Κατηγορίες
Super League 1

ΕΠΟ – “Τελειώνει” τον οικειοθελή υποβιβασμό…

epo_600_319Βάζει τέλος στον οικειοθελή υποβιβασμό στη Γ εθνική για σβήσιμο των χρεών η ΕΠΟ μετά τις περιπτώσεις της ΑΕΛ, ΑΕΚ και Πανσερραϊκού, ψηφίζοντας αποτρεπτική διάταξη άμεσα.

Τα σενάρια που θέλουν και τον Άρη να πράττει το ίδιο στο τέλος της σεζόν σε περίπτωση αγωνιστικού του υποβιβασμού στη Football League, δίνουν και παίρνουν. Και γι’ αυτό το λόγο στην ΕΠΟ φοβούνται όπως φαίνεται ότι μπορεί μέσα σε μια σεζόν αρκετές ομάδες της β’ εθνικής κατηγορίας να μη δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να πέσουν στη Γ ερασιτεχνική και να «καθαρίσουν» οικονομικά και πρόκειται να ψηφίσουν διάταξη στον ΚΑΠ που θα είναι αποτρεπτική για τους παράγοντες των ομάδων, σύμφωνα με το «Goal».

Συγκεκριμένα η διάταξη αυτή θα αναφέρει ότι ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή σε πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας για οικονομικούς λόγους, θα μπορεί να επιστρέψει στη Football League μετά από μία 3ετία ή 4ετία και η οποία (διάταξη) εφόσον ήταν σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι, θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν ακολουθούσε τον δρόμο της Γ κατηγορίας η ΑΕΚ.

Παράλληλα στην Ομοσπονδία υπάρχουν σκέψεις που θα αποτρέπουν και πρακτικές όπως αυτή της της Κέρκυρας με την Κασσιώπη, όπου η πρώτη διαλύθηκε ως ΠΑΕ λόγω χρεών, η δεύτερη έδωσε το ΑΦΜ της, πήρε παράλληλα το όνομα της Κέρκυρας και είναι έτοιμη να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Super League.

Επίσης ένα ακόμη θέμα που απασχολεί και είναι κι αυτό ιδιαίτερα σημαντικό είναι αυτό του υποβιβασμού- της ανόδου των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μετά την άρνηση των ΠΑΕ της Football League για μπαρά του τρίτου της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας με τον τρίτο από το τέλος της Σούπερ Λιγκ, η ΕΠΟ καλείται να λύσει επιτέλους αυτήν την παράνοια και άπαντες να μάθουν πόσοι πέφτουν-πόσοι ανεβαίνουν.

*sportlarisa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected