Κατηγορίες
Football League - Super League 1

Περικλής Αμανατίδης – Απολογήθηκε για τα “στημένα”

αμανατίδηςΣτη δίκη για τα στημένα την Πέμπτη ήρθε η σειρά των Γιάννη Παπακώστα, Περικλή Αμανατίδη και Βαγγέλη Αγγελή για να απολογηθού ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Και οι τρεις υποστήριξαν πως δεν έχουν σχέση με στημένα παιχνίδια, ενώ δεν παίζουν στοίχημα. Ο Γιάννης Παπακώστας στην απολογία του υποστήριξε:  «Δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν να μιλήσει για μένα. Μιλάει κάποιος Διαμαντής για μένα που είναι άγνωστος, δεν τον ξέρουμε και δεν υπάρχει πουθενά και λέει ότι έστηνα τα ματς με τους ποδοσφαιριστές. Κατηγορούμαι για εκβιασμούς διαιτητών. Καλό θα είναι να μη με προσλάβει κανείς για εκβιαστή γιατί θα καταστραφεί. Από στοιχηματισμό δεν γνωρίζω τίποτα γιατί δεν παίζω. Δεν με έχει πλησιάσει ποτέ κανείς για να συζητήσουμε κάτι για κάποιο ματς.

Στο 4-1 με τον Αγροτικό Αστέρα είχαμε μεγάλη υπεροχή. Μπορούσαμε κι άλλα γκολ. Στο 2-0 με τον Ηλυσιακό το ίδιο. Στο ματς με τα Γιάννενα επίσης δεν διαπιστώνεται κάτι και μάλιστα κατεβάσαμε τους βασικούς. Στην ήττα 3-0 από την Καρδίτσα, δεν έχω αλλάξει παίκτες όπως ειπώθηκε. Ήμασταν αδιάφοροι και άλλαξα μόνο τον τερματοφύλακα και έβαλα κι έναν μικρό. Μας έλειπε το πάθος και η ένταση σε αυτό το ματς, ενώ η Καρδίτσα τα έδινε όλα. Και είναι αλήθεια ότι οι παίκτες μου είχαν πάει στα μπουζούκια και τους είχα δώσει και ρεπό. Το 3-0 με τον Αγροτικό Αστέρα ήταν ματς Κυπέλλου. Σε αυτά τα ματς κρατάς πάντα δυο-τρεις παίκτες στον πάγκο. Αν έχανα θα τους έβαζα αμέσως και παρά το γεγονός ότι κερδίζαμε, εγώ έβαλα τον Ονουάτσι γιατί ήταν ρευστό το 1-0 και το ματς ήταν νοκ άουτ. Και μπήκε και έβαλε και δύο γκολ».

Τέλος, για τις καταθέσεις που του βρήκαν σε τράπεζα και δεν είχαν δηλωθεί στην εφορία, είπε: «Είναι από δάνειο που πήρα τον Δεκέμβριο του 2008 για τον γάμο μου και για κάτι κατασκευές».

Ο Περικλής Αμανατίδης, που κατηγορείται για συμμετοχή σε χειραγώγηση των αγώνων Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα και ΠΑΣ Γιάννενα – Αγροτικός Αστέρας, υποστήριξε: «Στο ματς με την Καβάλα δίναμε αγώνα για τη σωτηρία μας, η αντίπαλος είχε πετύχει τους στόχους της, δώσαμε όρκο νίκης να βάλουμε τα πόδια μας στη φωτιά, δεν έγινε καμία προσπάθεια για χειραγώγηση. Μιλάμε για ένα καθαρό παιχνίδι. Στο ΠΑΣ Γιάννενα – Αγροτικός Αστέρας παλέψαμε μέχρι τέλους. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και υπάρχει και το βίντεο για να το δείτε».

Όταν ρωτήθηκε για τη συνομιλία μεταξύ Ζαβαντία και Ντότση, που τον εμπλέκουν, ο Αμανατίδης τόνισε: «Τον Ντότση τον γνωρίζω επειδή είναι μάνατζερ. Τον Ζαβαντία τον έχω ακουστά ως παλιό παίκτη. Να έρθουν εδώ να μας πουν γιατί τα λένε αυτά. Εγώ έπιασα τον Ντότση και του είπα: ‘Δεν ντρέπεσαι; Τι είναι αυτά που λες για μένα;’ και εκείνος μου απάντησε: ‘Ό,τι είπα, το είπα για να αποφύγω αυτόν τον μ…κα’. Κάποιοι είπαν ότι έπαιζα στοίχημα. Δεν έχω δώσει όμως ποτέ δικαιώματα για κάτι τέτοιο. Και το ξέρει και ο Κούγιας που τον είχα πρόεδρο. Είπε ότι με έβλεπε σε πρακτορεία. Και μετά το αναίρεσε και είπε ότι ίσως έπαιζα κάποιο άλλο παιχνίδι. Κανείς δεν με έχει δει να ασχολούμαι με το στοίχημα. Δεν έγινε τίποτα από αυτά που λέγονται στις συνομιλίες, ούτε για over ούτε για διπλά, ούτε για σήματα που θα κάνω για να καταλάβουν ότι στήθηκε το ματς. Δεν θα απολογηθώ για τις συνομιλίες δύο παικτών του στοιχήματος. Και ο ίδιος ο Ντότσης μου είπε ότι ήταν προσχηματικό αυτό που λέει στον Ζαβαντία. Οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Δεν μου αξίζει αυτή η σκιά και ήρθε η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη για να φύγει αυτή η σκιά. Ο Κούγιας έχει τεράστια φαντασία. Λέει μυθεύματα. Μιλάει χωρίς στοιχεία».

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ και σύμβουλος του Γιώργου Χριστοβασίλη στον ΠΑΣ Γιάννινα, Βαγγέλης Αγγελής, επισήμανε: «Έχω προσωπική ποδοσφαιρική κόντρα με τον Κούγια. Η πικρία του είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα ανέβηκε στην Α’ Εθνική με τον Χριστοβασίλη. Κατηγορούμαι για μια συνομιλία με τον Τσακογιάννη ο οποίος ενδιαφέρεται να κερδίσουν τα Γιάννενα στο παιχνίδι Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Κανελλάκης λέει ότι δεν θα αγωνιστούν οι ξένοι κι όμως οι ξένοι έπαιξαν. Αυτό το ματς είχε τραμπουκισμούς, είχε ξύλο. Ο Βάντερσον έσπασε το πόδι του. Ακυρώθηκε γκολ του Σιαλμά. Είχε δοκάρια και ευκαιρίες. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι σε πολεμική ατμόσφαιρα. Δεν θα μπορούσε να ήταν στημένο. Με τα στοιχήματα δεν ασχολούμαι καθόλου».

Ο Θωμάς Μητρόπουλος δεν έδωσε το παρών, αλλά έστειλε απολογητικό υπόμνημα. Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή με τις απολογίες των Γιώργου Χριστοβασίλη, Κωνσταντίνου Ριαβόγλου και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected