Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 4-2

Ίσως το πιο…γκραν γκινιόλ παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος παρακολουθήσαμε το Σάββατο 12/10 στο γήπεδο του Νεοκάστρου. Ο Αχιλλέας, μετά από ένα…τρελό παιχνίδι επικράτησε του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων με 4-2, σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με οποιοδήποτε αποτέλεσμα!

Το παιχνίδι παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές, που όμως ήταν πέρα για πέρα…τυχεροί καθώς γίνανε μάρτυρες ενός εξαιρετικού σε θέαμα και εξέλιξη παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, που προχώρησαν στην πρόσληψη του Γιώργου Μαραγκού στην τεχνική ηγεσία αντί του Τόλη Τερζή που αποχώρησε, αγωνίστηκαν ουσιαστικά με την…πλάτη στον τοίχο καθώς τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα είχαν φορτώσει με άγχος τους παίκτες, οι οποίοι έπρεπε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να αλλάξουν την εικόνα.

Από την άλλη πλευρά, στην ίδια μοίρα εκ των πραγμάτων βρισκόταν και το συγκρότημα του Γιώργου Ντάμτσιου, που μετρά μόλις ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα και αυτό με την ΑΕ Αλεξάνδρειας που έχει αποβληθεί από την αρχή της χρονιάς.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μόλις το 4ο λεπτό κατάφεραν και πήραν “κεφάλι” στο σκορ με τον Βαλάντη Τοπαλίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μουσκεφτάρα που έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Ιδανικό το ξεκίνημα για τους “ασπρόμαυρους”, όμως το τέρμα αυτό αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 18′ θα έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Σάββας Αθανασιάδης θα δεχτεί την κάθετη μπαλιά του Σαλτουρίδη και το πλασέ που θα επιχειρήσει θα περάσει λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Βερβαντίδη.

Οι παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου συνέχισαν να πιέζουν και θα καταφέρουν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 27′, με σκόρερ τον Δημήτρη Σούρλα, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή θα νικήσει τον Βερβαντίδη κάνοντας το 1-1. Μέχρι την ανάπαυλα το παιχνίδι θα ισορροπήσει, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα γίνουν απειλητικοί στο 39′ αλλά το σουτ του Γιώργου Ντάμτσιου βρήκε το δοκάρι του τερματοφύλακα του Αχιλλέα.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά! Οι δύο ομάδες…άνοιξαν τις άμυνες τους και ήταν φανερό πως ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο τυχερός θα κέρδιζε. Ο Σάββας Αθανασιάδης στο 72′ έχασε ακόμη ένα τετ-α-τετ στον αγώνα, για να έρθει στο 80′ ο Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος, μετά από την ασίστ του Καλφούντζου, να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτοί όμως θα κρατήσουν μόλις τέσσερα λεπτά, όταν ο Άρης Μηνούδης θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ούτε αυτοί οι πανηγυρισμοί θα κρατήσουν για πολύ καθώς στην αμέσως επόμενη φάση ο Ισαάκ Τεπετός πετύχει τέρμα, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του!

Ο Γιώργος Ντάμτσιος έδωσε αμέσως εντολή να βγει η ομάδα στην επίθεση, παίζοντας πλέον όλα για όλα, το γκολ όμως ήρθε για τους γηπεδούχους, με τον Δημήτρη Κατσιγιαννόπουλο να ολοκληρώνει την εξαιρετική εμφάνιση με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 90+1′.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Κωστούλη.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Βερβαντίδης, Κοτζαχρήστος (30′ λ.τ. Αργυρόπουλος), Κουβατσίδης (70′ Καλφούντζος), Αράπος, Βαλδήρ, Σίμος, Πήχας, Τοπαλίδης, Ξαφέτης (60′ Φασίδης), Κατσιγιαννόπουλος, Τεπετός.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Η., Αθανασιάδης Σ., Ντάμτσιος, Σούρλας Δ., Παπαδόπουλος, Μηνούδης, Σερμπίνης, Σλάμι (84′ Καραντουλαμάς).

Για το Imathia Sports News, Βασίλης Τζίμος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected