Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδας – Η πιο μεγάλη ώρα είναι…το βράδυ!

191fa04e6822e2d68d4964eafb6f23a1_LΗ μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδας έφτασε, καθώς το βράδυ της Τρίτης (19/11) στις 21:00 (Onsports/MEGA, OTE Sport) αντιμετωπίζει στον επαναληπτικό την Ρουμανία με στόχο να «τσεκάρει» το εισιτήριο για την Βραζιλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αποτελεί το μεγαλύτερο φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζευγάρια των μπαράζ, ωστόσο, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πως η «γαλανόλευκη» θα… κυματίζει και στα γήπεδα της λατινικής χώρας.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό και ο εθνικός μας ύμνος να ακουστεί πριν από αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ελληνική ομάδα θα πρέπει να αποδείξει πως διαθέτει την εμπειρία, αλλά και την… θέληση να υπερασπιστεί τη νίκη της 3-1, πριν από μερικές μέρες στον πρώτο αγώνα των μπαράζ, την Παρασκευή (15/11) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα δύο τέρματα του Μήτρογλου (14’, 66’) και αυτό του Σαλπιγγίδη (20’) έχουν δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στο αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα», ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αν δεν ολοκληρωθεί και η αναμέτρηση του Βουκουρεστίου. Οι Ρουμάνοι θα… παίξουν το τελευταίο τους… χαρτί, αναζητώντας την ανατροπή, με «καθαρή» νίκη 2-0, ή σε περίπτωση που σκοράρει η Ελλάδα με διαφορά τριών τερμάτων, όπως για παράδειγμα, 4-1 ή 5-2 και άνω. Η μοναδική περίπτωση παράτασης είναι σε περίπτωση που η Ρουμανία επικρατήσει 3-1 και… ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Χωρίς Κατσουράνη, με… δίλημμα

Η Εθνική αναχώρησε για την Ρουμανία, με τον Φερνάντο Σάντος να μην μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Κατσουράνη. Ο έμπειρος μέσος «κιτρινίστηκε» στην πρώτη αναμέτρηση και συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών, με αποτέλεσμα να μένει… ορφανή μία θέση στην μεσαία γραμμή.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αναφέρουν πως τη θέση του άσου του ΠΑΟΚ θα καλύψει ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες έναντι του Ανδρέα Σάμαρη και αναμένεται να βρίσκεται δίπλα στους Αλέξανδρο Τζιόλη και Γιάννη Μανιάτη στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Άλλωστε, επιδίωξη της ομάδας θα είναι να «κρατήσει» τη μπάλα και ο άσος της Φούλαμ θεωρείται ως ο… ιδανικός για το συγκεκριμένο πλάνο.

Οι σκέψεις του Σάντος για την ενδεκάδα

Όπως αναφέρει ένα ποδοσφαιρικό ρητό, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και πάνω σε αυτό θα… πορευτεί ο Φερνάντο Σάντος που δεν ετοιμάζει πολλές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρουσίασε στην πρώτη «μάχη» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ορέστης Καρνέζης θα είναι στον «άσο», έχοντας στα δεξιά της άμυνας τον Βασίλη Τοροσίδη και στα αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας, αν και θέση, έναντι του τελευταίου διεκδικεί και ο Κώστας Μανωλάς.

Στην μεσαία γραμμή αναμένεται να είναι οι Τζιόλης, Μανιάτης και Καραγκούνης, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να κινείται από τα δεξιά, ο Γιώργος Σαμαράς από τα αριστερά και στην κορυφή θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Φουλ επίθεση από τους Ρουμάνους

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η Ρουμανία, το βράδυ της Τρίτης (19/11) παίζουν το τελευταίο τους… χαρτί για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «εικόνα» της εθνικής τους ομάδας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ήταν… αποκαρδιωτική, με τον Βίκτορ Πιτούρκα να ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, με βασικό στόχο ταχύτητα και φουλ ταχύτητα κόντρα στην Εθνική μας ομάδα.

Ο «εκλέκτορας» της Ρουμανίας αναμένεται να αφήσει εκτός… τέρματος τον Λόμποντ που αγωνίστηκε στο Φάληρο, αλλά και τον Ταταρουσάνου, που προέρχεται από τραυματισμό και στον «άσο» αναμένεται να βρίσκεται ο Παντιλιμόν. Στην άμυνα θα διατηρεί ο δεξιός μπακ Ματέλ και ο Γκοϊάν στο κέντρο, έχοντας ως παρτενέρ τον Κίρικες που θα αγωνιστεί με μάσκα και στα αριστερά θα πάρει… θέση ο Λατοβλέβιτσι.

Στην μεσαία γραμμή, μοναδικό αμυντικό χαφ θα είναι ο Χομπάν, με τον Στάνκου να διατηρείται πιο μπροστά του, έχοντας δίπλα του τον Μαξίμ, που διακρίνεται για την ταχύτητά του, ενώ στα δεξιά θα διατηρηθεί ο Τόργιε, στα αριστερά ο Τανάσε και στην κορυφή θα παραμείνει ο Μαρικά.

Σφυρίχτρα από την Σερβία

Ο Μίλοραντ Μάζιτς ορίστηκε να διευθύνει τον επαναληπτικό της Τρίτης (19/11) στο Βουκουρέστι. Ωστόσο, ο Σέρβος διαιτητής δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα… γούρικος για τις ελληνικές ομάδες, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, όσο και σε εθνικό. Συγκεκριμένα, ο Μίλοραντ Μάζιτς ήταν ο «άρχοντας» στην ήττα της Εθνικής Ελλάδας Νέων από την αντίστοιχη της Γεωργίας, στα προκριματικά του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, 1-0.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει σφυρίξει τη νίκη 1-0 του Ολυμπιακού επί της Ρούμπιν Καζάν στην Μόσχα, τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ στην Αθήνα σε επίπεδο Europa League το 2011, αλλά και την ήττα της ΑΕΚ στην Ρωσία από τη Ζενίτ 4-2 και πάλι για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Παρελθόν… με Ρουμανία

Ο Σέρβος διαιτητής έχει μια μικρή… παράδοση σε αγώνες της Εθνικής Ρουμανίας, καθώς έχει σφυρίξει τρία φιλικά και ένα επίσημο ματς των προσεχών αντιπάλων μας και συγκεκριμένα την εκτός έδρας νίκη, 2-0 επί της Εσθονίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά και αυτή επί του Τρινιντάντ και Τομπάκο 4-0 σε φιλικό επίπεδο. Παράλληλα, οι Ρουμάνοι μετρούν και δύο ήττες, πάλι σε φιλικά, με το ίδιο αποτέλεσμα (2-0), εντός έδρας από το Ισραήλ και εκτός με την Τουρκία.

Ακόμα, σε συλλογικό επίπεδο, ο Μίλοραντ Μάζιτς ήταν «άρχοντας» στην εντός έδρας ισοπαλία 0-0 της Βασλούι με την Λάτσιο στους ομίλους του Europa League, την σεζόν 2011-’12 και την ήττα της Στεάουα, 1-0 από την Γκρατσχόπερ στα play offs της ίδιας διοργάνωσης, την περίοδο 2010-’11 στην Ελβετία.

«Καυτή» ατμόσφαιρα, ερωτηματικό… το σκέπαστρο

Πριν την πρώτη αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Ρουμάνοι περίμεναν πώς και πώς τους αγώνες των μπαράζ με την Ελλάδα, θεωρώντας πως έχουν αυξημένες πιθανότητες για την πρόκριση στη Βραζιλία. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα «μαγικά χαρτάκια» που διέθεσε η Ομοσπονδία της χώρας έκαναν… φτερά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και την Τρίτη (19/11) αναμένεται να δώσουν το «παρών» στις εξέδρες του γηπέδου, περισσότεροι από 55.000 Ρουμάνοι.

Απ’ όσα μπορέσαμε να δούμε και στο πρώτο ματς, αλλά και από… μαρτυρίες όσων έχουν αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Βουκουρεστίου αναμένεται να είναι «καυτή», μια και οι Ρουμάνοι είναι ιδιαίτερα… φωνακλάδες.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να επιστρατεύσουν ακόμα και τις… εγκαταστάσεις του γηπέδου για να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα σε βάρος της Εθνικής. Ο λόγος γίνεται για το σκέπαστρο του γηπέδου, το οποίο, η πλευρά της Ρουμανίας προσπαθεί να το κρατήσει κλειστό για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η πίεση προς την πλευρά του «συγκροτήματος» του Φερνάντο Σάντος, με τη… δικαιολογία της καλής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Πάντως, η τελική απόφαση για το σκέπαστρο αναμένεται να ληφθεί το πρωί της Τρίτης (19/11) όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Δείτε φωτογραφίες από τον πρώτο αγώνα, το γήπεδο του Βουκουρεστίου, αλλά και το βίντεο της «μάχης» στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

http://www.youtube.com/watch?v=NM5N-4ortXM

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected