Κατηγορίες
Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Το Pre Game της 11ης αγωνιστικής

KEMPAΤο Σαββατοκύριακο διεξάγεται η 11η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της Α1 Ανδρών με τρεις σημαντικές αναμετρήσεις. Στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με τις δύο ομάδες να περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος. Παρά το γεγονός ότι στους τελευταίους τους αγώνες έδειξαν καλό πρόσωπο, δεν παύει να έχουν ένα συνεχόμενο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία ματς έχει 2 ήττες και 1 ισοπαλία σε πρωτάθλημα και κύπελλο με αποτέλεσμα στον τελευταίο στόχο που του έχει μείνει, το πρωτάθλημα, να βρίσκεται ήδη 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Από την άλλη πλευρά ο Ποσειδώνας αγνοεί την νίκη από τις 16 Νοεμβρίου όταν και επικράτησε με 25-20 της Αναγέννησης Βύρωνα για την 6η αγωνιστική. Έκτοτε η ομάδα της Κορινθίας μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες (4 στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο).

Την ίδια ημέρα στην Βέροια ο Φίλιππος –με την πλάτη στον τοίχο- υποδέχεται τον φορμασισμένο Διομήδη Άργους που μετράει 8 σερί νίκες. Τα τελευταία δύο χρόνια οι «Λύκοι» κερδίζουν εύκολα ή δύσκολα στη Βέροια, σπάζοντας την δυσμενή παράδοση των 8 ετών που τους ήθελε να φεύγουν από την Ημαθία με σκυμμένο το κεφάλι 7 φορές! Εν τω μεταξύ ο Διομήδης βρίσκεται πάντα σε απόσταση αναπνοής από την ΑΕΚ, περιμένοντας κάποιο στραβοπάτημα της για να στεφτεί πρωταθλητής χειμώνα.

Στα χέρια της ο άτυπος τίτλος εκτός αν….

Την Κυριακή διεξάγονται τέσσερις αναμετρήσεις. Στην Κυψέλη η ΑΕΚ αγωνίζεται κόντρα στον Φοίβο Συκεών και θέλει να διατηρήσει το σερί της, αλλά και το αήττητο της. Εφόσον η ΑΕΚ δεν σκοντάψει πάνω στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε θα στεφτεί πρωταθλήτρια χειμώνα.

Στον Βύρωνα θα πραγματοποιηθούν δύο ματς πολύ ενδιαφέροντα. Στο πρώτο η Αναγέννηση Βύρωνα θα φιλοξενήσει τον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τους δύο βαθμούς μετά την ήττα- σοκ από τον Φοίβο και δεν θέλουν καν να σκέφτονται νέο στραβοπάτημα στην έδρα τους. Αντίθετα ο Αερωπός είναι πλέον άνετος στους 8 βαθμούς και θα παίξει χωρίς άγχος, αφού γνωρίζει ότι εφόσον εκμεταλλευτεί τα ματς στην έδρα του, θα εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή στην κατηγορία.

Λίγο αργότερα ο Δούκας θα υποδεχθεί τον Αρχέλαο Κατερίνης με τις δύο ομάδες να έχουν αξιοπρεπή παρουσία μέχρι τώρα στην Α1 Ανδρών. Ο Δούκας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα, ενώ ο Αρχέλαος τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία, μαζεύοντας 5 υπερπολύτιμους πόντους στην μάχη της σωτηρίας. Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Νίκος Βουτσάς.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ θα αντιμετωπίσει τον ΓΑΣ Κιλκίς, σε ένα παιχνίδι που είναι κρίσιμο κυρίως για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Νίκου Μάντζου έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, αφού με 3 μόλις βαθμούς είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά ο ΓΑΣΚ είναι ικανός να κάνει την ζημιά απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να μην το φωνάζουν εκεί στο Κιλκίς, αλλά με την πορεία που έχει κάνει η ομάδα έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε είσοδο στην τετράδα.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected