Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου 2-1

Ακόμη μία ανατροπή στην 13η αγωνιστική, με…θύτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι την ΑΕ Χαρίεσσας, που κατάφερε με ένα γκολ στο 90ο λεπτό να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και να αναρριχηθεί στην 7η θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 20 βαθμούς. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, είχε πολλές δυνατές μονομαχίες, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται στο τέρμα της ισοφάρισης για επιθετικό φάουλ στον Γιώργο Μυλωνά.

Η αναμέτρηση είχε δύο όψεις, με το πρώτο μέρος να είναι από μέτριο ως κακό και τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε πολλά λάθη και παιχνίδι κέντρου κυρίως, με πολύ δυνατές μονομαχίες. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά (αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Λεωνίδα Λέσκα) είχε μία φλύαρη υπεροχή στο διάστημα αυτό, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του Μυλωνά. Από την άλλη πλευρά ο ελλειπέστατος Άρης (μία μόνο επιλογή από τον πάγκο για τον Γιάννη Νούσιο) πρόσεξε περισσότερο τα μετόπεισθεν και προσπάθησε να αναχαιτίσει τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων.

Η…πραγματική δράση και οι περισσότερες συγκινήσεις έλαβαν χώρα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» της Χαρίεσσας πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλο τους και ζήτησαν το γκολ από το πρώτο λεπτό του δευτέρου 45λεπτου, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο 59′ ο Βασίλης Καρασαρίδης ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τους αντίπαλους αμυντικούς και στην κόντρα, ο Πολυζόπουλος αποτυγχάνει να σκοράρει, με τον Αντιφάκο να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η ΑΕΧ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, «παγώνοντας» τους φίλους των γηπεδούχων. Ο Πολυζόπουλος έκανε την παράλληλη πάσα στον Σωτήρη Παπαδόπουλο, αυτός κινήθηκε ωραία στα όρια της περιοχής και αφού απέφυγε τον Θεοδωρόπουλο με ωραίο σουτ νίκησε τον Αντιφάκο, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το γκολ αυτό στο 71ο λεπτό δημιουργούσε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση, εντούτοις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Στο 81′ ο Τόσκα εκτέλεσε κόρνερ, ο Μυλωνάς δεν συγκράτησε τη μπάλα μέσα σε έναν όμιλο παικτών, και ο Στογιάννης βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του. Το παιχνίδι απέκτησε πλέον δραματική εξέλιξη και για δεύτερη φορά φέτος σε παιχνίδι της ΑΕΧ, κρίνεται στο τελευταίο λεπτό.

Ο Τόσκα με τον Βασίλη Καρασαρίδη έπαιξαν το «ένα-δύο» στα αριστερά, ο πρώτος έβγαλε παράλληλη σέντρα στον Κελεσίδη, αυτός έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι, με τον Μυλωνά να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην επαναφορά όμως ο Βασίλης Καρασαρίδης σούταρε και ο Πετικόπουλος απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή, με τον διαιτητή κ. Παρασίου να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών και να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Άρη.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βασίλης Καρασαρίδης, ο Μυλωνάς έκανε ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση, όμως ο έμπειρος φορ των γηπεδούχων κυνήγησε τη φάση και με κεφαλιά στην επαναφορά, έδωσε την μεγάλη και πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Φωτιάδης (75′ Ιωαννίδης), Τσίπης, Θεοδωρόπουλος, Χαλκιάς (46′ Τόσκα), Κατσουγιαννόπουλος, Στογιάννης, Κελεσίδης, Σιδηρόπουλος, Καρασαρίδης Δ. (90′ Χρυσαφίδης), Καρασαρίδης Β.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Πολυζόπουλος (82′ Τσίπης Χ.Α.), Κουτσιάδης, Πατρίκας Γ., Μωραϊτης Δ., Ανδρέου, Νούσιος, Ψαλίδας, Πετικόπουλος, Μωραϊτης Γ., Παπαδόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected