Κατηγορίες
Γενικά

Η σοκολάτα παχαίνει; Είστε σίγουροι…;

d1adf57bc6380becbbd881be58fed4b3_LΌχι μόνο δεν παχαίνει η σοκολάτα, αλλά μειώνει και τα επίπεδα λίπους στο σώμα των νέων, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nutrition».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, έρευνα που εστιάζει αποκλειστικά στην επίδραση της σοκολάτας στους εφήβους, απενοχοποιώντας την γλυκιά απόλαυση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μαγδαλένα Κουένκα – Γκαρθία, μελέτησαν περίπου 1.500 Ευρωπαίους εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, η μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας συσχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα λίπους στον οργανισμό, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σεξουαλικής ωρίμανσης, άσκησης και διατροφής.

Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο δείκτης σωματικής μάζας.

Το «κλειδί» πιθανώς βρίσκεται στην επίδραση των κατεχινών, αφενός πάνω στην παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης και αφετέρου πάνω στην ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, παράγοντες που και οι δύο σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής, παρά το γεγονός ότι η σοκολάτα θεωρείται τροφή υψηλής ενεργειακής – θερμιδικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε σάκχαρα και κορεσμένα λίπη, οι πιο πρόσφατες μελέτες σε ενηλίκους έχουν δείξει πως η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιομεταβολικών διαταραχών.

*onmed.gr
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected