Super League 1

Άρης – Ολυμπιακός (0-2) Βασικός ο Διούδης

81894786c32460587e058089caf33363_LΠρωταθλητής Χειμώνα… αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, από το βράδυ της Κυριακής (15/12) μετά το «διπλό» στο «Κλ. Βικελίδης», 2-0 τον Άρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα από τους «κίτρινους», με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ να ανοίγει το… δρόμο, μόλις στο 6ο λεπτό και στο 27’ ο Βάις με ωραία ενέργεια και πλασέ, διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για πέναλτι του Σάμαρη στον Τάτο στο 17’ αλλά ο διαιτητής Παππάς έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά των οκτώ πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ οι «κίτρινοι» έμειναν στην τελευταία θέση με 10 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον Πλατανιά που βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Μίτσελ ισοφάρισε το αήττητο ρεκόρ της ομάδας του Πειραιά με 29 παιχνίδια μακριά από την έδρα του, χωρίς να γνωρίσει την ήττα, τέσσερα εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μετά την πρώτη… απειλή από τον Κάμπελ στο 4’ όπου ο Διούδης απέκρουσε, ο Ντομίνγκεζ άνοιξε το σκορ με πλασέ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος την όμορφη ασίστ του Βάις, ο οποίος… τρύπησε την άμυνα των «κίτρινων».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Οι Θεσσαλονικείς στο 17’ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν ο Τάτος μπήκε στην περιοχή, ο Σάμαρης τον κράτησε, ο μέσος του Άρη βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το ματς, προκαλώντας έντονα παράπονα στους γηπεδούχους, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Οικονομόπουλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ολαϊτάν και ο Έλληνας διαιτητής τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 18’ όταν ο Τάτος βρήκε τον Μανιά από τα αριστερά, ο Έλληνας επιθετικός έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Ρομπέρτο δεν απέκρουσε, αλλά στην συνέχεια, ο Αγκάνθο δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και χάθηκε σημαντική ευκαιρία.

Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το… ξέσπασμά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του με τον Βάις στο 27’ και ουσιαστικά «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τους «ερυθρόλευκους». Ο Σλοβάκος πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και με τη… βοήθεια του δοκαριού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης προσπάθησε να μειώσει και να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του ματς, αλλά στο 48’ στην πρώτη καλή στιγμή, ο Ρομπέρτο είπε «όχι» σε φάουλ του Τάτου. Οι «κίτρινοι» ήλεγχαν την αναμέτρηση, αλλά η υπεροχή τους ήταν… φλύαρη, καθώς δεν δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες στην περιοχή των «ερυθρόλευκων». Στο 61’ οι γηπεδούχοι θέλησαν να απειλήσουν με τον Μανιά, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό, ενώ στην συνέχεια ο Αγκάνθο που μπήκε στην πορεία της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Άρη, αλλά προήλθε από λάθος υπολογισμό του Ρομπέρτο σε φάουλ του Τάτου, όμως ο Ισπανός το… διόρθωσε άμεσα, ενώ στο 88’ ο Διούδης απέκρουσε το πλασέ του Σαβιόλα, που προέκυψε έπειτα από συνεργασία του Αργεντίνου με τον Ιμπαγάσα.

Άρης : Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79′ Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73′ Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63′ Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65′ Εντινγκά), Βάις (77′ Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84′ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected