Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Χαλκίδα – Λαμία 1-2

xalkida-lamia2

Μεγάλη νίκη μέσα στη Χαλκίδα σημείωσε ο ΠΑΣ Λαμία 1964, επιτυχία που τον διατήρησε στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, δύο βαθμούς μπροστά από την Κύμη που στραβοπάτησε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Για τη Λαμία ωστόσο η 13η ημέρα ήταν ιδιαίτερα γούρικη καθώς πέρα από τους τρεις βαθμούς βρήκε έναν ακόμη παίκτη στο δρόμο του πρωταθλήματος τον Γκι Γκι Λεμά που σημείωσε και το νικητήριο γκολ, παίζοντας στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού.

Η Φθιωτική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και βρέθηκε μόλις στο 2΄ μπροστά στο σκορ με την προβολή του Κιπτίου. Το γκολ αυτό δε φάνηκε αρκετό στους επίδοξους πρωταθλητές και συνέχισαν να πιέζουν την εστία του Ντουμάνη που κατάφερε τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις να διατηρήσει το 0-1 μέχρι το 30΄.

Οι γηπεδούχοι που η αγωνιστική τους παρουσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη βαθμολογική τους συγκομιδή, ανέβασαν στροφές στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες και πέτυχαν ένα γκολ όταν όλοι ετοιμαζόντουσαν να μεταβούν στα αποδυτήρια. Ήταν το ανάποδο σουτ του Γκαράνη μετά από κόρνερ του Βαλκάνου, που οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ως επιθετικό φάουλ, όχι όμως και ο Αθηναίος διαιτητής Ζαραβίνος που έδειξε σέντρα.

Με το 1-1 στην πλάτη της η Λαμία έδειξε σε κάποια στιγμή να αγχώνεται. Ήδη στη φάση του γκολ της Χαλκίδας ο προπονητής της, Περικλής Αμανατίδης είχε αποβληθεί από τον πάγκο και λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Λάκης Παπανικολάου.

Υπήρχε όμως ψυχή για το τρίποντο κι αυτό το έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια Χαλκίδα που επίσης διψούσε για νίκη και αυτό ίσως δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία τους.

Τελικά η λύτρωση ήρθε από το νεοαποκτηθέντα Γαλλοκογκολέζο Γκι Γκι Λεμά, που με εντυπωσιακό άλμα στο 84΄ νίκησε όλον τον κόσμο μετά από φάουλ του Διαμαντίδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο επίλογος έφερε όλη τη Χαλκίδα μπροστά να ψάχνει την ισοφάριση και τη Λαμία να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Διαμαντίδη.

Οι φίλαθλοι της Λαμίας που έφθασαν στην Χαλκίδα με κάθε μέσο (σχεδόν γεμάτο το γήπεδο), στο τέλος αποθέωσαν τους παίκτες για τη μεγάλη τους νίκη.

ΑΟ Χαλκίς : Ντουμάνης, Πέτσης, Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Γκιόκας (79΄Κηρύκος), Τσαλμάς, Γκαράνης (86΄ Τσουπέης)
Λαμία : Φιρινίδης, Σκόρδας, Κοντοχρήστος, Μκριτσιάν, Γόγολος, Παπαδήμας (46΄Σπυριδάκης), Αντωνόπουλος, Ζλατκόφσκι, Κόλεφ (60΄ Γκι Γκι Λεμά), Διαμαντίδης, Κιπτίου (90΄Μαλισόβας)

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected