Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – ΦΑΣ Νάουσα 3-0

DSCN8243Μετά από 5 χρόνια, η ομάδα των Λευκαδίων επικράτησε του συντοπίτη ΦΑΣ Νάουσα, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες στο γήπεδο του ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην γενική εικόνα του αγώνα, είχαν την αποτελεσματικότητα που τους έλειπε σε προηγούμενα παιχνίδια και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη που τους εδραίωσε στην τρίτη θέση μαζί με την έτερη ομάδα της Ημαθίας, το Μακροχώρι.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του κ. Φωτιάδη από την Καστοριά, τόσο για το γκολ του Περηφανόπουλου που ακυρώθηκε ως off-side (υποστηρίζουν πως από γύρισμα αμυντικού σκόραρε ο έμπειρος αμυντικός του ΦΑΣ) αλλά και για το πέναλτι και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ζήση Βλαχοδήμου στο 29′, φάση που όπως υποστηρίζουν έγινε εκτός περιοχής αλλά και δεν υπήρχε παράβαση ώστε να επισύρει την αποβολή, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Το γήπεδο των Λευκαδίων σήμερα γέμισε από άκρη σε άκρη και παρόλο που δεν είχε την εικόνα αυτή λίγο πριν τη σέντρα, εντούτοις μέχρι το 20ο λεπτό’ η εξέδρα καλύφθηκε από κόσμο, ενώ αρκετοί ήταν όρθιοι μπροστά από την εκκλησία. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς από το πότισμα που προηγήθηκε, ενώ σε αρκετά σημεία υπήρχαν “παγίδες” αρκετά επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Οι κινήσεις από τους δύο πάγκους

Οι δύο προπονητές έκαναν τις δικές τους κινήσεις στην αγωνιστική…σκακιέρα. Ο τεχνικός των γηπεδούχων κ. Παπανώτας επέλεξε να χρησιμοποιήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Αργύρη Μουρατίδη στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας, δεξί μπακ τον Γιώργο Μπρέγκου, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Πάνος Μισαηλίδης και Χρήστος Πίττος. Αμυντικό χαφ-κόφτης ο Μάκης Μισαηλίδης, ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής με κίνηση πάνω στην γραμμή ήταν οι Λάντι Κόλα αριστερά και Μάκης Δημητριάδης στα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή οι Βασίλης Γιαουτζής και Χρήστος Ζαρογιάννης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κώστας Έξαρχος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βασίλης Αργυρίου έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Ζήση Βλαχοδήμο αριστερά, τον Σάκη Παπατάνο όπως στο παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στόπερ επιλέχθηκαν οι Κώστας Μουσικάκης και Δημήτρης Πέικος. Αμυντικό χαφ ο Βαγγέλης Αβραμόπουλος, στον κεντρικό άξονα από αριστερά προς τα δεξιά οι Νίκος Περηφανόπουλος, Δημήτρης Κεφαλάς και Δήμος Συμπεθέρης (επέστρεψε μετά από 1.5 χρόνο στα Λευκάδια) ενώ στην επίθεση οι Μίμης Μπενίσκος και Σάκης Παπαδής.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έδειξαν από την αρχή πως έχουν πρόθεση να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Σιμψερή. Στην πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα, στο 7ο λεπτό συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ μπήκε μπροστά στο σκορ, τέρμα που ουσιαστικά “έλυσε” τα πόδια των παικτών που κατάφεραν από νωρίς να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ. Ο Βασίλης Αργυρίου έδωσε εντολή να ανέβουν οι γραμμές και στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στο 19′, ο Παπαδόπουλος ενήργησε σωστά και απέκρουσε το τετ-α-τετ του Κεφαλά.

Η φάση του τέρματος του Περηφανόπουλου στο 24′, το οποίο ακυρώθηκε ως off-side από τον βοηθό, ήταν η δεύτερη καλή προσπάθεια των φιλοξενουμένων για να ακολουθήσει η φάση του πέναλτι που προκάλεσε την αποβολή του Ζήση Βλαχοδήμου, δέχτηκαν μάλιστα και το δεύτερο γκολ με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι που ακολούθησε.

Το προβάδισμα του ΠΑΣ με δύο τέρματα με τη συμπλήρωση του ημιώρου και το αριθμητικό πλεονέκτημα, έγερνε πλέον τη πλάστιγγα προς τους γηπεδούχους, που έδωσαν στη συνέχεια περισσότερο βάση στην μεσοαμυντική τους λειτουργία κλείνοντας σωστά τους διαδρόμους προς τα καρέ του Παπαδόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος η αποβολή του Μπενίσκου στο 59′, ο οποίος ωρυόταν προς τον ρέφερι της συνάντησης υποστηρίζοντας πως τον αποκάλεσε “καραγκιόζη”(!) έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με 9 πλέον παίκτες ήταν αδύνατο να αντιδράσουν. Τα Λευκάδια θα μείνουν με 10 παίκτες τέσσερα λεπτά αργότερα, κάτι που ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι με τους γηπεδούχους να κλείνουν σωστά σε όλες τις γραμμές.

Λεπτό προς λεπτό

7′ ΓΚΟΛ! Κλέψιμο του Μπρέγκου στα αριστερά, σέντρα με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, ο Δημητριάδης θα πιάσει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του Σιμψερή (1-0)

13′ Κίτρινη κάρτα Μπενίσκος και Πάνος Μισαηλίδης.

18′ Κίτρινη κάρτα Περηφανόπουλος.

19′ Εκτέλεση φάουλ του Γιαουτζή, γυριστό του Δημητριάδη η μπάλα θα κοντράρει σε αντίπαλους αμυντικούς και θα περάσει κόρνερ.

20′ Αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους, ο Κεφαλάς θα περάσει τον Πάνο Μισαηλίδη και απέναντι στον Παπαδόπουλο θα σουτάρει, με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια.

21′ Γύρισμα του Κόλα από αριστερά στον Ζαρογιάννη, σουτ από το ύψος της περιοχής του τελευταίου θα μπλοκάρει ο Σιμψερής.

22′ Κίτρινη κάρτα Ζήσης Βλαχοδήμος

23′ Γέμισμα του Κεφαλά από τη μεσαία γραμμή στην πλάτη της άμυνας, ο Περηφανόπουλος θα σκοράρει με πλασέ, ο βοηθός όμως θα ακυρώσει το τέρμα ως 0ff-side.

28′ Κίνηση του Δημητριάδη να μπει στην περιοχή από τα δεξιά, θα βρεθεί στο έδαφος και ο διαιτητής της συνάντησης θα δείξει την άσπρη βούλα. Μετά από συνομιλία που θα έχει με τον δεύτερο βοηθό, θα υποδείξει και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζήση Βλαχοδήμο στον οποίο υπέδειξε την παράβαση, με τον ΦΑΣ να μένει με 10 παίκτες.

29′ ΓΚΟΛ! Εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι από τον Έξαρχο (2-0)

43′ Κίτρινη κάρτα Δημητριάδης

46′ Αλλαγές εκατέρωθεν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Πούπης στη θέση του Συμπεθέρη και ο Λαμπριανίδης στη θέση του Γιαουτζή.

59′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπενίσκο για διαμαρτυρία και αποβολή για τον υψηλόσωμο επιθετικό. Με 9 η Νάουσα.

61′ Αποβολή για τον Πάνο Μισαηλίδη, με 10 τα Λευκάδια.

63′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Τσαλώνης στη θέση του Δημητριάδη.

66′ Δεύτερη αλλαγή και για τους φιλοξενούμενους, ο Μουρίκι στη θέση του Παπαδή.

75′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Τσαλώνη, εντυπωσιακό άλμα του Μουρατίδη στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά θα κάνει το 3-0

80′ Τρίτη αλλαγή για τον ΦΑΣ, ο Αδάμ Βλαχοδήμος στη θέση του Αβραμόπουλου.

81′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Ζαρογιάννης θα δώσει τη θέση του στον Καρατάσιο.

82′ Σουτ του Κεφαλά έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

88′ Δεύτερη αποβολή για τους γηπεδούχους, ο Παπαδόπουλος θα διώξει τη μπάλα με το χέρι σε έξοδο του και ο διαιτητής θα του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Αρχικές Συνθέσεις

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Κόλα, Μπρέγκου, Μισαηλίδης Μ., Πίττος, Ζαρογιάννης, Γιαουτζής, Μισαηλίδης Π., Έξαρχος, Δημητριάδης.

ΦΑΣ Νάουσα : Σιμψερής, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Αβραμόπουλος, Πέικος, Μουσικάκης, Συμπεθέρης, Κεφαλάς, Μπενίσκος, Παπαδής, Περηφανόπουλος

*Μετά το τέλος του αγώνα, μπροστά από τα αποδυτήρια διαδραματίστηκαν σκηνές…απείρου κάλλους! Μείναμε πραγματικά έκπληκτοι από αυτά που ακούστηκαν και τις ύβρεις που εκτοξεύτηκαν. Εμείς θα επιλέξουμε να κρατήσουμε την περιγραφή των γεγονότων για μας και να γεμίσουμε το σεντούκι με τις ελληνικές “ομορφιές”, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο…

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected