Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΟ Χαλκίς – ΑΟ Κύμης 1-2 (photo)

Το μεγάλο Ευβοϊκό ντέρμπι ήταν αντάξιο της φήμης των δυο ομάδων και με την απόδοση τους οι ποδοσφαιριστές ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους.  Ο κόσμος άρχισε να γεμίζει της κερκίδες του δημοτικού σταδίου της Χαλκίδας από νωρίς το μεσημέρι. Στην αριστερή πλευρά της κερκίδας κάθισαν οι 300 περίπου Κυμαίοι, παρόν στο κέντρο των φιλάθλων, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς  στα δεξιά καθόντουσαν οι 500 Χαλκιδαίοι. Από την αρχή του ματς η ατμόσφαιρα ήταν θερμή αλλά σε απόλυτα κόσμια πλαίσια. Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν μια νίκη που θα τους βοηθούσε στην επίτευξη της παραμονής αλλά και θα ανέβαζε την ψυχολογία τους.

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν την νίκη για να διατηρηθούν τουλάχιστον στην δεύτερη θέση καραδοκώντας στραβοπάτημα της Λαμίας.  Στις συζητήσεις, στα πηγαδάκια κυριαρχούσε το ρεκόρ της Κύμης, 18 αγωνιστικές  χωρίς να δεχτεί γκολ. Αυτό το ρεκόρ έμελε να σπάσει ομάδα της Ευβοίας και Ευβοέας ποδοσφαιριστής ο Τσατσαρώνης, όμως η Κύμη με την νίκη της συνέχισε ένα δεύτερο ρεκόρ, 29 αγωνιστικές χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με τις απουσίες του Τσιάτσιου και του Δήμου, έτσι αναγκαστικά ο Βαγγέλης Ντόβολης «κατέβασε» μια ενδεκάδα ανάγκης που αμυντικά παρουσίασε προβλήματα έως ότου  να μπορέσει να ισορροπήσει. Από την άλλη πλευρά η Χαλκίδα χωρίς κάποια σημαντική  απουσία παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα μαχητικοί. Παρ΄όλα αυτά η Κύμη αιφνιδίασε και στο 5΄λεπτό ο Φαρούκ διεκδίκησε με πείσμα την μπάλα, αυτή φτάνει στον Μήτρου στο ύψος της περιοχής και με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (με την βοήθεια και σώματος αμυντικού) του Σουτζόγλου.

Στην συνέχεια η Χαλκίδα πήρε πολλά μέτρα και πίεσε πολύ την άμυνα της Κύμης. Εκεί ο Πάππος αποδείχτηκε φύλακας άγγελος και κράτησε σε κάποιες περιπτώσεις το μηδέν. Στο 31΄ ο Τσατσαρώνης μπαίνει με την μπάλα από δεξιά και με διαγώνιο σουτ σπάει το ρεκόρ… κάνει το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων και με αυτό το σκορ έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος  οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό για να πάρουν την νίκη, αυτό φαινόταν από το πόσο παθιασμένα έπεφταν στην μπάλα. Η άμυνα συμμαζεύτηκε και το κέντρο απέκτησε την κατοχή. Ο Μήτρου ήταν ο παίκτης που από τα πόδια του περνούσαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις. Έτσι στο 56΄από ένα άσκοπο φάουλ, ο Μήτρου εκτέλεσε  από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ανέστης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά ήδη η άμυνα της Κύμης είχε κάνει την «εμφάνιση» της. Έτσι δεν κινδύνευε σοβαρά σε καμία στιγμή.

Στο 69΄ ο Φωτιάς δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη και άφησε την Κύμη με δέκα παίκτες, ο Βαγγέλης Ντόβολης αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές εσωτερικές και μη. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς είχε τελειώσει… Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μια φάση για γκολ και με άνεση οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το τελικό 1-2.

ΑΟ Χαλκίς : Σουτζόγλου, Πετσής, Τσατσαρώνης, Καραμπάς (65΄ Κωνσταντάκας) Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Γκιόγκας, Τσαλμάς, Γκαράνης (78΄Κηρύκος)

ΑΟ Κύμης : Πάππος,Τσικτσίρης, Πασκούλεφ, Καρατζάς, Κοκκάλας, Κραβαρίτης, Φωτιάς, Ανέστης (72΄Κόκκος),Τσομπάνης (69΄Μπλατσιώτης), Φαρούκ (81΄Αλμπάνης), Μήτρου

 *Λουκάς Παππάς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected