Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Καστοριά – Κοζάνη 1-1

13-14-13h-kas-koz-fash1-640x360Χωρίς νικητή τελείωσε το δυτικομακεδονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Καστοριά και στην Κοζάνη στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής.

Για την Κοζάνη το παιχνίδι αυτό ήταν μία χρυσή ευκαιρία να φύγει με την νίκη από την δύσκολη έδρα της Καστοριάς, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ. Τις δύο φορές που η Κοζάνη πήρε τους τρείς βαθμούς στην Καστοριά ήταν άνευ αγώνα, όταν οι Καστοριανοί αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής το 1998-99 και το 2009-10.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ελλείψεις και παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι με 14 παίκτες, καθώς στον πάγκο υπήρχαν δύο νεαροί παίκτες κι ένας τερματοφύλακας που ήταν μάλιστα τραυματίας. Επίσης η Καστοριά αγωνίστηκε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Γανόλης προς το τέλος του πρώτου μέρους.

Η Κοζάνη από την πλευρά της είχε κι αυτή κάποιες απουσίες, με σημαντικότερη αυτή του Νίκου Τραυλού που τραυματίστηκε σε αναπάντεχο οικιακό ατύχημα την προηγούμενη μέρα.

Με τις συνθήκες αυτές (αποδεκατισμένος αντίπαλος που μάλιστα έπαιζε με δέκα παίκτες ένα ολόκληρο ημίχρονο) οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να είχαν πάρει τη νίκη.

Η Καστοριά δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα στο δεύτερο μέρος έπαιξε ψυχωμένα (ίσως πεισμωμένη από την αποβολή του Γανόλη) και μάλιστα θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη στο 89′ όταν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αλεξανδρίδη.

Η Κοζάνη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε δύο καλές στιγμές, πρώτα στο 9′ σε προσπάθεια και σουτ του Γιάννη Τσικόπουλου που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μουρζίδης και μετά σε δυνατό φάουλ του Καραμπατζάκη στο 11′ που απέκρουσε και πάλι σωτήρια ο τερματοφύλακας της Καστοριάς.

Στο 26′ σέντρα του Κουτσομήτρου από δεξιά, ο Προβίδας από καλή θέση έστειλε την κεφαλιά άουτ, ενώ στο 32′ δυνατό σουτ του Τσικόπουλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Καστοριάς.

Στο 37′ ευκαιρία της Καστοριάς όταν από μπαλιά του Βελλίδη ο Γανώλης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 42′ αποβλήθηκε με απ” ευθείας κόκκινη ο Γανόλης καθώς, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, μετά την κίτρινη κάρτα που είδε από τον διαιτητή για διαμαρτυρία συνέχισε να διαμαρτύρεται αποκαλώντας τον «καραγκιόζη».

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή.

Στο 62′ η Κοζάνη έκανε το 0-1 με ένα όμορφο γκολ του 17χρονου Αγη Κουτσομήτρου που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε έναν αντίπαλο κι έπιασε ένα ωραίο σουτ στα δίχτυα.

Στο 73′ σουτ του Βασιλίεβιτς κόντραρε σε αμυντικό, η μπάλα κατέληξε στον Προβίδα που την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του σκόρερ.

Στο 78′ κόρνερ από δεξιά του Βελλίδη, ο προωθημένος Αναγνωστόπουλος σηκώθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας της Κοζάνης και με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 89′ η Καστοριά παραλίγο να «κλέψει» την νίκη όταν ο Αλεξανδρίδης βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ από το δοκάρι της Κοζάνης.

Καστοριά : Μουρζίδης, Σαββαΐδης, Τσόπρας, Αναγνωστόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Κεφάλας (74′ Τερέζιου), Βελλίδης, Σολωμωνίδης (74′ Γεωργιάδης), Αλεξανδρίδης, Δημ. Παπαδόπουλος, Γανώλης.

Κοζάνη : Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Μπουλγκουρίδης (90′ Κωστίκας), Βασιλίεβιτς (78′ Σαμαράς), Κάλφας, Καραμπατζάκης,  Τσικόπουλος Γ., Κουτσομήτρος (88′ Ιωαννίδης), Προβίδας, Ταφαρλής, Τσικόπουλος Η..

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected