Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – ΦΑΣ Νάουσα 3-1

PAS3Την ήττα γνώρισε σήμερα ο ΦΑΣ Νάουσα στο ΔΑΚ Λαμίας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου ηττήθηκε  με σκορ 3-1 και η ομάδα της Φθιώτιδας, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, αποσπάστηκε κατά 5 βαθμούς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του α΄ γύρου.<

Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” υποχώρησαν μία θέση στην κατάταξη, καθώς ο Μαχητής Τερψιθέας πέτυχε μεγάλη νίκη στην Καρδίτσα και προσπέρασε κατά ένα βαθμό.

Σχεδόν 2.000 φίλαθλοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο (η είσοδος ήταν ελεύθερη, προσφορά του προέδρου Πανουργιά Παπαϊωάννου) και παρακολούθησαν ένα αρκετά καλό και αθλητικό ματς, με τη Λαμία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Οι Ημαθιώτες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κατάφεραν να αναχαιτίσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν τέρματα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Το σκορ για το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη άνοιξε στο 36′. Ο Κοντοχρήστος από αριστερά έβγαλε τη σέντρα για τον Κόλεφ, αυτός έστρωσε στον Ζλατκόφσκι ο οποίος από θέση μέσα αριστερά μ’ ένα έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ πλασέ (1-0).

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γρηγόρης Αργυρίου εκτέλεσε ένα ψηλοκρεμαστό φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, με τον προωθημένο Πέικο να σηκώνεται ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και με όμορφη κεφαλιά να αιφνιδιάζει τον Φιρινίδη (1-1).

Η Λαμία που μπήκε αποφασιστικά στο β’ ημίχρονο πήρε σχετικά νωρίς και πάλι προβάδισμα. Ήταν το 56′ όταν ο Σκόρδας προσπάθησε να σεντράρει από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Αβραμόπουλο, πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά με τον Κύρου να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κιπτίου από δεξιά και ο Κόλεφ με κοντινό πλασέ (2-1).

Στο 63′ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει εκ νέου η Νάουσα όταν ο Κεφαλάς ελίχθηκε έξω από την περιοχή, επιχείρησε δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Γόγολου και πήρε τροχιά προς το «Γ» της εστίας του Φιρινίδη ο οποίος πετάχτηκε απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά όταν ο Κιπτίου με προσωπική ενέργεια και διαγώνιο πλασέ από θέση μέσα δεξιά νίκησε τον Κύρου γράφοντας το τελικό 3-1.

Η Λαμία ζήτησε πέναλτι από τον διαιτητή στο 76′ σε μπάσιμο του Λεμά και ανατροπή από δύο αμυντικούς, ενώ είχε δοκάρι στο 85′ μετά από δυνατό σουτ του Λεμά. Είχε προηγηθεί σέντρα του Κοντοχρήστου από αριστερά και μπαλιά του Ζλατκόφσκι στον Κογκολέζο επιθετικό.

Από τους νικητές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Ζλατκόφσκι (3′, 20′, 24′), Κουτρομάνος (11′), Γόγολος (30′), Κιπτίου (47′), Ευσταθίου (48′, 60′), Αντωνόπουλος (49′), Κόλεφ (58′), ενώ οι “κυανόλευκοι” δεν είχαν φάσεις εκτός από το γκολ και το δοκάρι.

Κίτρινες: Σκόρδας (13′), Λεμά (76′) – Αβραμόπουλος (64′).

Λαμία : Φιρινίδης, Σκόρδας (80′ Τσαμαδιάς), Κοντοχρήστος, Μκρτσιάν, Γόγολος (71′ Σπυριδάκης), Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι, Κόλεφ (66′ Λεμά), Κιπτίου, Κουτρομάνος.

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος, Γρ. Αργυρίου (82′ Παπαδής), Πέϊκος, Μουσικάκης (71′ Ζούρκος), Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης (73′ Τασιώνας), Κεφαλάς, Μπενίσκος, Νικόλτσης, Περηφανόπουλος.

Δηλώσεις προπονητών

Μετά το τέλος του ματς οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:

Βασίλης Αργυρίου : Σήμερα η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο της Λαμίας μου θύμισε αγώνα Β’ Εθνικής. Η Λαμία ήταν πιο αποφασιστική στο β΄ημίχρονο και νίκησε δίκαια. Σε μας στο δεύτερο 45λεπτο μας βγήκε η κούραση γιατί ήρθαμε αυθημερόν στη Λαμία. Είναι τυχερός ο Περικλής (Αμανατίδης) που έχει τόσες πολλές επιλογές στην ομάδα του και μία εξαιρετική Διοίκηση.

Περικλής Αμανατίδης : Παίξαμε με μία ομάδα που έχει καλούς ποδοσφαιριστές, παίζει καλό ποδόσφαιρο και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Στο α’ μέρος μας δυσκόλεψε. Στην επανάληψη είμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη και τα καταφέραμε. Επιμένω ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο κι ας μην το παραδέχονται κάποιοι. Αποκτήσαμε ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα αλλά πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και να το διαχειριστούμε κατάλληλα, γιατί ο πρωτοπόρος είναι για όλες τις ομάδες πρόκληση.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ενίσχυση του ρόστερ που έγινε τις τελευταίες ημέρες, γιατί πραγματοποιήθηκαν μεταγραφές ουσίας., που θα δώσουν ποιότητα και βάθος στην ομάδα. Για μας ήταν το τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας για τον πρώτο γύρο, έχοντας μόνο την απώλεια με τα Τρίκαλα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ευχαριστώ τον κόσμο μας για την παρουσία του που μετέτρεψε το ΔΑΚΛ σε γήπεδο ανώτερης κατηγορίας.

*Στο ημίχρονο του αγώνα οι φίλαθλοι της Λαμίας τίμησαν δύο πρώην παίκτες του Συλλόγου που τώρα βρίσκονται στη Νάουσα. Τον επιθετικό Μίμη Μπενίσκο και τον Χρήστο Πασχάλη που πλέον είναι γενικός αρχηγός της ομάδας.

*Με την ευγενική συνεργασία του efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected