Κύπελλο Ερασιτεχνικών – Ιδού η προκήρυξη!

dab662d07afc8442c0e1e873f2e132b5_LΚανονικά θα διεξαχθεί και φέτος το Κύπελλο Ερασιτεχνών για τη σεζόν 2013-14, με την ΕΠΟ να ανακοινώνει την Παρασκευή την προκήρυξη.

Φέτος ο χαρακτήρας του θεσμού είναι πιο ερασιτεχνικός από ποτέ, καθώς στη πρώτη του φάση, δηλαδή στο Κύπελλο των Ενώσεων συμμετέχουν μόνο ομάδες από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ και όχι από τη Γ’ Εθνική. Πάντως και φέτος η συμμετοχή στον θεσμό δεν είναι υποχρεωτική για τους Κυπελλούχους.

Η 2η φάση του θεσμού θα ξεκινήσει στις 19/3, με την κλήρωση να έχει διενεργηθεί μια εβδομάδα πριν στις 12/3 στα γραφεία της ΕΠΟ. Ο τελικός έχει οριστεί για τις 3/5. Αναλυτικά η προκήρυξη:

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 2ης ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 / 2014

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αφού έλαβε υπόψη της :

1.  Το Καταστατικό της
2.  Τις διατάξεις των Κανονισμών της
3.  Την από 15-01-2014 (Νο 21) απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

τη διοργάνωση των αγώνων 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου  2013-2014.

Άρθρο 1. Έννοια προκήρυξης
Η παρούσα  αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας αρχής και των ερασιτεχνικών ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή.
Η αρμοδιότητα της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων ανήκει στην Επιτροπή Κυπέλλου ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Με την αποδοχή της Προκήρυξης οι ομάδες και όλα τα φυσικά πρόσωπα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες  κ.λ.π.),  που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με αυτές, αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. που διέπουν το άθλημα.

Άρθρο 2. Συμμετοχή Ομάδων
Στους αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων συμμετέχουν οι Κυπελλούχες ομάδες των Ε.Π.Σ. – Μελών της Ε.Π.Ο.,  που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ.

Η συμμετοχή των ως άνω ομάδων στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων για την περίοδο 2013-2014  είναι, για οικονομικούς λόγους, προαιρετική.

Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. – Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Δευτέρα 10-03-2014.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην ΕΠΟ, πριν την κλήρωση, δήλωση ότι θα συμμετάσχουν στην 2η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών και ότι γνωρίζουν όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν από την παρούσα Προκήρυξη.

Οι ομάδες που παίρνουν μέρος, εάν  οφείλουν σε ΕΠΣ ή στην ΕΠΟ  χρήματα, από οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες της δεύτερης φάσης εφ΄ όσον δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Άρθρο 3. Σύστημα διεξαγωγής αγώνων
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ άουτ).  Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.
Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης των τοπικών ΕΠΣ διαχωρίζονται σε εννέα ( 9 ) ομίλους και θα συμμετέχουν στους αγώνες της 2ης φάσης ως εξής:

1ος  ΟΜΙΛΟΣ      2ος  ΟΜΙΛΟΣ         3ος  ΟΜΙΛΟΣ             4ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ       ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ    ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ             ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ     ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ          ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ     ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ           ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ            ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ    ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ        ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ             ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ     ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ          ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ         ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ     ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ      ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ             ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

5ος  ΟΜΙΛΟΣ          6ος  ΟΜΙΛΟΣ          7ος  ΟΜΙΛΟΣ           8ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ       ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ        ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛ.-ΙΘ.        ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ            ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ         ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ         ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ     ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ      ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ        ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ    ΕΠΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ   ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ              ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ        ΕΠΣ AN.ΑΤΤΙΚΗΣ      ΕΠΣ AXΑΙΑΣ              ΕΠΣ ΧΙΟΥ
ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ      ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ           ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ         ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣOY
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 9ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ

Οι Κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων θα συμμετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  Ποδοσφαιριστών, περιόδου 2013-2014, σε εφτά (7) αγωνιστικές. Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η  αγωνιστική :        19-03-2014
2η  αγωνιστική :        26-03-2014
3η  αγωνιστική :        02-04-2014
4η  αγωνιστική :        09-04-2014
5η  αγωνιστική :        16-04-2014
6η  αγωνιστική :        30-04-2014
7η  αγωνιστική (Τελικός Αγώνας) :        03-05-2014

Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες των αγωνιστικών είναι οριστικές λόγω της πιθανής συμμετοχής Κυπελλούχων στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, κατά τον μήνα Μάιο 2014.

Όλοι οι πιο πάνω αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου. Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη   12-03-2014  και θα καθορίσει τους αντιπάλους και τις τυπικά γηπεδούχες ομάδες.

1η  αγωνιστική
Στους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και  7ο ομίλους θα λάβουν μέρος οι 6 ομάδες  κάθε ομίλου ξεχωριστά. Θα διεξαχθούν 3 απλοί αγώνες κατά όμιλο. Οι 3 νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση
Στον  8ο  όμιλο (με 7 ομάδες) μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα. Οι  υπόλοιπες έξι (6) ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ σε τρεις (3) απλούς αγώνες.  Οι τρεις (3) νικήτριες ομάδες και η μία ομάδα που εξαιρέθηκε (σύνολο 4 ομάδες)  σε κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Στον  9ο όμιλο  οι 4 ομάδες  θα περάσουν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνες.
Σύνολο 24 αγώνες θα διεξαχθούν στην 1η αγωνιστική.
2η  αγωνιστική
Στους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και  7ο ομίλους θα λάβουν μέρος οι 3 νικήτριες ομάδες από την 1η αγωνιστική, κάθε ομίλου ξεχωριστά. Μία ομάδα από κάθε όμιλο θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα. Οι  υπόλοιπες 2 ομάδες αγωνισθούν μεταξύ τους σε 1 απλό αγώνα.  Η μία νικήτρια ομάδα και η μία ομάδα που εξαιρέθηκε σε κάθε όμιλο (σύνολο 2 ομάδες) θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Στον  8ο  όμιλο θα λάβουν μέρος οι 4 ομάδες (οι 3 νικήτριες ομάδες και η μία ομάδα που εξαιρέθηκε) που θα προκύψουν από την 1η αγωνιστική. Οι 4 ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 απλούς αγώνες. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Στον  9ο  όμιλο θα λάβουν μέρος οι 4 ομάδες Οι  4 ομάδες αγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 απλούς αγώνες. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Σύνολο 11 αγώνες θα διεξαχθούν στην 2η αγωνιστική.
3η  αγωνιστική
Οι 2 ομάδες κάθε ομίλου που θα προκριθούν από τη  2η αγωνιστική  θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε 1 αγώνα (για κάθε όμιλο).
Σύνολο 9 αγώνες θα διεξαχθούν στην 3η αγωνιστική.
4η  αγωνιστική
Από τις 9 νικήτριες ομάδες των 9 ομίλων της 3ης αγωνιστικής θα κληρωθούν  2  ομάδες που θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,  ενώ θα εξαιρεθούν οι υπόλοιπες 7 ομάδες και θα περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα.
5η  αγωνιστική
Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν από την  4η αγωνιστική ( η μία νικήτρια και οι 7 ομάδες που εξαιρέθηκαν)  θα αγωνισθούν σε 4 αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
6η  αγωνιστική
Οι 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την  5η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 2 αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
Τελικός Αγώνας
Οι νικητές των δύο (2) ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων.
Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί  σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορισθεί με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδας .

Το σύστημα τέλεσης των αγώνων είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί  κατά όμιλο, ανάλογα με την κατάθεση στην ΕΠΟ των Δηλώσεων Συμμετοχής των Κυπελλούχων Σωματείων των Ε.Π.Σ.

Άρθρο 4. Πρόγραμμα και ημερομηνία έναρξης
Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων και το πρόγραμμα των αγώνων ορίζονται  από την Επιτροπή Κυπέλλου.

Άρθρο 5. Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων και κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5 , τότε, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα θα αποβάλλεται από το Κύπελλο των ερασιτεχνικών ομάδων και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη

Άρθρο 6. Έξοδα διαιτησίας
Τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων θα καλύπτονται :
α. στην 1η , 2η  και 3η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ από τις γηπεδούχες ομάδες και
β. στην 4η , 5η  και 6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ σύμφωνα με την οικονομική εγκύκλιο (από την εκκαθάριση του αγώνα εξ ημισείας).

7. Παρατηρητής αγώνα
Οι γηπεδούχες ομάδες  είναι υπόχρεες για την εξόφληση του εξοδολογίου του Παρατηρητή αγώνα πριν την έναρξη του αγώνα (ο Παρατηρητής θα παραδίδει το εξοδολόγιο πριν από τον αγώνα στον Διαιτητή, ο οποίος θα το διαβιβάζει  στον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας για την εξόφλησή του).

8. Οικονομικά θέματα
Τα τυχόν έξοδα μετακίνησης και διαμονής των ομάδων βαρύνουν τις ίδιες.
Η οικονομική οργάνωση – διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου  Ερασιτεχνών  ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο της Ε.Π.Ο.
Η οικονομική εγκύκλιος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, οι δε διατάξεις αυτής συμπληρώνουν την προκήρυξη αυτή .

9. Έπαθλα
Το Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με τα τριάντα (30) μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του.
Στην ομάδα που μετείχε στον τελικό αγώνα απονέμονται   τριάντα (30)  μετάλλια.

10.Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα
Η Ε.Π.Ο. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα από πλευράς τηλεοπτικής κάλυψης και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών της δεύτερης φάσης.

11.Τελική διάταξη
Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και την οικονομική εγκύκλιο  θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών στο πλαίσιο του ορθού και δίκαιου.

*epo.gr

error: Protected