Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Ατρόμητος Διαβατού 0-1

Σε ένα από τα…all time classic ντέρμπι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας, το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε με ένα εύστοχο πέναλτι του Μάκη Σπανού στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης. Σε μία μέτρια και κακή σε ποιότητα αναμέτρηση, ο Ατρόμητος Διαβατού πήρε μία πολύτιμη νίκη και “σκαρφάλωσε” στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς. Οι “κυανόλευκοι” του Μάκη Γιαννόπουλου (που επέστρεψε ως αντίπαλος της ομάδας στην οποία ήταν μέχρι πρότινος τεχνικός) επικράτησαν στις λεπτομέρειες και με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Στο γήπεδο της Μέσης, όπως άλλωστε αναμενόταν, βρέθηκε αρκετός κόσμος καθώς το γειτονικό ντέρμπι (ως είθισται) προσελκύει τα βλέμματα των φιλάθλων και των δύο γειτονικών ομάδων. Ο αγωνιστικός χώρος σε κακή κατάσταση μετά τις τελευταίες νεροποντές, γεγονός που μείωνε τις πιθανότητες για να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι ποιοτικό παιχνίδι. Και όπως αποδείχθηκε τελικά, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως το θέαμα θα ήταν…απών από το σημερινό ματς, με μοναδικό στόχο για τις δύο ομάδες την αναζήτηση των διαδρόμων για να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ.

Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες μηδαμινές και ήταν φανερό πως όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο η εξέλιξη του αγώνα να ήταν τέτοια που όπως πετύχαινε τέρμα θα κέρδιζε και το ματς. Η μεγάλη φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 44′, όταν ο Μάκης Σπανός σε μία από τις πολλές στημένες φάσεις που πέρασαν από τα πόδια του, σημάδεψε το δοκάρι του Θεοδωρίδη, ενώ λίγο πριν ο διαιτητής της συνάντησης κ. Γιοβανόπουλος ακύρωσε γκολ του Ασλάνογλου ως επιθετικό φάουλ στον αντίπαλο αμυντικό.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν διέφερε σε τίποτα από το πρώτο 45λεπτο, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει την πολύ σημαντική στιγμή μπροστά στις δύο εστίες. Ο Φίλιππος είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 69′ με τον Θοδωρή Δημούλτση, ο επιθετικός όμως των “βυσσινί” στο τετ-α-τετ με τον Χρήστο Μουχτάρη δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ.

Η φάση που τελικά έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα έλαβε χώρα στο 89′, όταν ο Ποζιάδης μπήκε από τα αριστερά και σε μαρκάρισμα του Δημήτρη Τζιβάρα βρέθηκε στο έδαφος, με τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μάκης Σπανός δεν αστόχησε (ένατο γκολ στο πρωτάθλημα) και έδωσε την πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του και την ευκαιρία να μείνει μόνη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο και Λαζάρου.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Βοργιατζίδης, Μουρατίδης, Γκαντζίδης, Ντόγος (70′ Καρασαββίδης), Μπρέγκου, Γιάννου, Γκατζούφας (90′ Γατόπουλος), Τζιβάρας, Μυλωνάς, Ρόκκο (60′ Δημούλτσης)

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Τζήμος (80′ Κωστογλίδης), Ασλάνογλου, Ηλιάδης, Φαρμάκης, Μαυρίδης, Συμεωνίδης (65′ Πελεκίδης), Καλούδης (71′ Παυλίδης), Σπανός, Ποζιάδης, Ρόκκο

Για το Imathia Sports News, Χόρχε Μανουράς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected