Κατηγορίες
Basket

Ζαφειράκης Νάουσας – Πανεδεσσαϊκός 58-56

zaf_panedesaikosΜε κυρίαρχο χαρακτηριστικό το πάθος ο Ζαφειράκης Νάουσας πήρε μια σημαντική και παλικαρίσια νίκη με 58-56 (ημιχρ. 30-27) επί του Πανεδεσσαικού στο κλειστό της Νάουσας το βράδυ  του Σαββάτου.

Το μας ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ δυνατά σε άμυνα και επίθεση ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι μονομαχίες μέσα και έξω από τη ρακέτα ήταν στο όριο του φάουλ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά.  Η ομάδα της Έδεσσας ξεκίνησε καλύτερα και είχε ως κορυφαίο παίκτη τον Αρβανιτάκη.  Ο Ζαφειράκης είχε ως πλει μέικερ  το νεαρό ταλαντούχο Τούφα ο  οποίος όμως έκανε αρκετά λάθη με συνέπεια να γίνει αλλαγή με τον έμπειρο Ζιάννη.

Η είσοδος του Ζιάννη σε συνδυασμό με την απελευθέρωση του Ιωσηφίδη στη θέση «2» άλλαξε τα δεδομένα με το  σκορ να λήγει 14-15 στο πρώτο δεκάλεπτο υπέρ της ομάδας της Έδεσσας, ενώ ο τραυματισμός του Αρβανιτάκη για τον Πανεδεσσαικό άλλαξε τα πλάνα της ομάδας της Πέλλας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ζαφειράκης ανέβασε κι άλλο την απόδοση του με την είσοδο του Γκανά που έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, ενώ ανέβασε την απόδοση του και ο Σκουλαριώτης με αποτέλεσμα η ομάδα της Νάουσας να προηγηθεί με 25-20 και το ημίχρονο να λήγει 30-27 υπέρ του Ζαφειράκη

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Χατζηχαρίσσης για τον Πανεδεσσαικό προσπάθησε να πάρει την ομάδα πάνω του αλλά ο Ζαφειράκης αγωνιζόμενος με 4 περιφερειακούς στην σύνθεση του , κατάφερε να γίνει πιο γρήγορος και να προηγηθεί με 40-30 ενώ το δεκάλεπτο έληξε 44-39.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ματς έγινε πολύ σκληρό ενώ οι διαιτητές δεν σφύριζαν εύκολα φάουλ με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός και μεγάλη αστοχία εκατέρωθεν. Το ματς έγινε ντέρμπι ενώ ο Ζαφειράκης στηρίχθηκε για μια ακόμη φορά στον Σκουλαριώτη που  πέτυχε  ένα καθοριστικό δίποντο δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Σιδηρόπουλου 1.10 πριν τη λήξη ενώ το σκορ  ένα εντυπωσιακό κόψιμο του Ιωσηφίδη στα 10 δευτερόλεπτα και μια εύστοχη βολή και το κλέψιμο του Τούφα στο τέλος έδωσαν τη νίκη στο Ζαφειράκη με 58-56 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς  από παίκτες, προπονητές και φιλάθλους.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Ντόγκας και Ν. Ντόγκας.

Σύνθεση του Ζαφειράκη : Βάιγκαντ 5(1) , Ιωσηφίδης 9, Ζιάννης 8, Γκανάς 7(1), Σκουλαριώτης 16, Μίλης 2, Ιατρού 4, Σιδηρόπουλος 7(1), Τούφας, Λίολιος, Μουρατίδης, Χειμαριός.

*naousanews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected