Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Νίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης 1-0

b09e3b2411ec97d9cab7be3950283fce_LΗ Νίκη Βόλου παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα, πήρε τη νίκη 1-0 με το τέρμα του Τσίγκα (82′) ωστόσο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πανηγύρισε μία αγχωτική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αναζήτησαν το γκολ με περισσότερη θέληση, ωστόσο… καθυστέρησαν να «νικήσουν» τον Γκόμεζ, ο οποίος στα τελευταία λεπτά έκανε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε το «εισιτήριο» για τους «8» στην… μεριά του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αναζήτησαν το γκολ με περισσότερη θέληση, ωστόσο… καθυστέρησαν να «νικήσουν» τον Γκόμεζ, ο οποίος στα τελευταία λεπτά έκανε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε το «εισιτήριο» για τους «8» στην… μεριά του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Βολιώτες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για ένα τέρμα, έφτασαν κοντά στο 6’ με το σουτ του Σοϊλέδη, αλλά πέρασε άουτ, ενώ στην συνέχεια, ο Ανιέτε απείλησε στο 20’ με τον Γκόμεζ να διώχνει, ενώ ο πορτιέρο του Απόλλωνα είχε σωστή αντίδραση και στο σουτ του Σοϊλέδη στο 22ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μανουσάκης έφυγε στην… πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως, το σουτ έφυγε άουτ.

Η πρώτη… απειλή από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήρθε στο 34’ με το σουτ του Μπάρκογλου, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 40’ ο Καμαρά έκανε το σουτ, όμως η μπάλα δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Απόλλων έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πετρόπουλος έκανε το σουτ, όμως ο Αποστολίδης απέκρουσε, όσο χρειαζόταν τη μπάλα και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, στο 65’ ο Γέσιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Γκόμεζ απέκρουσε, κάτι που έκανε και στο 77’ σε νέο σουτ του ποδοσφαιριστή των Βολιωτών, ενώ στο επόμενο λεπτό, το πλασέ του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν περισσότερο, στο 80’ ο Ανιέτε δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά στο 82’ ο Τσίγκας με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Τα τελευταία λεπτά, η διαδικασία πήρε… χαρακτήρα θρίλερ, με τους «κυανόλευκους» της Θεσσαλίας να πιέζουν, ο Ανιέτε σούταρε στο 84’ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στο 90’ ο Μπιτσάκος δεν κατάφερε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 93’ ο Γκόμεζ απέκρουσε το σουτ του Ζουλιώτη μέσα από την περιοχή και έδωσε την πρόκριση στον Απόλλωνα.

Νίκη Βόλου : Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Γκότοβος, Γκιότας, Αναστασόπουλος (60′ Σεϊμάν), Ακασού (68′ Τσίτας), Μανουσάκης (78′ Μπιτσάκος), Γέσιτς, Σοϊλέδης, Ανιέτε.

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμες, Χατζηζήσης, Σόουζα, Παπαζαχαρίας (46′ Έγκον), Διαμάντης, Καμαρά, Κουκ (62′ Γκουέλα), Τσιλιγκίρης, Άμπροουζ, Μπάρκογλου (88′ Τσεμπερίδης), Πετρόπουλος.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected