Basket

ΝΒΑ – Σκέφτονται…Ευρωπαϊκό Κύπελλο!

7e0c3bd9f902d59eb93aed500fdba810_LΔιοργάνωση κυπέλλου στα ευρωπαϊκά πρότυπα μελετά το NBA, μέσω του οποίου ίσως τεθούν υπό διεκδίκηση θέσεις ντραφτ ή πρόκριση χωρίς αγώνες στον δεύτερο γύρο των playoffs.

Πρόκειται για μία από τις καινοτομίες, τις οποίες φιλοδοξεί να εισάγει ο Άνταμ Σίλβερ, όταν διαδεχτεί τον Ντέιβιντ Στερν στη θέση του κομισάριου. Η αλλαγή της 1ης Φεβρουαρίου είναι τυπική διαδικασία, καθώς ο μεν έχει αναλάβει κατά μεγάλο ποσοστό τις αρμοδιότητες του κομισάριου και αναζητά τρόπους βελτίωσης της βορειοαμερικανικής λίγκας, καθώς εντός των επόμενων ετών αναμένεται να αλλάξει το σύστημα του ντραφτ και ίσως των playoffs, ενώ στην προκειμένη διέρρευσε πως θέλει να ιδρύσει Κύπελλο ΝΒΑ.

Η επέκταση στην Ευρώπη δεν φαίνεται πως είναι στα άμεσα πλάνα του Σίλβερ, αλλά ο δανεισμός διοργάνωσης με αγώνες με νοκ άουτ αποτελεί προτεραιότητά του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαριστεί σχετικές λεπτομέρειες, ούτε αν εξετάζεται σοβαρά η προοπτική, αλλά εκτιμήθηκε πως ίσως υπάρξει Final Four στα μέσα της regular season με τις τέσσερις πρώτες ομάδες της συνολικής κατάταξης. Αναφορικά με προσαρμογή των playoffs, εξετάζεται θέσπιση κατάταξης 1-16 αντί για 1-8 σε Ανατολή και Δύση, κάτι που σημαίνει πως δύο ομάδες της ίδιας περιφέρειας θα μπορούν να προκριθούν στον τελικό.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected