Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – ΑΕ Καψόχωρας 0-0 (5-6 πεν)

Στη…ρώσικη ρουλέτα της διαδικασίας των πέναλτι πήρε την πρόκριση η ΑΕ Καψόχωρας, με τον Λάμπρο Μαγγανάρη να πετυχαίνει το τελευταίο στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Είχε προηγηθεί η απόκρουση του εντυπωσιακού στη σημερινή αναμέτρηση Κυριάκου Καρασαββίδη στην εκτέλεση του Βασίλη Φωτιάδη, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” αστόχησαν και στο πρώτο πέναλτι με τον Δημήτρη Κατσουγιαννόπουλο που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η πρόκριση για τους “κοκκινόμαυρους” έτσι όπως επιτεύχθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί…ηρωϊκή, καθώς η αποστολή της ομάδας για το γήπεδο της Χαρίεσσας απαρτίζονταν από 13 παίκτες, ενώ οι γηπεδούχοι κατά τη διάρκεια των 120 λεπτών μαζί με την παράταση έχασαν σωρεία ευκαιριών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, που…κατέβασε τα ρολά με τον Βασίλη Καρασαρίδη στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες να μην μπορεί να πιστέψει πως δεν μπορεί να βρει δίχτυα.

Οι “κιτρινόμαυροι” ήρθαν με…φόρα από το γήπεδο της Νικομήδειας, όπου πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 του ημιχρόνου. Ο Δημήτρης Χαλκιάς επέλεξε ένα πιο επιθετικογενές σχήμα και προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Χρήστος Τερζίδης “επιστράτευσε” τον Πολυχρόνη Τόζογλου, που υπηρετεί στη στρατιωτική του θητεία και δεν προπονήθηκε, καταφέρνοντας παρά την εμφανή κούραση να ανταπεξέλθει σε όλο τον αγώνα.

Παρά τις ανεπάλληλες επιθετικές πρωτοβουλίες και τη συνεχή δραστηριότητα των γηπεδούχων στα καρέ του Καρασαββίδη, το τέρμα δεν ήρθε στα 90 λεπτά και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν τη…ζημιά στο 89′, ο Χαλβατζής όμως δεν βρήκε στόχο στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Αντιφάκο.

Στην παράταση η κούραση έκανε φυσιολογικά την εμφάνιση της και παρά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, το ματς οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπως την περιγράψαμε στην αρχή της δημοσίευσης. Οι φιλοξενούμενοι, με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μαρόπουλου, πανηγύρισαν μία πολύ σπουδαία πρόκριση και θα βρεθεί σε ημιτελική φάση Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Φωτιάδης, Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Τσίπης, Στογιάννης, Κατσουγιαννόπουλος, Τόσκα (71′ Καρασαρίδης Δ. / 89′ λ.τ. Χρυσαφίδης), Σταυρίδης (46′ Κελεσίδης), Σιδηρόπουλος, Καρασαρίδης Β.

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Μαγγανάρης, Βλάχος, Μόσχος, Τόζογλου, Σωτηρόπουλος (46′ Κωτούλας), Χαλβατζής, Νοτόπουλος, Κωστόπουλος, Γρηγοριάδης, Μπενίσκος (75′ Νιάκας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected