Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Μακροχώρι 1-2

DSCN8755Το δεύτερο συνεχόμενο τοπικό ντέρμπι είχε νικητή το Μακροχώρι! Σε ένα εξαιρετικό σε θέαμα και πλούσιο σε δύναμη και πάθος παιχνίδι, η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη επικράτησε του ΦΑΣ Νάουσα στο ΔΑΚ της πόλης και έφτασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν με την απόδοση τους στο πρώτο ημίχρονο και οι πολλές ελλείψεις που αντιμετώπιζε ο Βασίλης Αργυρίου, έπαιξαν ομολογουμένως πολύ σημαντικό ρόλο στην συνοχή και την προσαρμοστικότητα των παικτών.

Ο εξαιρετικός και πάλι καιρός της εποχής σε συνδυασμό με τον τοπικό χαρακτήρα της σημερινής αναμέτρησης, προσέλκυσε αρκετό κόσμο στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, ενώ αρκετοί ήταν και οι φίλοι των φιλοξενούμενων, που βρέθηκαν στη Νάουσα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η αποστολή των “ασπρόμαυρων” κατέφτασε στο ΔΑΚ δύο ώρες περίπου πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και ακολούθησε το καθιερωμένο ζέσταμα των δύο αντιπάλων.

Οι επιλογές από τον πάγκο και η…σκακιέρα

Οι δεδομένες απουσίες για τον προπονητή των γηπεδούχων (Μπενίσκος, Αργυρίου και Ζήσης Βλαχοδήμος τιμωρημένοι, Νικόλτσης τραυματίας και Ρέτζια λόγω…γραφειοκρατίας) ήταν εκ των πραγμάτων ανασταλτικός παράγοντας για τον έμπειρο προπονητή ως προς την επιλογή των πρώτων έντεκα. Στις διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια ήταν η επιλογή του Θεόκλητου Ιωαννίδη ως αριστερός χαφ μπροστά από τον αρχηγό Νίκο Περηφανόπουλο. Στις θέσεις των στόπερ οι Πέικος και Μουσικάκης, ενώ στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας ο Σάκης Παπατάνος, που αγωνίστηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ως δεξί μπακ, έχοντας μπροστά του κατά μήκος της πλάγιας γραμμής τον Δήμο Συμπεθέρη.

“Κόφτης” ο Βαγγέλης Αβραμόπουλος, με τον Δημήτρη Κεφαλά να έχει πιο δημιουργικό ρόλο στον άξονα αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία σε θέση άμυνας απέναντι στα αντίπαλα χαφ. Στην επίθεση απόντων των…βαρέων όπλων για τον ΦΑΣ, οι Σάκης Παπαδής και Αδάμ Βλαχοδήμος, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός τη φετινή χρονιά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεωνίδας Μπίλης παρέταξε την ομάδα του με το σύστημα 3-6-1, που για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποίησε σε επίσημο παιχνίδι. Κάτω από τα δοκάρια ο Σταματέλος, που φόρεσε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τα γάντια βασικού, ενώ την αμυντική τριάδα αποτελούσαν οι Γρηγόρης Ηλιάδης, Πέτρος Σαλέπης και Γιώργος Τζεϊρανίδης. Στα δύο άκρα, με ρόλο περισσότερο δημιουργικό οι Χάρης Συμεωνίδης και Νίκος Σαρηγιαννίδης και στις θέσεις των χαφ οι Σάκης Γεωργίου, Ηλίας Ελευθεριάδης, Γιάννης Πιέτρα μαζί με τον αρχηγό Τάσος Τσακαλίδης. Στην κορυφή για ένα ακόμη παιχνίδι ο Δημήτρης Καφές, ο οποίος σε φάση επίθεσης δεχόταν το “ντουμπλάρισμα” του αρχηγού.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι, το Μακροχώρι είχε τις λύσεις για να πάρει το “ροζ φύλλο” αγώνα. Στο πρώτο 45λεπτο οι “ασπρόμαυροι” έκαναν ίσως το καλύτερο τους ημίχρονο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, καθώς εκτός των δύο τερμάτων που πέτυχαν στο διάστημα αυτό, με το συνεχές pressing και το σχεδόν αλάνθαστο passing game έφεραν το ματς στο επίπεδο που είχαν σχεδιάσει εξ αρχής. Οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά ατομικά κυρίως λάθη, είχαν στατικότητα και ελάχιστες πρωτοβουλίες, ενώ η απουσία ύψους από την επίθεση βοήθησε τους αντίπαλους αμυντικούς να διώχνουν κάθε…εναέριο κίνδυνο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα και η είσοδος του Γασπαράτου έδωσε επιθετική πνοή στους “κυανολεύκους”. Η μπάλα μεταφερόταν πιο σωστά στην επίθεση, η πίεση ψηλά βοήθησε σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν περισσότερο χώρο στους αντιπάλους, όντας βέβεια και με δύο τέρματα μπρστοά στο σκορ. Το τέρμα του επανακάμψαντα Γασπαράτου έβαλε και πάλι τον ΦΑΣ στο παιχνίδι και από το σημείο εκείνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης, το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά. Ο Βασίλης Αργυρίου ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, ο Γεωργίου έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία όμως η φάση του 90+3′ και η ενστικτώδη και συνάμα εντυπωσιακή απόκρουση του Σταματέλου στην κεφαλιά του Γασπαράτου ήταν το “κερασάκι” στο πολύ σημαντικό “διπλό” του Μακροχωρίου.

Λεπτό προς λεπτό

2′ Κίτρινη κάρτα Καφές για “θέατρο”.

7′ Λάθος του Αβραμόπουλου στον άξονα, ο Γεωργίου θα βρει με τη μία τον Καφέ, σουτ του τελευταίου εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σιμψερής.

13′ Γέμισμα του Αβραμόπουλου, ο Βλαχοδήμος θα πιάσει “αέρα” απέναντι από τον Σταματέλο, θα διώξουν οι αμυντικοί.

16′ Εκτέλεση κόρνερ του Καφέ, στο πρώτο δοκάρι θα πεταχτεί ο Τζεϊρανίδης, η γυριστή κεφαλιά όμως θα περάσει παράλληλα από το τέρμα και στη συνέχεια εκτός της γραμμής.

17′ Σουτ του Συμεωνίδη από πλάγια δεξιά, στην αγκαλιά του Σιμψερή.

28′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, η μπάλα θα βρει στο τοίχος και θα καταλήξει στη δεξιά γωνία του Σιμψερή (0-1)

36′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΦΑΣ, ο Παπαδής που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έβγαλε τον ώμο του, έδωσε τη θέση του στον Γασπαράτο, που επέστρεψε μετά από απουσία 2 μηνών περίπου.

38′ Κίτρινη κάρτα Βλαχοδήμος.

40′ ΓΚΟΛ! Ωραία εναλλαγή Σαρηγιαννίδη-Καφέ, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή όπου θα βρεθεί στο έδαφος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης θα δείξει την άσπρη βούλα, με τον ίδιο να είναι και ο εκτελεστής, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2)

43′ Κίτρινη κάρτα Αβραμόπουλος, που είναι η τέταρτη και χάνει το ματς στην Αγιά.

46′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Πούπης στη θέση του Ιωαννίδη.

60′ Σουτ του Τσακαλίδη η μπάλα λίγο έξω από το “Γ” της εστίας του Σιμψερή.

61′ Γέμισμα του Κεφαλά στην πλάτη της άμυνας, ο Συμπεθέρης θα πεταχτεί όμως ο Σταματέλος με…σφαλιάρα στη μπάλα θα απομακρύνει τον κίνδυνο.

63′ Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Βασίλης Αργυρίου, ο νεαρός Τασιώνας στη θέση του Πέικου, που ένιωσε τράβηγμα στον δικέφαλο.

67′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Κεφαλά από τα δεξιά, ο Γασπαράτος θα πηδήξει χωρίς πίεση στο ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα στη γωνία του Σταματέλου (1-2)

69′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία και εντυπωσιακή απόκρουση του Σιμψερή! Ο Καφές θα “σκάψει” τη μπάλα για τον Γεωργίου που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και στο τετ-α-τετ δεν θα καταφέρει να νικήσει τον πορτιέρο του ΦΑΣ.

71′ Κίτρινη κάρτα Γρηγόρης Ηλιάδης.

73′ Πρώτη αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Ποζίδης στη θέση του Καφέ.

85′ Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Μαυριδόγλου στη θέση του Ελευθεριάδη.

87′ Κίτρινη κάρτα Παπατάνος.

90′ Κίτρινη κάρτα Συμπεθέρης.

90+2′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης.

90+3′ Η φάση του αγώνα. Ο Κεφαλάς σε μία φάση καρμπόν με το γκολ της Νάουσας, θα εκτελέσει το φάουλ από τα δεξιά, ο Γασπαράτος μέσα σε ένα…σύννεφο παικτών θα πιάσει την κεφαλιά και ο Σταματέλος εξ επαφής και ενστικτωδώς θα κάνει την απόκρουση του αγώνα, που ουσιαστικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι έδωσε τους 3 βαθμούς στους “ασπρόμαυρους”.

90+4′ Τρίτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Τριανταφυλλίδης θα περάσει στη θέση του Τσακαλίδη.

90+5′ Κίτρινη κάρτα Σταματέλος.

Αρχικές Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Σιμψερής, Παπατάνος, Περηφανόπουλος, Μουσικάκης, Πέικος, Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης, Κεφαλάς, Παπαδής, Βλαχοδήμος Α., Ιωαννίδης.

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης Χ., Ηλιάδης Γ., Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Γεωργίου, Ελευθεριάδης, Πιέτρα, Καφές, Τσακαλίδης Τ., Σαρηγιαννίδης.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected