Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΣ Λευκαδίων – Δήλωση κ.Γιάννη Καλαϊτζίδη

DSCN7508Αναφορικά με τα όσα γράφτηκαν για τον Α.Σ Λευκαδίων και το πρόσωπο του, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση:

Κατ΄αρχήν, ως πρόεδρος του Α.Σ Λευκαδίων, είναι αυτονόητο ότι σέβομαι απόλυτα τον ρόλο των αθλητικών μέσων ενημέρωσης και δεν αποφεύγω, αντίθετα επιζητώ την καλοπροαίρετη κριτική των επαγγελματιών του χώρου.

Κριτική που  θα στηρίζεται φυσικά σε πραγματικά γεγονότα και όχι στην προσπάθεια, ελάχιστων ευτυχώς, να πουλήσουν παραγοντιλίκια και εκδουλεύσεις σε ποδοσφαιριστές και διοικήσεις, αλλά και να βρίσκονται κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου στις περιγραφές των αγώνων των Λευκαδίων.

Αυτές οι καταστάσεις μας παραπέμπουν στο παρελθόν και τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, στην οποία έχουμε επενδύσει χρόνο, χρήμα και κόπο, δεν πρόκειται ποτέ να το δεχθούμε.

Όσο δε αφορά το λεκτικό επεισόδιο, το οποίο υπήρξε μεταξύ εμού και μη επαγγελματία δημοσιογράφου που απασχολεί αθλητική ενημερωτικό μέσο  της Ημαθίας, θα ήθελα να τονίσω τα εξής.

Καλοπροαίρετα ,στην μεταξύ μας συνομιλία, του τόνισα ότι είχε κάνει λάθος στη σύνθεση και τις αλλαγές των παικτών της ομάδας μας, στον αγώνα κυπέλλου με την Κύμη και έτσι εξέθετε την εγκυρότητα της εφημερίδας, η οποία τον έστειλε  χωρίς να έχει διαπίστευση, ως ανταποκριτή.

Του τόνισα επίσης ότι η μη αναφορά του στα τραγικά λάθη της διαιτησίας Μπουρμπασόπουλου, με τον μη καταλογισμό του πέναλτι υπέρ της ομάδας μας στο 89ο λεπτό, αλλά και την κατακύρωση ενός εξόφθαλμα αντικανονικού τέρματος της Κύμης στο 92ο λεπτό, όταν προηγήθηκε οφσάιντ, αλλά και ο επιθετικός κατέβασε την μπάλα με το χέρι, γεγονότα που φαίνονται στα videos που είχαν αναρτήσει συνεργάτες των Λευκαδίων, είναι γεγονός αντιδεοντολογικό και άδικο.

Όχι μόνο για την ομάδα μου, αλλά και για το κύρος της εφημερίδας. Τον προέτρεψα να δει τα videoς  με τα μάτια του και μετά να πει την άποψη του. Αντί αυτού ο κύριος αυτός με ειρωνεύτηκε, ότι τα δικά του μάτια βλέπουν καλύτερα από αυτά της κάμερας.

Δεν του ζήτησα, ούτε του υπαγόρευσα λοιπόν το τι θα γράψει. Δικαίωμα του είναι να γράψει ότι θέλει. Και δικό μας δικαίωμα να προστατεύσουμε την ομάδα μας από κακόβουλους ερασιτεχνισμούς, που μπορεί να «πουλάνε» σε άλλα γήπεδα, αλλά όχι στο δικό μας.

Στα Λευκάδια οι αθλητικογράφοι είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι και τυγχάνουν την αρμόζουσας φιλοξενίας.

Φυσικά δεν χωράνε οι «Αλέφαντοι» της δημοσιογραφίας. Αυτοί καλά θα είναι να καθίσουν στα σπίτια τους. Όσο δε αφορά τους ιδιοκτήτες των αθλητικών μέσων καλό θα είναι να απευθυνθούν σε επαγγελματίες δημοσιογράφους για να έχουν έγκυρο ρεπορτάζ. Υπάρχουν αρκετοί, αλλά πρέπει να πληρωθούν φυσικά,  όπως πληρώνονται και αυτοί  από τους φιλάθλους για την αγορά των εντύπων τους, γιατί, ως γνωστόν, και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.

Υ.Γ  Επισυνάπτουμε για μια ακόμη φορά το video στο οποίο φαίνεται το διαιτητικό χειρουργείο της διαιτησίας στον αγώνα με την Κύμη.

http://youtu.be/7-RFXwQeNKw

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected