Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Άτλας Ζερβοχωρίου 4-0

025Επιστροφή στις νίκες για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Άτλα Ζερβοχωρίου και έφτασε τις 12 νίκες στο πρωτάθλημα και τους 38 βαθμούς. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, έχοντας ένα “εκρηκτικό” 15 λεπτό στις αρχές του δευτέρου μέρους αλλά και την καθολική υπεροχή σε όλο το 90λεπτο συνέχισε το αήττητο σερί και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης.

Στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας βρέθηκαν σήμερα περίπου 100-150 φίλοι των γηπεδούχων, που αψήφισαν το κρύο και βρέθηκαν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Το γήπεδο, παρά τις “πολικές” θερμοκρασίες που επικρατούν τις βραδινές κυρίως ώρες ήταν, τηρουμένων των αναλογιών, σε καλή κατάσταση, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν για την καθιερωμένη προθέρμανση μία ώρα περίπου πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι επιλογές από τους πάγκους

Ο Σάκης Παγγούρας, όπως έδειξε και στις προπονήσεις τις προηγούμενης εβδομάδας, δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με το παιχνίδι στο Διαβατό ήταν η χρησιμοποίηση του Θανάση Κίτσα στο αρχικό σχήμα, ο οποίος παρά τις ελλειπείς προπονήσεις λόγω εργασίας, είναι από τις πλέον αξιόπιστες μονάδες για τον έμπειρο προπονητή. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Κατσώνης έκανε την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του νεαρού Δημητρούση, ενώ εκτός αρχικού σχήματος έμειναν οι αφοί Φωτιάδη. Στα γκολπόστ, για ακόμη μία αγωνιστική ο Δαυίδης, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει τα γάντια του βασικού.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Η ολοκληρωτική κατοχή από πλευράς γηπεδούχων και οι μηδαμινές ευκαιρίες της ομάδας από το Ζερβοχώρι, ήταν τα κυριότερα στοιχεία της σημερινής αναμέτρησης. Οι “ασπρόμαυροι” ήταν εξαιρετικοί στο transition game, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και με την δεδομένη ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, κατάφεραν με ατομικές κυρίως ενέργειες να διασπάσουν την άμυνα των “κυανολεύκων”. Ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, Κώστας Ντέλλας ήταν απομωνομένος, ο Ισλαμίδης δεν πήρε τις πρωτοβουλίες προηγούμενων παιχνιδιών και η πίεση ψηλά των γηπεδούχων που προκάλεσε τα λάθη στο κέντρο, ήταν τα στοιχεία που φανέρωσαν οι φιλοξενούμενοι στη σημερινή αναμέτρηση.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά από το γκολ, κυρίως λόγω των κακών τελειωμάτων και παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας, τόσο ο Κώστας Κίτσας όσο και ο αδερφός του Γιώργος δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Δαυίδη και Παπαδόπουλο (πέρασε στο 17′ στον αγώνα). Το γκολ του Γιώργου Κίτσα λίγο πριν το τελευταίο σφύριμμα για το πρώτο μέρος ήταν καθοριστικό, με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα με ατομική προσπάθεια.

Εξαιρετικής ομορφιάς ήταν και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Παναγιώτη Κίτσα αυτή τη φορά, ο οποίος “ζύγισε” το σουτ έξω από την περιοχή και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του στο 55′. Δύο λεπτά αργότερα θα έρθει η σειρά του Γιώργου Κίτσα και πάλι να δώσει αέρα τριών γκολ στους γηπεδούχους, ενώ πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το τέταρτο γκολ με τον Δημήτρη Λαδά, που έμελλε να ήταν και το τελευταίο τέρμα της συνάντησης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Χρήστο Μαλούτα.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Πατατούκας (60′ Κίτσας Σ.), Λαδάς, Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ. (80′ Στεργιόπουλος), Κίτσας Π., Τζέπης (70′ Θεοδώρου Κυρ.), Κίτσας Θ., Κίτσας Γ., Κίτσας Κ., Ζωγράφος.

Άτλας Ζερβοχωρίου : Δαυίδης (17′ Παπαδόπουλος / 65′ Φωτιάδης Γ.), Κολοκοτρώνης, Ισλαμίδης, Ντέλλας, Αλμαλιώτης Ν., Αλμαλιώτης Τ., Σιδηρόπουλος (40′ Φωτιάδης Σ.), Διαμαντίδης, Πρόιος, Δημητρούσης, Τζήμος.

Για το Imathia Sports News, Χόρχε Μανουράς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected