Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γενικά

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Νηρέας Βέροιας 1-2

μπαλα37Έγινε κι αυτό… Το παιχνίδι και ενώ παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον και κρατούσε σε αγωνία τους 100 περίπου φίλους του ποδοσφαίρου μέχρι το 85′, το τελευταίο πεντάλεπτο…γκρέμισε τα πάντα! Η φάση του λεπτού εκείνου, με τον Γρηγόρη Πατρίκα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, έφερε αλυσσιδωτές αντιδρασεις, με τους παίκτες, παράγοντες και διαιτητές να μην ξέρουν πως να…αντιδράσουν!

Πριν όμως φτάσουμε στη φάση του 85′, θα πρέπει να τονίσουμε την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι άνθρωποι των δύο ομάδων, που παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό. Και ενώ στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ανούσιο και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, το δεύτερο ήταν εκ διαμέτρου διαφορετικό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν τον αντίπαλο τους και στο 63′ θα έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Γιάννη Νούσιο, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Δουϊτση. Τρία λεπτά όμως αργότερα, οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ, με τον πρώην τεχνικό του Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και με καταγωγή από την περιοχή, Κώστα Μουρτζίλα, ο οποίος πανηγύρισε έντονα το γκολ.

Το τέρμα αυτό έβαζε…δύσκολα πλέον στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι έπρεπε να ρισκάρουν για την ισοφάριση. Στο 83′ ο Κώστας Παπαδόπουλος θα σημαδέψει και αυτός το δοκάρι για να έρθει η φάση του 85′ στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Σε μία ανύποπτη φάση εντός της περιοχής της ομάδας του Νηρέα, μετά από σέντρα των παικτών του Άρη  και αφού μπλόκαρε τη μπάλα ο Δουίτσης, ο διαιτητής κ. Γαβράς διακόπτει το ματς, δίνει κίτρινη κάρτα στον Κώστα Μουρτζίλα (για σπρώξιμο σε αντίπαλο όπως υποστηρίζουν οι γηπεδούχοι). Ο ρέφερι της συνάντησης δίνει εντολή να στηθεί η μπάλα περίπου στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Γρηγόρης Πατρίκας που βρισκόταν κοντά στη φάση τη στέλνει στα δίχτυα και ενώ ο τερματοφύλακας του Νηρέα ήταν εκτός θέσης.

Ο ίδιος ο παίκτης μας εξηγεί παρακάτω για ποιο λόγο ενήργησε με αυτόν τον τρόπο και τοποθετείται για τη φάση που έκανε άνω-κάτω το παιχνίδι αλλά και την ίδια την ομάδα του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι (όπως υποστηρίζει και ο έμπειρος αμυντικός των “κιτρίνων”) αποφάσισαν να αφήσουν τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν, όπως και έγινε στο 90+1′ από τον Λάιο, που έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του.

Ας δούμε τι υποστηρίζει ο Γρηγόρης Πατρίκας, ο μεγάλος ομολογουμένως πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης φάσης: ” Σε ένα γέμισμα της ομάδας μου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Νηρέα. Σε εκείνη την φάση ο Μουρτζίλας έσπρωξε κάποιον συμπαίκτη μου και ο διαιτητής δίνει κίτρινη στον παίκτη του Νηρέα, οπότε θεωρώ πως πρέπει να δώσει πέναλτι ή έμμεσο. Κατά τη γνώμη μου είναι έμμεσο αλλά επιλέγει να δώσει ελεύθερο, που σημαίνει κατά την άποψη μου ότι η μπάλα γίνεται διεκδικίσημη και το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. Εγώ μόλις ο διαιτητής την άφησε περίπου ένα μέτρο εκτός περιοχής σούταρα και σκόραρα. Όλοι πιστεύουν ότι ο διαιτητής έδωσε fair play, κατι το οποίο δεν υπάρχει στον ΚΑΠ απλά τηρείται από τους παίκτες. Εγώ ενήργησα καθόλα νόμιμα, απλά το 99% των ευρισκομένων στο γήπεδο βλέπει ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και ακούγοντας την περιγραφή υιοθετεί τους κανόνες. Μετά το γκολ έγινε ένας μικρός χαμός στην ομάδα μας, για το αν θα έπρεπε να συνεχίσουμε έτσι ή να δεχτούμε κάποιο γκολ. Η απόφαση ήταν τελικά πως έπρεπε να δεχτούμε τέρμα, το οποίο κάναμε.

Και συνεχίζει λέγοντας : “Θέλω να σημειώσω πως κανείς απο τον Νηρέα δεν διαμαρτύρηθηκε στην ισοφάριση γιατί κατάλαβαν πως το γκολ ηταν έγκυρο. Επειδή είναι πολύ λεπτό το θέμα και επειδή με ενόχλησε η κακή κριτική που δέχτηκα, θέλω να τονίσω ότι όταν ένας παίκτης έχει πάνω από 200 συμμετοχές και πάνω από 30 γκολ στη Δ’ Εθνική, 4 Κύπελλα στην ΕΠΣ Ημαθίας, 1 Σούπερ Καπ και πολλές ακόμη ποδοσφαιρικές παραστάσεις, δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη της επιβράβευσης για ένα γκολ στην Α1 Ερασιτεχνική, ειδικά όταν απέναντι μου βρίσκονται παιδιά 14-15 χρονών που είμαι το παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή”.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου, Σαρηγιαννίδη.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης, Πατρίκας, Μωραϊτης Δ., Πολυζόπουλος, Νούσιος (Ζησιόπουλος), Μωραϊτης Γ., Ανδρέου (Μουρτζίλας Σ.), Παπαδόπουλος Σ. (Τσίπης Χ.Α.), Παπαδόπουλος Κ., Ψαλίδας

Νηρέας Βέροιας : Δουϊτσης, Καραπουναρλίδης, Μουρτζίλας, Μπατανάρας, Τσολακίδης, Αντωνίου, Ναυρινιάδης, Κωτσόπουλος (70′ Σαρηγιαννίδης), Τσιολάκης (80′ Λάιος), Χειμωνίδης, Κακαβέλας (55′ Φέιμ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected