Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Νέα Γενεά Νικομήδειας 4-3

Συνέχεια στο σερί των…αγγλικών σκορ φέτος αλλά και στις επιτυχίες των τελευταίων αγωνιστικών έδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων που έστω και δύσκολα επικράτησε της μαχητικής Νέας Γενεάς Νικομήδειας με 4-3 και αναρριχήθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς.

Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (δεν αγωνίστηκε) ήταν εξαιρετική μεσοεπιθετικά αλλά…έμπαζε αμυντικά, ενώ σε γενικές γραμμές υποτίμησε ως ένα σημείο την ουραγό Νέα Γενεά, που πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός των γηπεδούχων προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ξεκουράζοντας αρκετούς από τους βασικούς ενώ αντίθετα ο κ. Τουρατζίδης για ακόμη ένα παιχνίδι δεν είχε επιλογές από τον πάγκο, με μοναδική αλλαγή τον πορτιέρο Γιώργο Μπουτογλίδη.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξαν το σκορ. Ο Μπακιρτζής επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε το χέρι του Νικολόπουλου και ο διαιτητής κ. Λαζάρου υπέδειξε αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο Μιχάλης Τσιφλκίδης ανέλαβε την εκτέλεση, δίνοντας μόλις στο 1ο λεπτό το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι, παρά το σοκ από το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων, βγήκαν στην επίθεση και ζήτησαν το γκολ. Αυτό ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό με τον Σάββα Αθανασιάδη, ο οποίος δέχτηκε την ωραία πάσα του Βασίλη Παπαδόπουλου και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κέτογλου, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Αυτό ήταν το 6ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση στα καρέ της Νέας Γενεάς, οι νεοφώτιστοι όμως ήταν πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, ο Μέγας Αλέξανδρος κατόρθωσε στο 23′ να πετύχει την ολική ανατροπή, με «θύτη» τον MVP της προηγούμενης αγωνιστικής στην Α1, Δημήτρη Σούρλα, ο οποίος πέτυχε το 12ο γκολ στο πρωτάθλημα. Μέχρι την ανάπαυλα, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα για να «κλειδώσει» τη νίκη, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους και το εύθραυστο 2-1 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Οι παίκτες του κ. Τουρατζίδη είχαν τον τρόπο να αιφνιδιάσουν και πάλι, με τον Λίτσι να ευστοχεί για δεύτερη φορά από το σημείο του πέναλτι, σε παράβαση που υπέπεσε ο νεαρός Νικολόπουλος. Η Νέα Γενεά είχε…σφυγμό στο παιχνίδι, ωστόσο οι πανηγυρισμοί κράτησαν μόλις τρία λεπτά, όταν ο Μπάμπης Σαλτουρίδης σημάδεψε σωστά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, κάνοντας το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η άμεση απάντηση των Τρικάλων στο γκολ του Λίτσι και η εμφάνιση της δικαιολογημένης κόπωσης από πλευράς φιλοξενούμενων, έκαναν πλέον τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Μάλιστα στο 68′ ο Στέφανος Σούρλας πέτυχε το 4-2, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Παρόλα αυτά και ενώ θα περίμενε κανείς πως οι γηπεδούχοι θα πετύχαιναν κι άλλο τέρμα, στο 83′ και πάλι ο Λίτσι βάζει την ομάδα του στο παιχνίδι, δίνοντας δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοξενουμένων, το 4-3 ήταν και το τελικό σκορ, δίνοντας μία πολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους και βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την ιστορική ομάδα της Νικομήδειας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λαζάρου, με βοηθούς τους κ.κ. Βαράγκα και Γιάντση.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Σούρλας Σ., Μηνούδης Χ., Ακρίβος, Νικολόπουλος, Σαλτουρίδης, Παπαμιχαήλ (15′ λ.τ. Αθανασιάδης Η.), Σούρλας Δ., Αθανασιάδης Σ. (67′ Τερζίδης Γ.), Κασνακίδης (61′ Καρδουλαμάς), Παπαδόπουλος

Νέα Γενεά Νικομήδειας : Κέτογλου (83′ Μπουτογλίδης), Λίτσι, Φιλιππιδης, Σιδηρόπουλος, Τουρατζίδης, Τσιφλίδης Ι., Σαχπατζίδης, Τσιφλίδης Μ., Θεοδωρίδης, Καραούσογλου, Μπακιρτζής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected