Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – ΑΟ Κύμης 0-0, 1-1 (7-6 πεν)

Πολύ μεγάλο παιχνίδι στη Νεοκαισάρεια ανάμεσα στον τοπικό Αχιλλέα και την Κύμη. Ο αγώνας μετά το ισόπαλο 0-0 της 90λεπτης κανονικής διάρκειας, οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση και αφού εκί το ισόπαλο 1-1 δεν έβγαλε νικητή, πήγε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με τον Αχιλλέα να είναι πιο εύστοχος και να παίρνει την πρόκριση για την 4η φάση του κυπέλου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό απο το πρώτο κιόλας ημίχρονο και άρεσε στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Έλειπε μόνο το γκολ το οποίο δεν ήρθε για καμία απο τις δυο ομάδες. Ο Αχιλλέας διαμαρτύρεται για τη φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Μακράκης μπήκε στην περιοχή του Μπασινά και ανατράπηκε από αμυντικό της φιλοξενούμενης ομάδας πριν ολοκληρώσει την προσπάθεια του.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος της παράτασης. Νωρίτερα στην διάρκεια του κανονικού αγώνα οι παίκτες του Αχιλλέα ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί σε αρκετές φάσεις της συνάντησης. Πολύ σημαντικές οι δυο ευκαιρίες του Δημητρίου στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τη μια δε μπόρεσε να βρει με το κεφάλι την μπάλα η οποία κατέληξε άουτ μετά από σέντρα-φάουλ του Νάκα και την άλλη το σουτ μέσα από την περιοχή και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος μετά από σέντρα (δύσκολη προσπάθεια) με υπερένταση ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Κύμης.

Από την άλλη η ομάδα της Εύβοιας, έδειχνε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της και σύνολο που αν έβρισκε την ευκαιρία, δε θα συγχωρούσε το λάθος της γηπεδούχου ομάδα της Νεοκαισάρειας.

Αυτό έγινε στο 8΄του πρώτου μέρους της παράτασης. Σε μια σέντρα του Ανέστη από αριστερά, η μπάλα πέρασε στον Τσομπάνη που βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ, άνοιξε το σκορ στη γήπεδο της Κατερίνης.

Ο Αχιλλέας πίεσε στη συνέχεια αντιδρώντας στο γκολ που δέχθηκε. Ο ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας της Πιερίας Δημήτρης Δημητρίου, αποκατέστησε την ισορροπία, όταν σε πολύ ωραία εκτέλεση κόρνερ του κορυφαίου ίσως στην αναμέτρηση Νάκα, έγραψε με καρφωτή κεφαλιά το τελικό 1-1.

Η διαδικασία των πέναλτι, ήταν τελικά αυτή που θα έβγαζε την ομάδα που τελικά συνεχίζει στο κύπελλο. Εκεί μίλησε ο νεαρός Νίκος Τζήμας. Είχε χάσει νωρίτερα ο Παμλίδης το 4ο πέναλτι (απέκρουσε ο Μπασινάς) και ευστόχησε ο Δημητρίου στο 5ο και τελευταίο. Σειρά για τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν και να πάρουν την πρόκριση. Ο νεαρός Νίκος Τζήμας, δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Ο Φαρούκ εκτέλεσε και ο Τζήμας πετάχτηκε στην δεξιά γωνία του και με υπερένταση έκανε την μεγαλύτερη απόκρουση της μέχρι σήμερα καριέρας του. Ήταν η απόκρουση που έστειλε ουσιαστικά τον Αχιλλέα στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ο Αχιλλέας ευστόχησε στα τρία επόμενα πέναλτι, οι γηπεδούχοι έχασαν το 8ο που εκτέλεσε ο Κόκκος (το έβγαλε άουτ) και ο Αχιλλέας πέρασε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Τζήμας, Γελαδάρης (55΄Καπασακαλίδης), Δερμίσης, Δημητρίου, Τασίδης, Τσαγκαράκης, Παυλίδης, Ευαγγελόπουλος (Μπαγγέας), Μακράκης (Κυρτέγος), Νάκας, Παμλίδης

ΑΟ Κύμης : Μπασινάς, Κόκκος, Κοκκάλας, Καρατζάς, Τσικτσίρης, Κραβαρίτης, Γεωργουδάκης (Τσομπάνης), Δήμου, Αλμπάνης (Φαρούκ), Ανέστης, Μπλατσιώτης (Τσιάτσιος).

*pieriasport-blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected