Κατηγορίες
Super League 1

Υπόθεση “στημένα” – Διαβάστηκαν οι συνομιλίες, απολογείται ο Μάκης

16321469_ll5v0010_1380775992269_1380775992269.limghandlerΜε την ανάγνωση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, καθώς και εγγράφων από Super League, Football League και ΕΠΟ, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τους «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου, ενώ την Τετάρτη 6/11 αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία του Μάκη Ψωμιάδη.

Στην αρχή της σημερινής (1/11) διαδικασίας, οι δικηγόροι έκαναν ένσταση στην έδρα για την νομιμότητα των εγγράφων, και την διαδικασία, απομαγνητοφώνησης.

Συγκεκριμένα οι αντιρρήσεις τους είχαν να κάνουν με:

Μη νόμιμο  ορισμό πραγματογνωμοσύνης, Μη νόμιμη εντολή για αυτή, χωρίς τεχνικούς συμβούλους διορισμένους από τον κατηγορούμενο. Πιθανολόγηση ομιλητών,

Ότι όσα απομαγνητοφωνήθηκαν είναι τα αντίγραφα και όχι τα γνήσια και αν εισήχθησαν νόμιμα στη διαδικασία και με ποιο διαβιβαστικό.

Η Εισαγγελέας Βιργινία Σακελαροπούλου απέρριψε την ένσταση, ενώ το ίδιο έκανε και το προεδρείο μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή.

Οι οκτώ συνομιλίες που περιείχαν αναγνωστικά έγγραφα των απομαγνητοφωνήσεων και έγγραφα που αφορούν αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League καθώς και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι οι εξής:

1η (Ζαβαντίας με Βασίλη)

2η (Μπέος με άγνωστο)

3η (Νίκος με Μάκη)

4η (Μάκης με άγνωστο)

5η (Μπέος με άγνωστο)

6η (Μάκης με Γιώργο)

7η (Νίκος με Μάκη)

8η (Γιώργος με Μάκη)

«Πρόκειται για κουρελόχαρτα»

Πριν την ανάγνωση ο δικηγόρος του Μ. Ψωμιάδη Γιάννης Ηρειώτης, έκανε ένσταση τονίζοντας: « Το έγγραφο που τιτλοφορείται ως πραγματογνωμοσύνη δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είναι ανεπίδεκτο δικαστικής εκτιμήσεως. Παραβιάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και το τεκμήριο της αθωότητάς τους. Δεν πρέπει να το αναγνώσετε ούτε να ληφθεί υπόψη του δικαστηρίου σας.  Άλλως δημιουργείτε απόλύτη ακυρότητα της διαδικασίας… Πρόκειται για κουρελόχαρτα (τονίζοντας πως υπερέβαλλε εαυτόν)»

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μοροζίνης (συνήγορος υπεράσπισης Σταύρου Ψωμιάδη) είπε: «Η κυρία Παπανδρέου δεν έκανε ούτε τα βασικά. Αυτό είναι το πιο βασικό. Όχι μόνο η απομαγνητοφώνηση αλλά όλοι οι ψηφιακοί δίσκοι είναι παράνομα αποδεικτικά στοιχεία και δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρέπει να αποκατασταθεί η δικονομική τάξη.»

Η απάντηση της Βιργινίας Σακελλαροπούλου (Εισαγγελέας) για το θέμα ήταν η εξής: «Όλες αυτές οι απομαγνητοφωνήσεις αποτελούν ένα απλό πρακτικό με σκοπό να διευκολυνθεί η διαδικασία. Θέμα πραγματογνωμοσύνης δεν τίθεται. Πρόκειται για αναγνωστέα έγγραφα, τίποτα περισσότερο. Όλα τα αντίγραφα είναι έγγραφα και το αντίγραφο των ψηφιακών δίσκων είναι και αυτό έγγραφο. Όμως αυτό δεν είναι αντίγραφο. Είναι το προτότυπο.

Χρησιμοποιείται το ψηφιακό αντίγραφο για να μην υποστεί φθορά το αυθεντικό το οποίο φυλάσσεται στο εγκληματολογικό. Είναι όλα γνήσια. Έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες και διατάξεις της άρσης του απορρήτου. Είναι νόμιμη αυτή η άρση. Κατόπιν τούτου απορίπτεται οι ενστάσεις και συνεχίζουμε με την ανάγνωση των εγγράφων».

* Βασίλης Ποντικός

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected