Κατηγορίες
Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Με “δικέφαλο” ντέρμπι η 5η αγωνιστική

PAOK-AEK_MIKRAΤο πιο εμπορικό και επώνυμο ντέρμπι στην Α1 Ανδρών θα διεξαχθεί αύριο στο «Σπίτι του Χάντμπολ» με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 18:00 (OTE TV) στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα -3- και αναμένεται συναρπαστικό, όπως άλλωστε τα περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των «δικεφάλων». Στα 23 ματς που έχουν δώσει έως τώρα στην ιστορία τους στο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ μετράει 12 νίκες, η ΑΕΚ 10, ενώ ένα μόλις παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υπερισχύει της αντιπάλου του με 8 νίκες και 2 ήττες σε 10 ματς.

Υετίων: «Περιμένω να βγάλουμε ενέργεια»

Στην προκειμένη περίπτωση ο αγώνας ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τις δύο ομάδες. Από την μία πλευρά η ΑΕΚ που έχοντας κερδίσει στην έδρα του Διομήδη Άργους με νίκη και επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη «αγκαλιάζει» από τώρα την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει την δική του ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και τις αντοχές του για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου, βάζοντας ξανά νέο ενδιαφέρον στην φετινή… κούρσα.

Χαρακτηριστικές είναι εξάλλου και οι δηλώσεις του προπονητή Στέλιου Υετίων στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Ίσως μόνο εμείς μπορούμε πλέον να σταματήσουμε στην προέλαση της ΑΕΚ για την 1η θέση στην κανονική διάρκεια από την στιγμή που κέρδισε στο Άργος. Περιμένω η ομάδα μου να βγάλει πολύ ενέργεια. Πρέπει να είμαστε 60 λεπτά συγκεντρωμένοι γιατί παίζουμε με μία ποιοτική ομάδα, που δεν θα συγχωρέσει τα λάθη μας. Από μόνο του ένα ματς με την ΑΕΚ είναι μεγάλο κίνητρο, αλλά θέλουμε επιπλέον να δείξουμε ότι είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και ότι έχουμε στόχους πρωταθλητισμού. Οι δύο ομάδες έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού που μας ταιριάζει και στους δύο και για αυτό ίσως πάντα τα παιχνίδια είναι ενδιαφέροντα μεταξύ μας. Θα είμαστε ισάξιοι διεκδικητές της νίκης», κατέληξε

Χωρίς Σανίκη, Καρυπίδη η ΑΕΚ

Η «Ένωση» θα έχει δύο σοβαρές απουσίες, αφού παραμένουν τραυματίες οι διεθνείς Γρηγόρης Σανίκης (αριστερός ίντερ) και Σάββας Καρυπίδης (δεξιός εξτρέμ), ωστόσο ο Γιάννης Αρβανίτης έχει πολλές λύσεις στην… φαρέτρα του. Ο Παναγιώτης Νικολαϊδης ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις που είχε και αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό ίντερ, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτή την θέση να δούμε στην διάρκεια του ματς και τον Πέταρ Ζούγιοβιτς, όπως συνέβαινε στα χρόνια που αγωνιζόταν στον Δούκα. Επίσης κανονικά αναμένεται να δώσει το παρόν στην θέση του αριστερού εξτρέμ και ο Διονύσης Γεωργιάδης, ο οποίος φαίνεται ότι αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό που είχε πριν δύο εβδομάδες.

«Σαφώς είναι ένας περίεργος αγώνας, αφού ουσιαστικά είχαμε μόνο μία εβδομάδα προετοιμασίας στην διάθεση μας, λόγω των υποχρεώσεων των αρκετών διεθνών αθλητών που έχουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα ντέρμπι. Εμείς είμαστε έτοιμοι», σχολίασε αρχικά στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης, ενώ στην ερώτηση για το αν η ομάδα του «καθαρίζει» την πρωτιά στην Α1 Ανδρών με το «διπλό» είπε: «Εάν περάσουμε από τον ΠΑΟΚ θα αποκτήσουμε σαφέστατα μεγάλο πλεονέκτημα για την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα έχει τελειώσει τίποτα».

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected