Κατηγορίες
Super League 1

Αστέρας Τρίπολης – SKODA Ξάνθη 2-2

62824e1edd98a2544c499e70dd37f910_LΜε φινάλε-θρίλερ σε ένα βροχερό σκηνικό Αστέρας και Ξάνθη αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2, αν και στο τέλος έχασαν και οι δύο ευκαιρίες για το γκολ.

Η παράδοση που θέλει τον Αστέρα να μη νικά την Ξάνθη στην Τρίπολη συνεχίστηκε, με το παιχνίδι να έχει συναρπαστική εξέλιξη. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Εντό, αλλά οι Κάλβο και Σολτάνι γύρισαν το ματς για τους Ακρίτες, κάνοντας το 1-2. Ο Ουσέρο ισοφάρισε στο 81’ σε 2-2 και στο τέλος χάθηκαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά δεν μπήκε γκολ.

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 12’ από κόρνερ του Ουσέρο, ο Εντό με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το 20λεπτο άρχισε και πάλι η βροχή στην Τρίπολη, ενώ παράλληλα, άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της η Ξάνθη. Στο 37’ ο Κάλβο με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε, ενώ στο 42’ ο Σολτάνι με κεφαλιά ανέτρεψε το σκηνικό, κάνοντας το 1-2 για την ακριτική ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τη βροχή να συνεχίζεται, ο Αστέρας πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει. Όμως ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η αστοχία, δεν επέστρεψαν στους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να φτάσουν στο γκολ. Μετά από μια διπλή ευκαιρία της Ξάνθης, ο Αστέρας με τον Ουσέρο στο 81’ έφτασε στην ισοφάριση, σε 2-2. Στο 87’ ο Χοσέμι χτύπησε εκτός φάσης τον Μπαράλες, με τον διαιτητή να του δίνει απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, η Ξάνθη έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Σολάρι προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο Χουάνμα είχε κεφαλιά στο δοκάρι στη συνέχεια για τον Αστέρα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 2-2, αλλά τους παίκτες… ζαλισμένους από τον τρελό ρυθμό των τελευταίων λεπτών.

Αστέρας Τρίπολης : Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (57’ Χουάνμα), Ναβάρο (67’ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες

Ξάνθη : Τσέμα, Μουκουάνα, Γούτας, Μαρίν (46’ Σολάρι), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ντιέ (90’ Ράνος), Μάνταλος, Κάλβο (76’ Μπέρτος), Χοσέμι

Ανακοίνωση για τη διαιτησία η Ξάνθη

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα έντονα παράπονά της για τη φάση των καθυστερήσεων όπου ο Σολάρι σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Ερνάντες εξέδωσε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Κύριε Σαρρή, είναι απίθανο αυτό που έγινε σήμερα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εκτός των άλλων που οι ιθύνοντες κι εσείς θα κρίνετε, ο διαιτητής σταματάει τον παίκτη μας προ της εστίας, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας φάουλ, σε μία φάση που δεν υπάρχει ούτε καν επαφή. Να είστε σίγουροι, για τα όποια κακά υπάρχουν ή έχουν γίνει στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν φταίει σε τίποτα η ομάδα μας.

Ειλικρινά, σας ευχαριστούμε όλους για την κατανόησή σας».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected