Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Αχιλλέας Δομοκού 2-1

DSCN5425

Η ομάδα των Λευκαδίων μπορεί να καυχιέται για ένα εξαιρετικό επίτευγμα, που αποκαλύφθηκε αμέσως μετά το τέλος των σημερινών αγώνων στη Γ Εθνική : διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία (μόλις 4 τέρματα παθητικό), ενώ αποτελεί μία από τις τέσσερις ομάδες από τις 92 που δεν έχουν ηττηθεί (Τράχωνες, Ιωνικός και ΑΕΚ οι υπόλοιπες). Ένα πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα για μία ομάδα που δεν προέρχεται από μεγάλο αστικό κέντρο αλλά και που διαθέτει πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από πολλές που φιγουράρουν στις υψηλές θέσεις των 6 ομίλων!

Στον σημερινό αγώνα, οι “κυανόλευκοι” κατάφεραν να επικρατήσουν του μαχητικού Αχιλλέα Δομοκού και να φτάσουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την έτερη ομάδα του νομού, το Μακροχώρι. Χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοση τους αλλά και χωρίς να κινδυνέψουν ουσιαστικά, οι παίκτες του κ. Παπανώτα ήταν αποτελεσματικοί, πίεσαν στα 3/4 του δύσκολου τερέν και όποτε χρειάστηκε, ήταν ψύχραιμοι και ουσιώδεις. Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Κώστα Κολομητρούση, παρά το καλό ξεκίνημα στον αγώνα, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, ενώ διαμαρτύρεται έντονα για την κατακύρωση του πρώτου τέρματος των Λευκαδίων, υποστηρίζοντας πως ο Έξαρχος έκανε φάουλ στον Γιολδάση, που ετοιμαζόταν εκείνη τη στιγμή να γεμίσει από την περιοχή του.

Στις κερκίδες του γηπέδου των Λευκαδίων βρέθηκαν σήμερα 150-200 φίλαθλοι, ενώ 15 περίπου ήταν φίλοι των φιλοξενούμενων, που ταξίδεψαν για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣ κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης επέλεξε να καθίσει στον πάγκο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ στον πάγκο έμεινε τελικά ο Παναγιώτης Μισαηλίδης, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Στα περισσότερα ματς των Λευκαδίων επικρατεί το δυναμικό παιχνίδι και το συνεχές και αδιάκοπο τρέξιμο. Αρκετά ήταν τα ματς που οι παίκτες του ΠΑΣ δημιούργησαν τις ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, κάτι όμως που έκαναν σήμερα και απέκτησαν αυτόματα το προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Οι φάσεις στο ματς ήταν λιγοστές σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο τα δύο δοκάρια του Μάκη Δημητριάδη στο πρώτο δεκάλεπτο, φανέρωσαν πως η νίκη θα έγερνε προς την πλευρά των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αχιλλέα πάλεψαν από το πρώτο λεπτό, προσπάθησαν να παίξουν από τα πλάγια, ωστόσο έκαναν πολλά ατομικά λάθη, ένα από τα οποία προήλθε και το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.

Το”φλας” του αγώνα

2΄Από λάθος της άμυνας του Αχιλλέα ο Δημητριάδης θα βρεθεί ανενόχλητος με το τέρμα, θα πλασάρει όμως στο οριζόντιο δοκάρι.

8΄Μεγάλη ευκαιρία για τα Λευκάδια. Κόρνερ του Γιαουτζή στο δεύτερο δοκάρι εξ’ επαφής και πάλι ο Δημητριάδης με κεφαλιά θα βρει το δοκάρι του Γιολδάση.

13΄Σουτ του Ζαχαράκη και εντυπωσιακή απόκρουση του Παπαδόπουλου σε κόρνερ.

17΄Κεφαλιά του Φραταράκου από πλάγια, θα σώσει στη γραμμή ο Μουρατίδης την εστία των Λευκαδίων.

31′ ΓΚΟΛ! Ο Γιολδάσης έχει τη μπάλα στην κατοχή του στη μεγάλη περιοχή και ο Έξαρχος που…παραμονεύει, του κλέβει τη μπάλα και πλασάρει στο κενό τέρμα! Οι φιλοξενούμενοι “έπεσαν” πάνω στον ρέφερι της συνάντησης, υποστηρίζοντας πως ο επιθετικός των Λευκαδίων έκανε επιθετικό φάουλ (1-0)

47΄Ωραία απόκρουση του Γιολδάση σε προσπάθεια με το κεφάλι του Δημητριάδη.

54΄Εκτέλεση φάουλ από το Ζαχαράκη, η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας χωρίς να βρεθεί κάποιος να την σπρώξει προς τα δίχτυα.

59΄Νέο φάουλ του Ζαχαράκη λίγο πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

73΄ΓΚΟΛ! Νέο λάθος της άμυνας του Αχιλλέα, δίνει την ευκαιρία στον Κουκουράκη να βγάλει μόνο του τον Παρσόπουλο που πρόλαβε να πλασάρει την μπάλα πάνω από το Γιολδάση, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Έξαρχο που απλά την προώθησε στα δίχτυα για το 2-0.

90+2΄ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ από το Ζαχαράκη, ο Μπουγιώτας θα προλάβει την έξοδο του Παπαδόπουλου μειώνοντας σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το δια ταύτα

Ο 3ος όμιλος της Γ Εθνικής αποδεικνύεται ο πιο αμφίρροπος όλων. Οι ομάδες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παρουσιάζουν αστάθεια από αγωνιστική σε αγωνιστική και μοιραία η κατάσταση παραμένει…χαοτική, μία Κυριακή πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Η απόσταση των Λευκαδίων από την πρώτη θέση είναι στους 6 βαθμούς, διόλου απαγορευτική για αισιόδοξες σκέψεις, παρά το γεγονός πως η πρωτοπόρος Λαμία φαντάζει ιδιαίτερα ενισχυμένη στο μεταγραφικό παζάρι. Από την άλλη πλευρά, ο Αχιλλέας Δομοκού θα πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί περισσότερο την έδρα του, που φέτος έχει χάσει αρκετούς βαθμούς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ωστόσο  οι παίκτες του Κώστα Κολομητρούση είναι αποφασισμένοι να παλέψουν στα εναπομείναντα 16 παιχνίδια, για να κερδίσουν την παραμονή τους στη Γ Εθνική.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Μουρατίδης (46΄ Μπρέγκου), Κόλα (75΄ Παρσόπουλος), Πληκαδίτης, Μισαηλίδης Μ., Πίττος, Ζαρογιάννης, Λαμπριανίδης, Γιαουτζής (73΄ Κουκουράκης), Έξαρχος, Δημητριάδης

Αχιλλέας Δομοκού : Γιολδάσης, Αναστασίου, Ράπτης, Μέντεζ (58΄ Αδάμος Ε.), Μπαντής, Κάππος (82΄ Αλαμάνης), Κατσαδούρος, Μπομπανά, Μπουγιώτας, Ζαχαράκης, Φρατταράκου

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected