Αχιλλέας Νάουσας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Με την κούραση δεδομένη μετά τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια Κυπέλλου (ειδικά για τον Αχιλλέα που έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι με τον ΑΣ Ειρηνούπολης) θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου. Ο Βασίλης Κουρογεωργάκης είδε την ομάδα του, μετά την ήττα στον αγώνα κορυφής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, να αντιδρά σωστά (έστω και στο τέλος) στον αγώνα Κυπέλλου και ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη για να επανέλθουν στον δρόμο των επιτυχιών. Οι “κιτρινόμαυροι” από την άλλη πλευρά, μεταβαίνουν στο Γιαννακοχώρι με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, σε μία έδρα που εκ των πραγμάτων θεωρείται από τις δυσκολότερες της κατηγορίας.

Δείτε δύο στιγμιότυπα από τον περσινό παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες :

ΑΕ Καψόχωρας – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Η ρεβάνς της μεσοβδόμαδης αναμέτρησης για το Κύπελλο, αυτή τη φορά στην έδρα της Καψόχωρας. Η ευρεία νίκη την Τετάρτηβμε 4-0 και η πολύ καλή εμφάνιση, σκόρπισε χαμόγελα στους “κοκκινόμαυρους”, που θα επιδιώξουν τη νίκη απέναντι στη Νέα Γενεά, που μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση του Γιώργου Κωνσταντάκου, που αποχώρησε αμέσως μετά την ήττα της ομάδας από τον Άτλα Ζερβοχωρίου. Σημειώνουμε πως οι γηπεδούχοι μετρούν ένα σερί τριών νικών που τους έφεραν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη 14η θέση με μία νίκη στο ενεργητικό τους.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΕ Χαρίεσσας : Το ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νάουσας. Οι “πράσινοι”, μετά το κακό ξεκίνημα και τις πέντε ήττες, θα επιδιώξουν το…restart στο αυριανό παιχνίδι, με τον Αντώνη Λυμούση να…ντοπάρει τους παίκτες του για την πρώτη νίκη. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά φαίνεται πως βρίσκει τον καλό της εαυτό και το τελευταίο επιτυχημένο σερί έχει δημιουργήσει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και οι επιστροφές των παικτών που θεωρούνται βασικοί, έχουν “λύσει” κατά πολύ τα χέρια του προπονητή των “κιτρινόμαυρων”.

Ατρόμητος Διαβατού – Εθνικός Κλειδιού : Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για την 6η αγωνιστική. Στο γήπεδο του Διαβατού, ο τοπικός Ατρόμητος υποδέχεται τον Εθνικό Κλειδιού σε μία αναμέτρηση που αμφότερες οι ομάδες επιζητούν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, που υπέστη στη Μελίκη την πρώτη του ήττα στον πάγο των “κυανολεύκων”, θα επιδιώξει το τρίποντο για να επιστρέψει στις επιτυχίες αλλά και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη, τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα για το συγκρότημα του Θοδωρή Τέγου, δίνουν χαρακτήρα “τελικού” στην αυριανή αναμέτρηση, με τους “μπλε” να βρίσκονται μόλις στην 13η θέση της κατάταξης.

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Το ντέρμπι των…”πληγωμένων” διεξάγεται αύριο στο γήπεδο του Νεοκάστρου. Οι νταμπλούχοι, που προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή μέσα στην εβδομάδα (ο Τόλης Τερζής αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μαραγκός) μετά και τα αρνητικά αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες υποδέχεται την ομάδα των Τρικάλων, που μετρά το μοναδικό της τρίποντο στον άνευ αγώνα με την ΑΕ Αλεξάνδρειας, ενώ προέρχεται και από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ΑΕ Χαρίεσσας, παρόλο που κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Δημήτρη Σούρλα. Μία αναμέτρηση στην οποία η νίκη για τους δύο “μονομάχους” θα αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές και θα αναπτερώσει την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μέσης : Την τρίτη του νίκη στα…χαρτιά αυτή τη φορά, κατακτά ο Φίλιππος Μέσης και φτάνει τους 10 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές. Ο δρόμος…μακρύς για την ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη που έδωσε φιλικό παιχνίδι την Πέμπτη στο Μακροχώρι (1-4) για να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του ενόψει του ρεπό του Σαββάτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 16.00 :

Αχιλλέας Νάουσας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

Ατρόμητος Διαβατού – Εθνικός Κλειδιού

Νηρέας Βέροιας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Φίλιππος Μελίκης

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μέσης

ΑΕ Καψόχωρας – Νέα Γενεά Νικομήδειας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΕ Χαρίεσσας

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected