Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

22f6fe0fc0933d346646c7f8f8869ab2_LΣτο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» και τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε να χάνει στο 11′, ισοφάρισε στο 21′ με τον Σαβιόλα και πήρε τη νίκη με δύο πέναλτι από Μασάντο (51′) και Κάμπελ (70′) φτάνοντας στο τελικό 3-2 – Πάλεψαν οι Ηπειρώτες ως το τέλος και μείωσαν στο 87′ με τον Κρητικό.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα τον… κόντραρε περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς, να πάρει ακόμα μια νίκη στη φετινή σεζόν και να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, όντας πλέον στο +10 κι έχοντας… αγκαλιάσει επί της ουσίας τον τίτλο. Το θέμα αυτή τη φορά στο Φάληρο ήταν πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν κατάφερε να «πνίξει», όπως συνηθίζει, τον αντίπαλό του και χρειάστηκε τα δυο πέναλτι που καταλόγισε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρετόπουλος για κάμψει την αντίσταση των Ηπειρωτών οι οποίοι παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντε Βινσέντι έδειξαν ανταγωνιστικοί και ικανοί να φύγουν με βαθμό από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό είχε φανεί από το 11’ όταν ο Ίλιτς κατάφερε να νικήσει την άμυνα του Ολυμπιακού και τον Ρομπέρτο, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός θα περίμενε κανείς να βγει μαζικά στην επίθεση και να κυνηγήσει μετ’ επιτάσεως την ανατροπή, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εξαιρετικά στημένος από τον Σάκη Τσιώλη καταφέρνοντας να κρατήσει μακριά από την εστία του Βελλίδη τους «ερυθρόλευκους». Στο 21’ ωστόσο ο Ολυμπιακός σε μια περιπετειώδη φάση – στην αρχή της οποίας ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ ο Ολαϊτάν – βρήκε τον τρόπο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Σαβιόλα να είναι ο σκόρερ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Κάμπελ αντί του Τσόρι που δεν είχε καλή απόδοση όπως στα τελευταία ματς, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η κίνηση του Ισπανού είχε αποτέλεσμα, αφού στο 51’ ο Σαλίνο κέρδισε – περισσότερο, παρά το έκανε ο Ρουμπουλάκου – πέναλτι για να το εκτελέσει εύστοχα ο Μασάντο και να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Ίλιτς για να πάρει ξανά προβάδισμα, κι αφού δεν σκόραρε… μοιραία είδε τον Αρετόπουλο να δίνει δεύτερο πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 70’, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κάμπελ για να κάνει το 3-1 και να γείρει την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού.

Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως δεν είχε καλή απόδοση και δεν έδειξε να απελευθερώνεται ούτε μετά το τρίτο γκολ, με τον ΠΑΣ να μην θεωρεί το παιχνίδι χαμένο και να πιέζει. Οι Ηπειρώτες μάλιστα σε μια από τις αντεπιθέσεις τους, στο 87’, πέτυχαν δεύτερο γκολ και μείωσαν σε 3-2, ωστόσο δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν κάτι παραπάνω από το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους «ερυθρόλευκους» να ανοίγουν κι άλλο την ψαλίδα από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (είναι πλέον στο +10) και να ετοιμάζονται για το φινάλε του πρώτου γύρου στη Ριζούπολη…

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μπονγκ, Μασάντο, Σαμάρης, Ολαϊτάν, Βάις (70′ Φουστέρ), Ντομίνγκες (46′ Κάμπελ), Σαβιόλα (74′ Στσέποβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα : Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Αυγενικού (51′ Κρητικός), Τσουκαλάς, Βίλα, Ρουμπουλάκου, Τσάβες (65′ Βισέντο), Ίλιτς (83′ Μπέριος).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected