Κατηγορίες
Super League 1

Εργοτέλης – SKODA Ξάνθη (2-2) Για 75′ ο Βασιλακάκης

008f967b839d0122519a73c0e991eb0a_LΜετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Παγκρήτιο Εργοτέλης και Skoda Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με τους Ακρίτες να ανατρέπουν το εις βάρος τους 2-0 από το 18′ με γκολ του Γούτα στις καθυστερήσεις.

Οι Κρητικοί φαίνεται ότι επηρεάστηκαν θετικά από την απομάκρυνση του Γιάννη Πετράκη από τον πάγκο τους και είχαν καλή εικόνα, αλλά μία αδράνεια του κέντρου της άμυνας στις καθυστερήσεις αποδείχτηκε μοιραία. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το ματς μετά τα γρήγορα γκολ που δέχτηκαν, αλλά αντέδρασαν και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία.

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να «αγγίζουν» το γκολ στο 8’. Ο Κάλβο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αθανασίου έκανε κακή έξοδο, αλλά το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κρητικών.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομάνο σούταρε, ο Τσέμα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά και ο Βερπακόφσκις γύρισε στον Αναστασάκο. Ο τελευταίος προ κενής εστίας άνοιξε με χαρακτηριστική άνεση το σκορ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπαντιμπανγκά βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ της Ξάνθης αλλά αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον Αναστασάκο ο οποίος ξανά σε κενή εστία έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η απάντηση της ομάδας του Ράινερ Μάουρερ ήταν άμεση. Στο 23’ μετά από κόρνερ του Μάνταλου και κεφαλιά του Γούτα ο Σολάρι με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το τρίτο γκολ, αλλά να μην τα καταφέρνουν, την ίδια ώρα που η Ξάνθη προσπαθούσε αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την εστία του Εργοτέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 63’ έγινε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για τους Κρητικούς με τον Ζαχαρία Καβουσάκη να αντικαθιστά τον Γρηγόρη Αθανασίου.

Στο 75’ πέρασε στο γήπεδο ο Πάμπλο Γκαρσία στη θέση του Βασιλακάκη πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ακριτών. Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 94’ όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου ο Γούτας σηκώθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα και χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Ο Εργοτέλης έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ η Skoda Ξάνθη τους 25.

Εργοτέλης : Αθανασίου (63′ Καβουσάκης), Τζανακάκης, Κοντέχ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69′ Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (87′ Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά.

SKODA Ξάνθη : Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (79′ Σουάρες), Σολτάνι, Βασιλακάκης (75′ Πάμπλο Γκαρσία), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (59′ Κάλβο), Βάλλας, Σολάρι

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected