Super League 1

Άρης – Πλατανιάς (1-2) Βασικός ο Διούδης

185bbff0fc64254137e510a9070ad75c_LΤην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (27/10) ο Πλατανιάς «παγώνοντας» το «Κλ. Βικελίδης» με το 2-1 επί του Άρη.

Οι Κρητικοί προέρχονταν από σερί 8 αγώνων χωρίς να έχουν… γευτεί τη χαρά της νίκης, αλλά το έκαναν στο κατάλληλο σημείο, εκεί που τα περιθώρια απλά… δεν υπήρχαν. Το «συγκρότημα» του Μαρίνου Ουζουνίδη χτύπησε σε καίρια σημεία, στα τελευταία λεπτά των δύο ημιχρόνων, αρχικά με τον Τόρες στο 43’ και εν συνεχεία με τον Γουνδουλάκη στο 82’ αφήνοντας τους «κίτρινους» χωρίς «τρίποντο» στο… σπίτι τους και με την… πικρή γεύση των δύο συνεχόμενων εκτός έδρας επιτυχιών.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στα πρώτα λεπτά, ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα, ωστόσο, η… πολυκοσμία στον χώρο του κέντρου δεν βοήθησε τους «κίτρινους». Σύμφωνα με το πλάνο του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο Τάτος είχε εντολή να κινείται από τα αριστερά, αφήνοντας χώρο στον Παπαδόπουλο να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά ο πρώτος άφησε συχνά πυκνά τη θέση του, στερώντας μία λύση για τους γηπεδούχους από τα πλάγια, αλλά και δημιουργώντας πρόβλημα στον άξονα, απ’ όπου επιχειρούσαν σε μεγάλο βαθμό οι Θεσσαλονικείς.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» του Μαρίνου Ουζουνίδη έριξαν μεγάλο… βάρος στην καλή αμυντική λειτουργία, θέλοντας να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Γιωργαλλίδη, ωστόσο, από την στιγμή που τα κατάφεραν, αδυνατούσαν να βρουν τον τρόπο να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα να είναι πάντα σε θέση άμυνας. Το… σκηνικό άλλαξε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όταν οι Κρητικοί βγήκαν πιο… αποφασιστικά στην επίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Άρη στο 22ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Ουντότζι πέρασε άουτ και η… απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 43’ με τον Τόρες να βρίσκει… στόχο. Συγκεκριμένα, ο Αγκιλέρα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο συμπατριώτης του, μέσα από την περιοχή στο πρώτο δοκάρι, με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Διούδη και έκανε το 1-0 για τον Πλατανιά, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Φόρτωσε την επίθεση ο Μιλίνκοβιτς

Στο δεύτερο μέρος, οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν με μία εσωτερική αλλαγή, μια και ο Τάτος έφυγε από τα αριστερά για τον άξονα και περισσότερο δίπλα στον Ουντότζι στην κορυφή της επίθεσης, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να καλύπτει το… κενό στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής των γηπεδούχων. Αντίθετα, οι Κρητικοί δεν προχώρησαν σε αλλαγή, είτε με την είσοδο κάποιου ποδοσφαιριστή, είναι με εσωτερικές… ανακατατάξεις. Πάντως, στα πρώτα λεπτά ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε με διαδοχικά κόρνερ.

Στο 50’ ο Γιωργαλλίδης αντέδρασε σωστά στο σουτ του Παπαδόπουλου από τον άξονα, ενώ στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Ουντότζι πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κύπριου τερματοφύλακα, σε ένα σημείο που ο Άρης έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν… σημάδια του πρώτου μέρους. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας αγώνα, ο Μιλίνκοβιτς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σταυρόπουλο στην θέση του Ίμπε, ενώ στο 65’ πέρασε τον Μανιά αντί του Παπαδόπουλου για ακόμα μεγαλύτερη πίεση.

Ο Άρης έδειχνε σημάδια ανάκαμψης και είχε… εγκατασταθεί για τα… καλά στην περιοχή του Πλατανιά, ο οποίος και πάλι δειλά έβγαινε στην επίθεση όπως στο 66’ με τον Αγκιλέρα, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των «ερυθρόλευκων» και τα κατάφεραν με αυτόν που γνωρίζουν καλύτερα. Συγκεκριμένα, στο 72’ ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ουντότζι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Άμεση… απάντηση και «παγωμάρα»

Το τέρμα του Αφρικανού έδωσε άλλο… αέρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βγήκαν με μεγαλύτερη… ένταση στην επίθεση, θέλοντας να φτάσουν άμεσα στην ανατροπή, έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ. Όμως, η απόφασή τους αυτή άφησε κενά στην άμυνα και ο Πλατανιάς τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, δέκα λεπτά αργότερα, με τον Γουνδουλάκη, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Αγκιλέρα και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1 που έδωσε την πρώτη νίκη στους Κρητικούς στην Super League, ενώ έφερε και πάλι προβλήματα στους Θεσσαλονικείς που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.

Άσχημο φινάλε!

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Γιωργαλλίδη από αντικείμενο που δέχθηκε στο κεφάλι. Ήταν το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κύπριος τερματοφύλακας καθυστέρησε να εκτελέσει το άουτ, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα, βρέθηκε στο έδαφος με πρόβλημα στο κεφάλι, αλλά έπειτα από τις πρώτες βοήθειες επέστρεψε και τελείωσε τον αγώνα.

Άρης : Διούδης, Ψυχογιός, Έλσνερ, Ηρακλής, Μαργαρίτης, Τριανταφυλλάκος, Νταμαρλής (85′ Σουνάς), Παπαδόπουλος (65′ Μανιάς), Τάτος, Ιμπε (57′ Σταυρόπουλος), Ουντότζι.

Πλατανιάς : Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Φαΐσκα, Φερνάντες, Δημήτρης (71′ Ραφαέλ), Σιώπης, Αγκιλέρα (85′ Ιντζίδης), Τετέ, Μπέλιτς (67′ Γουνδουλάκης), Τόρες, Μοράλ.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected